Secció recomanada per

Així són l'iPhone 12 i l'iPhone12 mini, els models més accessibles d'Apple

L'iPhone 12 mini es pot reservar des de demà, 6 de novembre, a un preu de 809 euros

Els dos dispositius, que inclouen xarxes 5G, destaquen per la seva impressionant paleta de colors i resistència

apple iphone-12 new-design 10132020 bigjpglarge 2x

apple iphone-12 new-design 10132020 bigjpglarge 2x

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’iPhone 12, ja al mercat, i l’iPhone 12 mini, que es podrà reservar a partir de demà 6 de novembre, presenten un disseny amb prestacions com el xip A14 Bionic, un sistema de càmera dual i la pantalla Superretina XDR amb la coberta frontal Ceramic Shield. Els dos models inclouen la tecnologia 5G.

La pantalla Superretina XDR disposa d’una coberta frontal Ceramic Shield molt resistent. El xip A14 Bionic està en la base de la potència d’aquests models, juntament amb un sistema de càmera dual que ofereix possibilitats de fotografia computacional i qualitat de vídeo destacada. Els models d’iPhone 12 també inclouen MagSafe, que proporciona càrrega sense fil d’alt rendiment i fa possible un ecosistema d’accessoris que es connecten a l’iPhone.

Característiques destacades

L’iPhone 12 (6,1 polzades) i l’iPhone 12 mini (5,4 polzades) estan disponibles en cinc acabats en alumini: blau, verd, negre, blanc i vermell. L’iPhone 12 mini es podrà reservar a partir de divendres, 6 de novembre, i arribarà a les botigues a partir de divendres, 13 de novembre.

Les dues versions ofereixen l’experiència 5G que agilita les càrregues de contingut i les descàrregues, millora la qualitat del vídeo en streaming, aconsegueix que els jocs responguin millor i permet interactuar en temps real amb les apps i utilitzar FaceTime en alta definició, entre altres possibilitats. 

Aquests dispositius tenen més bandes 5G que qualsevol altre ‘smartphone’ i ofereixen més cobertura 5G a tots els països. També incorporen el mode Smart Data, que avalua la necessitat d’utilitzar el 5G i equilibra l’ús de dades, la velocitat i el consum en temps real perquè el dispositiu tingui més autonomia.

Processador A14 Bionic

L’A14 Bionic està fabricat amb un procés de 5 nanòmetres, de manera que disposa de la CPU més ràpida i una GPU amb fins a un 50% més de velocitat que avançats xips d’altres marques, cosa que es tradueix en jocs amb notables gràfics, potents funcions de fotografia computacional i bona autonomia. Integra Neural Engine de 16 nuclis, cosa que suposa un increment del 80% en el rendiment, i pot fer 11 bilions d’operacions per segon fins i tot en entorns exigents.

Pantalla espectacular

L’iPhone 12 mini és l’‘smartphone’ amb 5G més petit de la marca de la poma, i s’ha de destacar que els dos models estrenen un disseny de vores planes compost per una carcassa d’alumini de qualitat aeroespacial i la coberta frontal Ceramic Shield, més resistent que el vidre gràcies a un nou procés de cristal·lització a alta temperatura que aporten els cristalls nanoceràmics que hi ha a l’interior i que permeten multiplicar per quatre la seva resistència a les caigudes.

L’iPhone 12 i l’iPhone 12 mini compten amb pantalles integrals Superretina XDR de vora a vora que gestionen el color en tot el sistema per oferir precisió. Generen un contrast de 2.000.000:1 amb negres autèntics, vídeo d’alta definició, fotos detallades i gairebé el doble de brillantor que l’iPhone 11 per submergir-se en les imatges HDR. 

Resistent a l’aigua.

Disposen de classificació IP68, de manera que es poden submergir fins a 6 metres durant un màxim de 30 minuts i estan protegits contra esquitxades de líquids com cafè i refrescos.

Sistema de càmeres

Presenten un sistema de càmera dual integrat per un ultra gran angular i un nou gran angular amb obertura de ƒ/1,6 que, a més de ser el més ràpid, millora en un 27% el rendiment quan es fan fotos i es graven vídeos amb poca llum. La fotografia computacional arriba al millor nivell gràcies al mode nit i a Deep Fusion, que ara és més ràpid i s’amplia a totes les càmeres (TrueDepth, gran angular i ultra gran angular). El resultat d’aquest sistema optimitzat és més brillantor i millor contrast en les imatges fetes amb el mode nit, a més de més textura i menys soroll a les fotos amb Deep Fusion. La tecnologia HDR Intel·ligent aprofita l’aprenentatge automàtic per ajustar l’equilibri de blancs, el contrast, la textura i la saturació de les fotos.

També s’ha de destacar que l’iPhone 12 compta amb la primera càmera capaç de gravar vídeo en HDR amb Dolby Vision i és el primer dispositiu amb Dolby Vision d’extrem a extrem, cosa que permet gravar, editar i compartir vídeos amb qualitat cinematogràfica de forma nativa. La gradació de Dolby Vision es processa en temps real i es manté durant les tasques d’edició, ja sigui a l’app Fotos o a iMovie. L’iPhone 12 també pot reproduir vídeos amb realisme gràcies a la pantalla Superretina XDR. Els dos models compten amb estabilització de vídeo, ‘videoselfies’ amb Dolby Vision i el mode nit amb ‘time-lapse’, que augmenta el temps d’exposició per a vídeos més nítids.

Càrrega sense fil i accessoris

Notícies relacionades

A més d’oferir un mètode de càrrega sense fil, MagSafe fa possible un ecosistema d’accessoris fàcils de connectar i ofereix una experiència nova gràcies a un conjunt d’imants al voltant de la bobina de càrrega sense fil dissenyats per proporcionar eficiència i una connexió sense errors. Aquests carregadors tenen una potència de fins a 15W i són compatibles amb els dispositius amb tecnologia Qi existents. Entre els nous accessoris hi ha els carregadors MagSafe i MagSafe Duo, aquest últim per a l’iPhone i l’Apple Watch, fundes de pell, de silicona i transparents fetes a mida per a la part posterior de l’iPhone, i la funda Leather Wallet. 

Preus i disponibilitat

L’iPhone 12 i l’iPhone 12 mini estan disponibles en models de 64 GB, 128 GB i 256 GB, en blau, verd, negre, blanc i (PRODUCT)RED, a partir de 909€ i 809€, respectivament. L’iPhone 12 mini es podrà reservar des de demà divendres, 6 de novembre, amb disponibilitat a partir de divendres, 13 de novembre.