Secció recomanada per

A FONS

iCompanion Touch XL, l’últim robot de cuina de Moulinex

El dispositiu aporta pantalla tàctil, connexió wifi i cuina guiada visual, cosa que suposa importants millores respecte a la versió anterior de la marca

iCompanion Touch XL, l’últim robot de cuina de Moulinex
4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quant a disseny, a primera vista s’observa que l’últim robot de Moulinex, l’iCompanion Touch XL, està fabricat amb materials de qualitat que inclouen un bol d’acer inoxidable de tres litres de capacitat, amb tapa d’acer i vidre. La base de l’aparell, de color blanc, afegeix una atractiva franja en gris i/o vermell. És compacte, per la qual cosa no afegeix volum innecessari a la placa de cocció de cuina (34 cm d’ample x 37 de fons i 34 cm d’alt).

Característiques destacades

L’iCompanion Touch XL destaca per tenir connexió wifi, el que fa possible disposar de receptes guiades de manera visual a la pantalla tàctil. Es tracta d’una guia completa que ajuda de manera molt significativa en la preparació de plats, segons s’ha pogut comprovar en les proves fetes al producte. Aquesta funcionalitat es pot sincronitzar-se amb l’‘app’ de Companion per a mòbil o tauleta.

Un altre avantatge de la connectivitat és que permet buscar receptes tant de Moulinex com d’altres usuaris aficionats a la cuina i que hagin pujat les seves creacions a la xarxa i, així mateix, és possible tenir un receptari propi dins l’aplicació, cosa que permet disposar de nombroses possibilitats a la cuina.

Quant a la comoditat d’ús, l’aparell aporta qualitats com el fet que es puguin seguir les receptes des del mòbil o la tauleta, cosa que facilita gestionar perfectament el temps lliure durant la preparació del plat, sobretot, tenint en compte que l’aparell avisa de quan acaba cada pas en una recepta, que resulta realment pràctic.

Quant als avantatges que suposa cuinar amb aquest robot, destacar que permet crear quaderns personals de receptes, i classificar-les per temàtiques. Una altra funció molt interessant és l’anomenada Al meu frigorífic, es tracta d’un recomanador de receptes, que funciona indicant-li almenys dos ingredients que hi hagi al frigo. El robot suggereix plats utilitzant aquests ingredients. Això ve genial per inspirar-nos i també per ajudar-nos a cuinar i consumir aliments abans que caduquin.

Valors afegits

El bol de l’iCompanion Touch XL té una capacitat de fins a tres litres útils, per la qual cosa depenent de l’aliment a cuinar, ho podrem fer per fins a 10 persones.

La tapa d’acer inclou una finestra de vidre que permet seguir la preparació de l’aliment. A la tapa també s’acobla un tap regulador de vapor que afavoreix que no esquitxi, a més que permet afegir algun ingredient si és necessari. Té dues posicions (màxim i mínim) per a la sortida del vapor, cosa que afavoreix la preparació de determinats plats.

Destacar la seguretat del sistema, ja que la tapa queda bloquejada i ni vibra ni es destapa.

Tots els components de la tapa, el bol i les fulles poden anar al rentaplats.

Totes les receptes gestionades per Moulinex són gratuïtes.

Accessoris disponibles

El robot ve amb els següents accessoris:

Fulla picadora ultrablade, per picar verdures o carn, o per fer una sopa o crema. Per les proves fetes al producte es pot dir que funciona amb molta precisió i sense destrossar els aliments.

Fulla trituradora/pastadora, per picar productes durs com el gel o fruita seca. També és útil per fer masses consistents com la del pa.

Accessori batedor per muntar clares i nata, o fer maionesa o puré de patata.

Mesclador, per remoure amb compte els aliments com si s’estigués fent amb una cullera.

Cistella interna de cocció al vapor, d’acer inoxidable. Permet cuinar a dos nivells.

Tap per a la base, que aconsegueix que el bol es quedi pla i sigui possible cuinar, per exemple, a alta temperatura sense la tapadora posada, com si fos en una paella.

Integra una espàtula de silicona i un raspall per netejar l’eix central de les fulles i els accessoris.

Possibilitats de l’aparell

Com s’ha dit, l’iCompanion Touch XL permet elaborar plats amb el suport del sistema Cuina Guiada, o manualment, definint paràmetres com la velocitat, el temps i la temperatura i hi ha una tercera opció, que la marca anomena Programes Automàtics que són 14 en total i que estableixen la velocitat, el temps i la temperatura més adequats per a receptes habituals, com les sopes, la beixamel, les cremes, el puré i fins i tot la pastisseria. En gran part d’aquests programes, quan s’acaben, la màquina es queda en un estat de conservació de calor durant 45 minuts, per mantenir el menjar calent i a punt per consumir.

Resum dels avantatges

El Moulinex i-Companion Touch XL és el robot de cuina multifunció més recent de la marca Moulinex. Es diferencia dels seus antecessors perquè integra una pantalla tàctil de 4,3 polzades que servirà per a la cuina guiada. També es connecta a la xarxa wifi, cosa que permet a l’usuari enriquir l’amplíssim catàleg de receptes de Moulinex.

Mitjançant els seus 14 programes automàtics ofereix la possibilitat de cuinar a foc lent, al vapor, daurar, barrejar, batre clares... prement un botó.

Es permet l’accés a infinitat de receptes gratuïtes, que es van actualitzant cada mes amb nous plats i trucs. El Club de Cuina Moulinex comparteix milers d’idees i plats. Des de l’app es poden crear receptaris personalitzats i organitzar menús, a què s’accedeix directament a través de la pantalla tàctil del robot.

La funció A la meva nevera permet, introduint els ingredients i el pes, accedir a receptes que trauran el màxim partit als productes que teniu a casa.

Robot que amb la seva capacitat útil de 3 litres (4,5 de capacitat total) cuina per a fins a 10 persones i gràcies al rang de temperatura de 30 ºC a 150 ºC és apte per preparar una extensa varietat d’aliments.

Notícies relacionades

Inclou sis accessoris específics: fulla ‘ultrablade’, fulla per pastar/triturar, pala batedora, pala mescladora, tap de base XL i cistellet de vapor; a banda de la possibilitat d’adquirir altres accessoris compatibles de forma addicional.

Preu

L’equip es pot adquirir per uns 1.100 euros.