Secció recomanada per

IDEES PER AL DIA DEL PARE

Així és el Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

El dispositiu ofereix un intel·ligent sistema de càmera professional, una pantalla millorada i un rendiment global més gran de l’equip, a un preu d’uns 1.300 euros

Així és el Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Galaxy S21 Ultra és el vaixell insígnia de la marca Samsung, el millor mòbil que ha dissenyat fins al moment i que s’acompanya amb un disseny que crida l’atenció, compatibilitat amb les xarxes 5G i, sobretot, amb un sistema de càmeres molt avançat.

La lent principal de 108 MP capta imatges amb 64 vegades més colors, aporta un nou i millorat Space Zoom X100 de doble lent que permet prendre imatges definides i nítides a distància, un nou processador d’imatge per captar fotografies amb més llum en la foscor, així com la capacitat de fer retrats d’estudi gràcies a IA.

Quant a gravació de vídeo, les noves funcions del dispositiu faciliten crear vídeos de qualitat gràcies a la seva capacitat de gravació en 8K amb les càmeres posteriors. EL mode Dynamic FPS adapta els FPS (fotogrames per segon) de forma automàtica per donar la possibilitat de gravar amb fluïdesa i lluminositat. La seva modalitat Single Take 2.0 permet obtenir múltiples formats de vídeo i imatge amb un toc a la pantalla.

Al detall

Presenta una estructura de càmera Contour Cut, que s’integra en el marc de metall del dispositiu. Es comercialitzarà en els colors Phantom Black i Phantom Silver, amb acabat mat, però també pot adquirir-se en tres colors exclusius més a Samsung.com: Phantom Titanium, Phantom Navy i Phantom Brown. Tots presenten bona resistència gràcies al vidre Corning Gorilla Glass Victus.

L’ S21 Ultra 5 G és el model més gran de la sèrie, amb una pantalla Dynamic AMOLED 2 X de 6.8 polzades, capaç de funcionar amb una freqüència d’actualització de 120 Hz. Cal destacar que la freqüència s’ajusta al contingut que s’està veient –des de 10 Hz a 120 Hz– per obtenir una bona imatge i aconseguir una eficiència energètica que incrementa la durada de la bateria. En comparació amb l’anterior Galaxy S20, l’S21 Ultra ofereix una imatge un 25% més brillant, a 1.500 nits de brillantor màxima. Amb una relació de contrast millorada en un 50%, ofereix imatges nítides, fins i tot en exteriors. Incorpora protector de la vista per reduir la fatiga ocular.

Càmeres precises

Com s’ha esmentat, integra un sistema de càmera professional que proporciona bones preses independentment de la il·luminació i l’entorn. Permet gravar i editar vídeos amb eines i funcions que inclouen intel·ligència artificial.

La càmera posterior quàdruple (principal, gran angular i dos teleobjectius) compta amb un nou sensor professional de 108 MP, des del qual es poden fer fotos HDR de 12 bits amb colors 64 vegades més rics, i un rang dinàmic que és tres vegades més ampli. Es pot disparar en qualitat 4K des de qualsevol lent, incloses les quatre davanteres i posteriors. Amb l’opció d’arxiu RAW de 12 bits, l’usuari no es perdrà cap detall quan editi la imatge.

El terminal compta amb un Space Zoom de x100, que funciona amb el primer sistema de doble teleobjectiu de Samsung: un òptic de x3 i un altre de x10, tots dos equipats amb fotodíode dual (2PD), per capturar imatges sense importar la distància.

El sensor Bright Night de Galaxy S21 Ultra 5G és l’avenç més gran de Samsung fins al moment, referent a la fotografia amb poca llum. Amb un mode nocturn millorat, la reducció de soroll i la tecnologia ‘nona-binning’ de 12 MP es poden fer fotos en lloc com una habitació amb poca llum o un paisatge de nit amb una qualitat sorprenent.

Augmenten les possibilitats

Ofereix la tecnologia Ultra-Wideband (UWB) i noves funcions de connectivitat. Per primera vegada en un dispositiu de la Sèrie S, Samsung porta l’experiència de S Pen, amb la tecnologia de Wacom, així els usuaris podran dibuixar, prendre notes, editar fotos i firmar documents.

Admet wifi 6E, a més d’una amplada de banda més gran i una connexió a internet més ràpida. Amb 5G ultraràpid i latència molt baixa, l’S21 Ultra 5G està pensat per gestionar descàrregues de vídeo ràpides, així com videoconferències i retransmissions fluides.

Fa servir la tecnologia Dual Bluetooth, que permet sincronitzar múltiples dispositius i distribuir el consum d’energia per a una durada més gran de la bateria.

El dispositiu integra un joc de xips de 8 nuclis Exynos 2100, que gestiona velocitat 5G, que funciona a alta velocitat i amb més eficiència energètica. Quan la bateria s’esgota, pot arribar a un 50% de càrrega en 30 minuts. Bateria de 5.000 mAh amb càrrega superràpida.

Fitxa tècnica

Sistema operatiu: Android

Processador: Exynos 2100

Càmera amb flaix

Principal: 108.0 MP + 10 MP +1 2 MP + 10 MP

Frontal: 40 MP

Pantalla: 6.2’’ i Resolució: 1.440 x 3.200 (Quad HD+) Tecnologia: Dynamic AMOLED 2X| OLED | UB

Bateria amb Super Fast Charging de 5.000 mAh

Memòria RAM: 12 GB i interna de 128 GB / diferents versions

Connectivitat wifi, Wifi Direct, zona wifi; NFC i Bluetooth: 5.2

Preus:

S21 Ultra 5G 512 GB 1.439

S21 Ultra 5G 256 GB 1.309

S21 Ultra 5G 128 GB 1.259

Valors destacats

Pantalla AMOLED gairebé plana, curvatures mínimes als costats i una perforació a la part superior central. La seva mida és de 6,8 polzades, amb una resolució de 3.200 x 1.440 píxels, i taxa de refresc de 120 Hz. Processador Exynos 2100, el més ràpid de la marca.

Sensor principal de 108 MP, amb un ultra gran angular de 12 MP, i dos sensors telefoto de 10 MP cada un. Amb un zoom òptic híbrid de 100 augments, zoom híbrid òptic de 3 i 10 velocitats i enfocament automàtic. La càmera frontal situada en la perforació a la pantalla és de 40 MP.

Notícies relacionades

La bateria té una capacitat de 5.000 mAh, i ve amb l’Android 11 amb One UI 3.1 com a sistema operatiu. S’ha habilitat la compatibilitat amb lectors de pantalla.

Valoració

L’S21 Ultra no defrauda, sobretot en l’aspecte de presa d’imatges i gravació de vídeo, gràcies a un sensor de 108 Mpx amb estabilització òptica, un ultra gran angular de 12 Mpx amb un camp de visió de 120º, i dos teleobjectius, un de 3x d’augment i un altre de 10x d’augment, tots dos amb 10 Mpx. Tots aquests sensors es recolzen en un sensor làser per a l’enfocament. Les ‘selfies’ milloren amb un sensor de 40 Mpx i 80º de camp de visió perquè tots surtin a la foto. La pantalla Dynamic AMOLED de 6.8’’ dona una òptima qualitat en els colors, i altres bones dades venen gràcies a la bateria de 5.000 mAh, altaveus estèreo equalitzats per AKG, i càrrega ràpida sense fil.