Secció recomanada per

IDEES PER REGALAR

Càmera d’acció Insta360 One R

Insta360 segueix en la seva estratègia de convertir-se en actor prioritari en el segment de càmeres d’acció amb aquest model modular d’excel·lents prestacions

Càmera d’acció Insta360 One R
5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les càmeres d’acció no són un segment de producte senzill, ja que els consumidors solen ser tremendament exigents amb els resultats, tant referent a la comoditat d’ús com la qualitat de la gravació en dures condicions. En aquest escenari, sempre ha destacat la marca GoPro, però en els últims temps han aparegut durs competidors, entre els quals la firma Insta360 que aporta característiques tecnològiques molt rellevants a bon preu. Els diferents models desenvolupats per aquesta jove marca s’han guanyat el seu lloc al mercat i dispositius com l’última càmera Insta360 One R, que permet a l’usuari controlar un bon nombre d’opcions de gravació i generar imatges de qualitat, aconsegueixen que els amants de la gravació d’esports d’aventura tinguin la possibilitat de disfrutar amb les seves preses que, mitjançant el rastreig d’objectes i persones (en directe com en el moment de l’edició posterior), permet trobar l’escena desitjada en cada moment. Un altre valor afegit és que compta amb una opció FlashCut que permetrà una edició a l’hora de filmar a partir del tema concret, ja siguin sortides a la naturalesa, viatges, entorn rural, o esports, entre d’altres.

Al detall

L’Insta360 One R és una càmera d’acció amb un disseny modular que fa possible utilitzar diferents lents en una mateixa càmera (una idea semblant al funcionament les càmeres rèflex). La qualitat d’imatge obtinguda pot ser bona o molt bona depenent del mòdul de lent que s’utilitzi. És possible utilitzar l’objectiu que més interessi en cada situació, un avantatge singular i diferencial al mercat. Un altre detall significatiu, que es posa de manifest en les proves realitzades a l’aparell és la qualitat de l’estabilització d’imatge digital.

Característiques bàsiques

Insta360 One R

Dimensions: 71 x 46 x 33 mm

Pes: 120 grams

Sensor: depèn del mòdul connectat, el més gran és el de Leica de 20,3 MP

Vídeo: fins a 3840x2160@60fps, 3008x1504@100fps, 2720x1530@100fps, 1920x1080@200fps. Fotografia: fins a 18 MP

Bateria: 1190 mAh (Booster 2380 mAh)

D’altres: disseny modular, estabilitzador d’imatge digital molt destacat

Diferencials

Disseny modular que permet l’ús de diferents lents

Excel·lent estabilització d’imatge

Intuïtiva i completa aplicació mòbil que afegeix prestacions al producte

Objectius i mòduls disponibles

De moment, la càmera disposa d’un gran angular tradicional amb sensor; un mòdul amb dues lents per gravar en 360 graus, i una lent Leica amb un sensor d’una polzada amb una notable qualitat.

Cadascun d’aquests objectius s’acobla un cos central que integra el processador, la pantalla i els controls físics. Finalment tenim un mòdul que es posiciona a la part inferior que conté la bateria, cal destacar que n’hi ha disponible una altra amb més capacitat i que podem comprar de manera separada. L’ajust dels mòduls és perfecte i no hi ha cap desajust entre ells, això és vital ja que el conjunt és resistent fins als 5 metres de profunditat sense necessitat d’afegir una carcassa especial.

Combinacions

En funció de les lents elegides hi ha les següent opcions de càmera: Insta360 One Twin Edition: inclou dos mòduls de càmera (angular normal i càmera de 360 graus); Insta360 One 1-Inch Edition, que inclou el mòdul de càmera amb lent Leica i un sensor d’1 polzada que és el paquet de preu més elevat; Insta360 ONE 4K Edition, que inclou el mòdul amb angular normal (com una càmera d’acció tradicional). És el ‘pack’ més econòmic. Insta360 One 360 Edition, inclou el mòdul amb la càmera de 360 graus. Tenen un preu mitjà.

Característiques i valors

El mòdul principal integra la pantalla tàctil d’1,3 polzades de bona visibilitat, els botons físics i el compartiment per ubicar la targeta micro-SD i un connector USB-C amb què carregar la bateria. Recordar que és possible, a més d’a la pantalla, configurar els paràmetres de la càmera amb l’aplicació del mòbil.

Depenent del mòdul de càmera que es munti serà possible gravar a diferents resolucions. Això sí, el bitrate màxim és sempre el mateix, uns 100 Mbps.

Destacar el mòdul elaborat en col·laboració amb Leica i sensor d’1 polzada. Normalment, els sensors de les càmeres d’acció mesuren ½.3 polzades, aquest mòdul munta un enorme sensor d’una polzada, més de 4 vegades més gran, amb píxels capaços recollir més llum per la qual cosa es millora la gravació en situacions de baixa lluminositat com interiors o a la nit. També recull millor els colors i té millor rang dinàmic.

Un altre dels valors destacats de la càmera és l’estabilització digital, que té un rendiment impressionant.

Respecte al so és més que acceptable, ja que fins i tot se senten millor les veus quan hi ha soroll de fons que amb altres càmeres. La qualitat dels micròfons que inclou el mateix cos aconsegueixen captar un so clar. A més, és possible connectar un micròfon extern utilitzant l’adaptador de la marca.

Les fotos tenen un nivell de detall molt bo, colors nets, bona exposició i bona nitidesa. Fins i tot amb el mòdul de gran angular 4K es poden prendre fotos de 12 megapíxels, i amb el de 360 graus instantànies de 18,4 megapíxels.

L’Insta360 respecte a altres models de la marca compta amb protecció IPX8 front aigua, així que es pot submergir fins a 5 metres de profunditat sense necessitat de carcassa addicional. L’estanquitat del producte s’aconsegueix mitjançant proteccions de silicona que cada mòdul inclou en el costat del connector, per mantenir l’equip sa i estalvi.

Autonomia

La càmera ve amb un mòdul de bateria que té una capacitat de 1190 mAh. També és possible comprar-ne un altre de més gran que té una capacitat de 2380 mAh.

Valoració

La Insta360One R és versàtil i proporciona bona qualitat de vídeo i estabilització. El mòdul de 360 graus dona la possibilitat d’explorar la creativitat de modes que fins ara eren molt difícils en una càmera esportiva. Permet gravar vídeo en 360º útil per a situacions en què es busca capturar vídeo de tot el que succeeixi. Aquesta lent grava vídeo en 5.7K a 30fps i 4K a 50fps.

D’altra banda, el mòdul Leica gestiona una qualitat de preses de qualitat professional. Té un sensor d’1 polzada que grava vídeo en 5.3K a 30 fps.

La gravació 4K permet una resolució màxima de 4K a 60 fps i 1080p a 200 fps per fer càmera lenta.

Notícies relacionades

El sistema de mòduls es pot canviar i ajustar en funció del que es vulgui aconseguir en cada moment. A algun d’ells donant-los la volta facilita la interlocutòria gravació, el que flexibilitza la perspectiva.

Preu

La càmera parteix de la base d’uns 340 euros. A la web del fabricant donen la possibilitat de configurar el mateix pack segons les necessitats i desitjos.

Temes:

Gadgets +Digital