Secció recomanada per

El govern dels EUA obre la guerra en els tribunals contra Facebook

  • La Comissió Federal de Comerç i 48 estats demanden la plataforma per les seves pràctiques monopolístiques
  • Es proposa obligar-lo a desposseir-se d’Instagram i WhatsApp i necessitar aprovació per a futures adquisicions
A postal employee walks past the Facebook office building during the coronavirus (COVID-19) pandemic in the Manhattan borough of New York City  New York  U S   December 9  2020  REUTERS Carlo Allegri

A postal employee walks past the Facebook office building during the coronavirus (COVID-19) pandemic in the Manhattan borough of New York City New York U S December 9 2020 REUTERS Carlo Allegri / CARLO ALLEGRI

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

La guerra governamental dels Estats Units contra Facebook en els tribunals ja ha començat. Aquest dimecres laComissió Federal de Comerç(FTC per les seves sigles en anglès) i48 estatshan presentatdemandescontra la xarxa social de Mark Zuckerberg, i l’acusen formalment depràctiques monopolístiquesi de posar en perill la seva actual composició.

 

«Facebook ha portat a terme unaestratègia sistemàtica per eliminar amenaces en el seu monopoli»,diu elcomunicat de la FTC anunciant la demanda, en la qual se cita com a exemples l’adquisició d’Instagram el 2012 i de WhatsApp el 2014. La demanda del govern busca unamesura cautelar permanent que podria, entre altres coses, requerir a Facebookdesposseir-se d’aquestes dues xarxesaixí com prohibir a la xarxa social la imposició de condicions anticompetitives a desenvolupadors de ‘software’ o obligar-lo a notficar i a aconseguiraprovació prèvia per a futures fusions o adquisicions.

Notícies relacionades

 

La mateixa filosofia guia la demanda que han presentat els fiscals generals de 46 estats, del districte de Colúmbia i de Guam. «Durant gairebé una dècada Facebook ha utilitzat el seu domini i el seu poder de monopoli per aixafar rivals més petitsi acabar amb la competició, tota costa dels usuaris»,ha denunciat la fiscal general de Nova York, Letitia James, que ha dirigit la investigació dels estats.