Secció recomanada per

INNOVACIONS

Xiaomi presenta un ‘concept smartphone’ amb pantalla en cascada de quatre corbes

Gairebé tot el marc del telèfon està cobert per la pantalla, mentre que el seu cos no té ports ni botons

Xiaomi presenta un ‘concept smartphone’ amb pantalla en cascada de quatre corbes
1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xiaomi ha presentat avui el seu concept smartphone de pantalla de cascada de quatre corbes en el qual gairebé tot el marc està cobert pel plafó, mentre que el cos no té ports ni botons, en una estètica unibody futurista. Forçant els límits de la forma clàssica del mòbil, els dissenyadors de la marca han intentat fer que sigui el més simple i el més pròxim possible al concepte de només pantalla.

Pantalla ‘hyper quad-curved’ de 88°

Atès que les pantalles flexibles són part de la nova normalitat, el desafiament més gran a la producció de la primera pantalla de cascada de quatre corbes de la indústria no va ser doblar-la, sinó més aviat fabricar un plafó de vidre de quatre corbes de 88° i el procés d’unió 3D.

El vidre ultra quad-curved de 88° ha superat pràcticament els límits tecnològics de la fabricació de vidre. En comparació amb el vidre corb ordinari, la dificultat de doblar en calent augmenta exponencialment. Polir una peça de material hipercorbat amb una corba profunda de 88° en els quatre costats requereix un equip de processament de nou desenvolupament, capacitat de doblat en calent a una temperatura i pressió de 800°, quatre eines de poliment diferents i fins a més de deu procediments complexos.

Per acoblar una peça de vidre així treballada a una pantalla flexible, es va adoptar un innovador disseny d’apilament mitjançant un procés d’unió en 3D, que garanteix un rendiment impecable de la pantalla.

Tendència de futur

Notícies relacionades

La forma de la pantalla és un factor crucial per determinar la forma de l’‘smartphone’ del futur. Amb la proposta de Xiaomi en matèria de pantalles quàdruples corbades en cascada, s’obren possibilitats i es produeixen avenços cap a l’objectiu d’un smartphone unibody lliure de ports.

Aquest disseny garanteix que gairebé tots els costats del telèfon quedin coberts per la pantalla. Gràcies a 46 tecnologies patentades, els ports i botons físics poden tenir les seves funcions replicades per alternatives més actuals. Tecnologies i solucions d’enginyeria –com la ceràmica peçoelèctrica ultrafina, una tecnologia acústica de pantalla de pel·lícula flexible pionera al sector, càmeres de tercera generació sota la pantalla, càrrega sense fil, xips eSIM, sensors tàctils sensibles a la pressió, etc.– s’integren a aquest nou concepte, formant un dispositiu visionari i intuïtiu.