Secció recomanada per

Noves tecnologies

Les novetats d’Apple: un rastrejador d’objectes perduts i ordinadors més prims

  • El gegant tecnològic presenta els dispositius de localització AirTags, un servei de podcasts i una gamma d’iMacs amb nous colors

Les novetats d’Apple: un rastrejador d’objectes perduts i ordinadors més prims
3
Es llegeix en minuts

Fins i tot en temps de pandèmia Apple presentant novetats tecnològiques. Aquest dimarts el gegant tecnològic californià ha anunciat el llançament dels AirTags, un dispositiu per trobar objectes perduts, de serveis de subscripció a podcasts que competiran amb el seu rival Spotify i d’una gamma d’ordinadors iMac prims en una varietat de colors.

Els AirTags, que permetran la localització d’objectes a través d’un sistema de software, costaran 29 dòlars cada un o quatre per 99 dòlars i estaran disponibles a partir del 30 d’abril. Els preus de les subscripcions als podcasts seran fixats pels creadors i es facturaran mensualment mentre que es cobrarà als creadors 19,99 dòlars a l’any pel seu programa de podcasts.

Apple va presentar una versió més prima del seu ordinador iMac que utilitza la seva unitat central de processament de disseny propi i ve en diversos colors nous, entre els quals el porpra i el verd. Amb una pantalla de 61 centímetres, els iMac tenen un gruix de només 11,5 mil·límetres.

Els nous iMac també incorporen una càmera frontal i un conjunt de micròfons de més qualitat, en resposta a les queixes dels consumidors durant la pandèmia que les càmeres dels ordinadors no havien seguit el ritme dels iPhones i iPads de la companyia en una època de videotrucades generalitzades.

Apple també ha actualitzat el seu descodificador Apple TV amb una millor sortida de color i un xip processador més ràpid. El nou Apple TV 4 K també permetrà als usuaris millorar la imatge del televisor utilitzant els sensors de llum de l’iPhone.

Apple va dir que les parelles podran compartir i fusionar línies de crèdit amb la seva targeta Apple Card, cosa que el conseller delegat Tim Cook va descriure com un pas important per facilitar a les persones la construcció de les seves puntuacions de crèdit.

Apple continua creixent

Les accions d’Apple han pujat gairebé un 95% l’últim any, més ràpid que la pujada del 63% de l’índex compost Nasdaq, gràcies a un rècord de 274.500 milions de dòlars en vendes per a l’any fiscal 2020, ja que els consumidors es van proveir de productes electrònics durant la pandèmia. Les accions d’Apple van baixar un 1%.

Els Macs i els iPads van suposar 52.300 milions de dòlars durant el seu exercici fiscal 2020.

«Els iPads Pro no són els més venuts en volum, però difuminen la línia entre Mac i iPad. Serà molt interessant veure com Apple diferencia entre l’iPad Pro i el Mac», diu Ben Bajarin, analista principal d’intel·ligència de mercat de consum a Creative Strategies.

L’anunci d’AirTag podria donar lloc a una nova ronda de queixes davant els legisladors que Apple està perjudicant els rivals més petits. Tile, una empresa que fa gairebé una dècada que ven un rastrejador de la competència, va declarar l’any passat davant la Cambra de Representants dels EUA que les normes de l’App Store d’Apple havien dificultat l’ús dels productes de Tile i serà cridada a declarar davant el Senat dels EUA dimecres.

Apple ha dit que sotmet totes les aplicacions, incloses les seves, a les mateixes normes de revisió de l’App Store.

Notícies relacionades

Bob O’Donnell, director de TECHnalysis Research, va dir que no creu que els rastrejadors es converteixin en un gran negoci per si sols. «Com que hi arriben tan tard, pot ser que no sigui gaire diferent a quan Apple es va posar en els descodificadors com Apple TV. Són un jugador. Són allà, però no són enormes», va dir.

Però Bajarin va dir que els rastrejadors podrien mantenir la gent lligada als seus iPhones si en depenen per trobar objectes com claus i carteres. «Com més es compri un sol producte de hardware, menys probable és que s’abandoni», va dir Bajarin.

Temes:

Apple