Secció recomanada per

INNOVACIONS EN TECNOLOGIA

OnePlus presenta el seu ‘smartphone’ conceptual model 8T Concept

El OnePlus 8T Concept utilitza una inspiració de disseny natural juntament amb tecnologies avançades per crear una interacció més natural entre els usuaris i el dispositiu

OnePlus presenta el seu ‘smartphone’ conceptual model 8T Concept
3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

OnePlus va presentar el OnePlus 8T l’octubre d’aquest any 2020 per introduir beneficis com la pantalla Fluid AMOLED de 120 Hz i una solució de càrrega ràpida potent: Warp Charge 65. Ara, amb el OnePlus 8T Concept la firma vol portar una mica més enllà les seves tecnologies per crear una interacció més natural entre els usuaris i el dispositiu.

«Creiem que un producte ben dissenyat sempre ha de tenir un objectiu: una millor experiència d’usuari. Aquesta filosofia guia el disseny i el desenvolupament de productes, però també tecnologies més conceptuals que creiem que poden tenir un impacte positiu per als usuaris en el futur», s’afirma des de OnePlus. «El 8 T Concept utilitza una inspiració de disseny natural juntament amb tecnologies avançades per crear una interacció més natural entre els usuaris i el dispositiu».

Estratègies de disseny

Una de les novetats d’aquest smartphone conceptual és el seu color. Els dissenyadors es van inspirar en l’aigua que flueix a les termes de Pamukkale, a Turquia, i altres elements naturals, per crear experiències d’interacció intuïtives. Per als acabats electrònics (ECMF) s’ha utilitzat la forma d’una pel·lícula que canvia de color i que conté òxid de metall al vidre. L’estat de valència dels ions metàl·lics varia sota diferents voltatges. Això significa que quan l’òxid de metall s’activa, el color del vidre canvia d’un blau fosc a un argentat clar.

El disseny de l’ECMF es torna interactiu al treballar en combinació amb mmWave, i fa que canviï la forma en què els usuaris interactuen amb la tecnologia. El principi de treball darrere d’aquest sistema, inspirat en el 5G, és que el mòdul de radar d’mmWave transmet i rep ones electromagnètiques. Al rebre les ones electromagnètiques, el processament del senyal digital (DSP) i la CPU realitzen el processament del senyal i la informació, cosa que permet al dispositiu percebre, visualitzar, localitzar i rastrejar objectes.

Beneficis per a l’usuari

La combinació dels colors canviants a la part posterior electrocròmica del OnePlus 8T Concept, juntament amb la tecnologia de detecció d’ones mmWave, obre una gamma de possibilitats sobre com les persones interactuen amb els smartphones. En un futur pròxim, la companyia aposta per més usos per a la detecció reactiva:

notificacions sense contacte on l’ECMF pot fer brillar colors per a una trucada entrant, i fer així que els usuaris decideixin acceptar o rebutjar la trucada amb un simple gest. Això permetrà controlar el OnePlus 8T Concept utilitzant gestos sense tocar el dispositiu.

Monitor de respiració, on la tecnologia mmWave pot registrar la respiració d’un usuari, i permetre que el color canviï en sincronia, cosa que converteix el telèfon en un dispositiu de biofeedback.

Avanços

Notícies relacionades

La companyia ha presentat en el mercat novetats com la pantalla d’alta taxa de refresc en el OnePlus 7 Pro o la càrrega sense fil ultraràpida amb Warp Charge 30 wireless en el OnePlus 8 Pro. El gener del 2020, va llançar el seu primer telèfon conceptual, el OnePlus Concept One, que utilitzava la tecnologia de vidres electrocròmics, un nou tipus de vidre amb canvi de color que afegia al mòbil una càmera invisible.

Després va crear l’equip OnePlus Gaudí amb l’objectiu de dotar les ments creatives d’una tecnologia significativa i lúdica. Un equip de 39 dissenyadors amb seu a Shenzhen, Taipei, Nova York i l’Índia que creu que l’art desafia la tecnologia i que la tecnologia inspira l’art. Amb el OnePlus 8T Concept, l’equip de OnePlus Gaudí ha desenvolupat una versió alternativa del dispositiu que combina el disseny orgànic amb el disseny industrial.

Temes:

Mòbils +Digital