Secció recomanada per

AJUDA A CASA

Així és el robot aspirador Yeedi Vac Station

Es tracta d’un electrodomèstic intel·ligent amb funcions d’aspirat i fregat que es comercialitza a un preu competitiu, inferior als 500 euros

Així és el robot aspirador Yeedi Vac Station
3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tendència és clara al mercat, cosa que busquen els consumidors a l’adquirir sistemes automàtics d’aspirat i fregat, és també que integrin un sistema de buidatge automàtic del dipòsit, per poder oblidar-se’n del control durant algunes setmanes. En aquest escenari de demanda, la companyia Yeedi suma a la seva oferta de producte un robot que aspira, neteja i buida el dipòsit, cosa que proporciona al voltant de 30 dies de neteja automàtica abans que s’hagi de canviar la bossa que recull la pols.

Avantatges principals

Entre les característiques destacades hi ha la seva capacitat per mapar amb precisió els espais i habitacions de casa, el que afavoreix realitzar una neteja personalitzada que es veu facilitada pel control per veu a través d’Amazon Alexa i l’Assistent de Google. Aquesta prestació permet deixar en mans del robot la neteja de tota l’àrea domèstica.

La tecnologia de mapatge visual de Yeedi funciona mitjançant un sensor de seguiment que rastreja com un GPS amb qualsevol tipus d’il·luminació.

Disseny i construcció

Tant el robot com la seva estació de buidatge estan acabats en blanc mat. El model integra una càmera SLAM visual 3D que s’ubica a la part superior i és la que utilitza l’aparell per mapar la llar i dissenyar rutes de neteja.

A la part inferior trobem el dipòsit de pols de 45 litres i el sistema de raspalls: un de giratori, un altre de lateral i un tanc d’aigua de 24 litres que humiteja la mopa segons les necessitats.

L’estació de buidatge automàtic conté a l’interior una bossa per a la pols d’un sol ús de 2.5 litres de capacitat que dona per a uns 30 dies

Capacitats

El robot ofereix tres potències de succió amb una màxima de 3000Pa. En el mode de neteja automàtica, augmenta automàticament la seva succió quan reconeix una alfombra. Aspira sense problema el pèl de mascotes (fins i tot d’alfombres). Una vegada que el robot completa un treball de neteja o el seu dipòsit de pols està ple, torna a la seva base i l’estació de buidatge automàtic succiona el contingut.

Proporciona un sistema de neteja de 4 etapes i identifica el tipus de terra, per ajustar el procés de neteja.

Ús de l’aplicació

L’aplicació Yeedi simplifica les coses amb una interfície fàcil d’entendre i utilitzar. Mostra el mapa actual i els detalls de neteja, i dona accés als registres de neteja, les opcions de succió, la programació i les preferències de neteja de l’usuari.

Autonomia

L’estació de buidatge integra el sistema de càrrega del robot, que pot funcionar fins i tot 200 minuts abans de tornar-hi per recarregar la seva bateria.

Principals aspectes del producte

Es pot controlar amb comandos de veu utilitzant Amazon Alexa o Google Assistant.

És senzill de muntar i posar-lo en funcionament, l’únic que requereix és disposar els elements de la caixa en l’ordre correcte.

Per iniciar la tasca és suficient amb pressionar el botó superior de marxa, tot i que si l’usuari vol aparellar-lo amb la seva aplicació complementària tindrà l’avantatge d’aprofitar funcions com el mapatge i la programació d’habitacions. La sincronització és fàcil mitjançant el QR disponible i no porta més de 15 minuts.

El dispositiu estableix rutes eficients una vegada ha realitzat les primeres aproximacions a l’espai a netejar, gràcies a la seva capacitat d’aprenentatge. Es necessiten de tres a cinc neteges perquè el robot construeixi un mapa complet i precís, i una vegada ho fa, és possible dividir l’habitació en zones de neteja i establir límits virtuals i zones sense fregar.

Mentre neteja, es poden rastrejar els seus moviments en un mapa de l’espai del pis en l’aplicació.

És una opció adequada per a qualsevol persona que vulgui disfrutar del luxe de la neteja automàtica de casa, així com per a qualsevol persona que tingui problemes d’al·lèrgia a la pols.

És un bon ajudant fiable per a la neteja de grans cases. Torna a la base de càrrega quan la bateria s’acaba, i reprèn la neteja on la va deixar per realitzar un cicle de neteja complet i sense demores.

Valors afegits

Excel·lent funció d’aspiració, òptima capacitat de succió

Rastreig i ruta eficient

Molt bona, prou per a un pis de 100m², autonomia

APP amb programació total de la neteja

Sistema de rastreig Visual SLAM que permet un moviment precís i eficient per tota la casa, la qual deixa mapada per a posteriors neteges

Dipòsit de recollida de gran capacitat

Pot aspirar i fregar al mateix temps

Aspectes tècnics i preu

Yeedi Vac Station Robot Aspirador i fregaterres amb buidatge automàtic

3000pa de succió,

Detecció d’alfombres i del tipus de terra

Programa per habitació, navegació Visual Slam Intel·ligent

200 minuts d’autonomia

Color: Blanc

Tipus de controlador Control de veu

Bateria Liti Ion

Notícies relacionades

Mètode de control Veu, App

Preu 449 euros.