Secció recomanada per

GRATIS A APPLE BOOKS

Cuentos para Emma

Paco Lara és l'autor de tres contes d'estiu que poden descarregar-se gratuïtament a Apple Books

primer-cuento-de-paco-lara

primer-cuento-de-paco-lara

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Emma és lluny, molt lluny, tot i que les pantalles digitals i una curiosa estratègia del seu avi per mantenir-la a prop són l’origen de, de moment, tres entranyables i originals contes d’estiu que poden descarregar-se de manera gratuïta a Apple Books, perquè altres pares i avis puguin entretenir els més petits en aquest calorós i estrany estiu.

L’origen d’aquests contes, segons Paco Lara, autor: «Estic dedicant part del meu temps a complir la tasca que m’ha imposat la meva neta: explicar-li cada dia una història. I com que les que més li agraden són les històries màgiques amb animalets amics, no tinc més opcions (¡meravellosa obligació!) que inventar-les».

Tres històries per a l’estiu

L’Emma és una nena alegre, llesta i curiosa. Vol aprendre tot i de tot per ensenyar-ho després als seus amics, com el drac Rufo, Osito, l’esquirol Noli, Tika l’eriçó o l’ocell Pipo. L’Emma és una mica professora, i també una mica maga.

Fruit de la imaginació, la distància i el desig de bastir ponts cap a l’Emma, la neta de l’autor, són els tres contes, que sens dubte seran més en les pròximes setmanes.

De gallines i dracs

A la Semilla Mágica s’explica com la mama Miriam va mostrar a l’Emma com sembrar llavors, per tenir maduixes, tomàquets i altres fruites i verdures al jardí. Aquell mateix dia, l’Emma va ensenyar a sembrar llavors a Osito, el seu millor amic, qui va sembrar una llavor màgica de la qual va néixer una planta molt, molt, molt especial.

Notícies relacionades

A Emma y la gallina Catalina s’explica un curiós galliner que hi ha al jardí, amb el sostre vermell i una gran porta per la qual entraven i sortien corrents els dos pollets que vivien allà amb la seva mama, la gallina Catalina. Tots els matins, la mama gallina posava un ou i els pollets Pepe i Pito el treien a la porta del galliner, fent-lo rodar, perquè l’Emma el veiés quan venia a portar-los el menjar. Un dia, mentre jugaven, van sentir la mama Catalina cloquejant molt enfadada. Els dos pollets, espantats, van tornar corrent al galliner i, a l’arribar, van trobar la mama gallina molt trista... ¡L’ou estava trencat!... ¿Qui hauria sigut? La Catalina i els pollets, tristos, van demanar ajuda a la seva amiga Emma... ¡I l’Emma va tenir una gran idea!

Al tercer conte l’autor explica com un matí l’Emma es va despertar sobresaltada al sentir cops molt forts en el vidre de la seva finestra. Va veure que era l’ocell Pipo que tots els dies la despertava cantant. Però aquell matí el Pipo no cantava, sinó que no parava de voletejar, nerviós, fent cops de pic en el vidre de la finestra. ‘¡No hi ha aigua al riu!... ¡L’aigua del riu ha desaparegut aquesta nit, Emma! ¡I els peixos i els ànecs no poden nedar ni beure!... ¿Per què no hi ha aigua al riu?... L’Emma ha d’esbrinar què ha passat i ajudar els seus amics. Emma y el dragón que quería ser azul.

Temes:

Apple +Digital