Secció recomanada per

NOVETATS

Arriba al mercat una gamma d’ordinadors ecològics

Els dispositius, que utilitzen plàstic reciclat postconsum (PCR) i s’envien en paquets reciclables, han sigut desenvolupats per la firma Acer

Arriba al mercat una gamma d’ordinadors ecològics
1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia Acer ha informat que ja està disponible en el mercat una línia d’ordinadors ecològics en la qual s’inclou el portàtil de consum Aspire Vero i el portàtil TravelMate Vero per a ús professional.

Tota la sèrie, des d’ordinadors fins a perifèrics, comparteixen característiques ecològiques, com l’ús de plàstic reciclat postconsum (PCR) i l’enviament en paquets reciclables. Donat que la sostenibilitat no només s’aplica a la fabricació d’un producte, sinó també al que succeeix amb ells, els Vero són fàcils de desmuntar, fet que simplifica el procés de reparacions o actualitzacions i augmenta la vida útil dels aparells.

Així és l’Aspire Vero, un portàtil verd

Vero (AV15-51) té un xassís compost per un 30% de plàstic PCR, cosa que redueix les emissions de CO2 en un 21% per a la producció d’aquesta peça. Les tecles contenen 50% de plàstic PCR, i el packaging és 100% reciclable, i es pot reutilitzar com a suport per a l’equip.

Al final de la seva vida, la marca assegura que, pel seu especial disseny, ajuda a eliminar els desaprofitaments innecessaris facilitant el desmuntatge, reparació, actualització i reciclatge de l’ordinador o els seus components.

Característiques rellevants

La pantalla IPS FHD de 15,6 polzades és reciclable al 99% i funciona amb processadors Intel Core d’11a generació i gràfiques Intel Iris Xe. Quan es treballa en tasques poc exigents, el software VeroSense ofereix l’opció de seleccionar un mode d’ús optimitzat, per millorar l’eficiència energètica i l’autonomia. Integra Wi-Fi 6, un port USB tipus C i dos ports USB tipus A.

Els interessats a ser completament ecològics poden completar el conjunt Vero amb un ratolí (AMR020), l’estora Vero (AMP120 /AMP121) i l’accessori Vero Sleeve (ABG131 / ABG132).

Notícies relacionades

El portàtil està disponible a Espanya des de 799 euros.

Gamma disponible

La gamma verda d’Acer inclou, a més, el TravelMate Vero (TMV15-51) un portàtil empresarial ecològic; el Veriton Vero Mini (VVN4690G) un mini PC dissenyat per proporcionar rendiment professional dins d’una torre compacta i personalitzable; i l’Acer Vero BR277, un monitor FHD sostenible amb un xassís fabricat amb més del 50% de plàstic PCR i amb certificacions ecològiques ENERGY STAR, TCO i EPEAT.

Temes:

Gadgets +Digital