Secció recomanada per

NOVETATS EN TELEFONIA

TCL amplia la seu gamma TCL 20 Series i revela un dispositiu plegable de triple funció

La companyia ha assegurat que es troba en fase de proves internes d’un dispositiu de triple pantalla amb finestres multitasca

TCL amplia la seu gamma TCL 20 Series i revela un dispositiu plegable de triple funció
3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

TCL ha presentat tres nous models de la família TCL 20 Series, TCL 20L, TCL 20L+ i TCL 20 Pro 5G, i ha anunciat que està provant un dispositiu de triple pantalla amb plafons multitasca.

El TCL 20 Pro 5G, ja disponible al mercat, és, segons la companyia, el seu millor telèfon i destaca per una pantalla corba AMOLED, connectivitat 5G i un sistema de càmera equipat amb un avançat mecanisme d’estabilització òptica.

La pantalla té qualitat FHD+ a 60 Hz i una ràtio pantalla-cos del 93% amb un disseny net i recte sense sortints en la càmera ni en els botons laterals. Pesa 190 grams i està disponible en gris i blau, i als laterals hi ha els botons d’encesa, volum i Smart Key. La pantalla afegeix un protocol de millora visual per intel·ligència artificial (IA) que reconeix els ambients i optimitza la imatge en temps real, també realitza una conversió en viu de qualitat SDR a HDR. La tecnologia NXTVISION busca aconseguir millores en els tons de pell i una representació més fidel del color.

Segons informa TCL, la qualitat d’imatge és al nivell de terminals de gamma molt alta, segons la qualificació de 89 obtinguda de DXOMARK. La càmera integra estabilització òptica, una tecnologia que arriba per primera vegada a un mòbil de la marca, i presenta un sistema quàdruple amb una Sony d’alta resolució de 48 megapíxels (MP) com a lent principal, una de 2 MP per a efectes en els retrats, una macro de 5 MP i una ultra gran angular (123 graus) amb 16 MP. El sistema grava en 4K i 1080p i aporta un bon zoom sense pèrdua de qualitat.

La càmera frontal té 32 MP i realitza gravacions en 4K o 1080p, amb el seu propi flaix i mode retrat. El dispositiu destaca pels seus 256 GB d’emmagatzemament intern amb 6 GB de memòria RAM i admet una targeta microSD de fins a 1 terabyte (TB). El seu processador Qualcomm Snapdragon 750G és de gamma mitjana-alta i té suport per a 5G.

La bateria és de 4.500 mAh, amb capacitat de càrrega sense fil, i ràpida de fins a 18 watts (W). La càrrega ràpida per cable aguanta fins a 15W i tarda unes dues hores a omplir la bateria. Disposa d’unconnector USB 2.0 de tipus C i port per a auriculars.

Té un preu de 549 euros.

Una gamma completa

TCL 20L i 20L+ són dos models lleugers amb un pes de 199 grams i tenen una pantalla de 6,67 polzades amb qualitat FHD+, una ràtio pantalla-cos del 91%. Als laterals tenen botons per encendre i apagar, sensor d’empremta, volum i accés a l’assistent de Google. Fan servir pantalles AMOLED que redueixen un 85% la fatiga visual gràcies a la tecnologia TCL C50T amb certificació TÜV Rheinland Circular Polarization i permeten un efecte de visió natural de la pantalla quan l’usuari porta ulleres de sol. Els dos dispositius utilitzen un processador Qualcomm Snapdragon 662 i una bateria de 5.000 mAh, un port USB 2.0 tipus C i permeten connectar auriculars amb jack de 3,5 mm.

El model TCL 20L té una càmera principal de 48 MP, tres més de gran angular, macro i de profunditat de 8, 2 i 2 MP, respectivament. Grava amb qualitat full HD. La seva configuració ofereix un emmagatzemament de 128 GB amb 4 GB de memòria RAM, amb opció per integrar una targeta microSD de fins a 1 TB.

El TCL 20L+ destaca per la seva pantalla de polarització circular certificada per TÜV Rheinland que permet veure les imatges amb colors naturals. Integra una

càmera quàdruple d’alta definició de 64 MP i compta amb un mode Backlight Selfie i Super Night per capturar la millor llum possible.

Ve amb una important capacitat d’emmagatzemament de 256 GB i admet targetes micro SD de fins a 1 TB.

Notícies relacionades

El preu final és de 229 euros en el cas de TCL 20L i de 250 euros en el de TCL 20L+.

Dispositiu de futur

La companyia també ha informat sobre un dispositiu futur que no té encara data de llançament, tot i que s’espera que no trigarà massa. Aquest terminal, denominat ‘Fold ‘n Roll’ (‘plegar i enrotllar’), presenta una triple funció combinada i desplegable. Segons TCL, serà alhora un smartphone, una tauleta i un phablet (mòbil de gran mida). Oferirà tres funcions disponibles segons es despleguin una, dues o tres pantalles amb finestres multitasca. La companyia ha indicat que aquest dispositiu està en fase proves internes.

Temes:

Mòbils +Digital