Secció recomanada per

LLANÇAMENTS

Així és el televisor més avançat de Samsung, el Q950TS Qled 8 K

Es tracta d'un aparell amb tecnologia Qled que combina un format ultraprim de pantalla infinita, amb qualitat d'imatge 8 K 'premium'

samsung-qled

samsung-qled

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En una conjuntura de mercat que Samsung qualifica de positiva durant les dues últimes dues setmanes (després d’una gran caiguda de vendes produïda per efecte de la pandèmia de la Covid-19), la marca llança al nostre mercat el seu millor televisor, el Q950TS amb qualitat d’imatge 8K Premium, so envoltant, un disseny de format ultraprim (15 mm de gruix) i pantalla Infinity (semblant a la dels mòbils) amb un percentatge de plafó del 99%, cosa que aporta una nova experiència de visionament. El model de 65 polzades costa 5.499 euros, mentre que els models de 75 i 85 polzades tindran un preu de 7.499 i 11.999 euros, respectivament, i estaran disponibles en pocs dies al mercat.

Nacho Monge, TV & Màrqueting Mànager de Samsung Electronics, ha declarat que «el producte és el millor televisor de la marca en l’actualitat» i mostra el seu convenciment que «la resolució 8 K –que guanya pes en la indústria– experimentarà un gran auge en el nostre mercat». Responsables de Samsung han mostrat també el seu convenciment, en una trobada online celebrada avui amb mitjans de premsa, que aquest tipus de tecnologia, malgrat ser encara minoritària en vendes, a partir de les 75 polzades pot arribar a assolir una quota d’entre el 8% i 9% en molt poc temps a causa del seu notable creixement (100% a partir de 80 polzades, en concret). 

D’altra banda, Monge afirma que amb el Q950TS, Samsung «no només ofereix la millor qualitat d’imatge fins al moment, sinó que presenta un nou format prim sense marcs, que proporciona la millor experiència de visualització amb un televisor de tot el mercat».

Qualitat d’imatge basada en IA

El nou model de Samsung integra un processador 8 K amb intel·ligència artificial (AI) que permet realitzar un escalat de la qualitat perquè «qualsevol contingut aconsegueixi una resolució 8 K de forma realista, independentment de la seva qualitat original». L’aposta de la marca per aquesta tecnologia és clara i anuncia que l’objectiu és portar el 8 K a polzades més petites, i fer-lo més accessible als consumidors. «Esperem que en algun moment del 2020 puguem fer realitat tenir un televisor 8 K de 55 polzades», ha informat Monge.

Tecnologies aplicades

S’ha de destacar que el nou televisor integra la funcionalitat Adaptive Picture, que permet una optimització de la imatge segons les condicions de l’entorn, independentment de la llum ambiental. Juntament amb la intel·ligència artificial, els espectadors poden experimentar una millor qualitat de visió i una usabilitat més gran, gràcies a noves funcions de connectivitat.

So millorat

A més de l’amplificació en la qualitat d’imatge, Qled 8K proporciona el que Monge denomina un so ‘premium’, ja que aquests televisors mantenen els altaveus superiors i laterals actius, al connectar una barra sonora de Samsung Q Sèries, per aconseguir una audició envoltant més completa.

Així mateix, incorpora la tecnologia Object Tracking Sound (OTS), una combinació dels múltiples altaveus del televisor amb la intel·ligència artificial que permet crear un efecte de so en tres dimensions. Gràcies a aquesta sincronització entre l’àudio i la imatge mostrada a la pantalla, el so es reprodueix només al lloc exacte on té lloc l’acció.

Per la seva banda, l’Active Voice Amplifier (AVA) identifica, en temps real, qualsevol soroll ambiental que pugui alterar la qualitat auditiva de l’escena i apuja automàticament el volum del diàleg, afegint claredat a les veus per no perdre nitidesa.

Continguts

El Q950TS disposa d’un catàleg d’aplicacions de Samsung, i la seva interfície permet accedir a continguts exclusius, així com interactuar amb la resta de dispositius de la família Galaxy, a través de l’Smart View, una funcionalitat per visualitzar el que es té guardat a l’smartphone en un format de gran pantalla.

Configuració de gamma

L’arribada del Q950T, el barco insígnia de la gamma de televisors Qled de Samsung, completa el catàleg de la marca. En la línia de les teles 8 K també hi ha el model Q800T, amb més de 33 milions de píxels i intel·ligència artificial, amb mides des de 65 fins a 85 polzades.

Els models amb resolució 8 K de la línia Qled compten amb la certificació de la 8K Association, així com amb la definició de pantalla Ultra HD 8K de la Consumer Technology Association (CTA), cosa que apunta al compromís de Samsung a liderar la indústria de la implantació, adopció i reproducció de contingut en qualitat 8 K, amb estàndards pioners del mercat.

Per a Samsung, el 4 K és també un segment irrenunciable en la seva oferta global de televisors, i per això, en aquest camp, ha presentat models com el Q60T, Q70T, Q80T i Q95T, disponibles en mides des de les 43 fins a les 85 polzades.

Notícies relacionades

«Les xifres de vendes de televisors Qled tenen un pes cada vegada més gran en el mercat espanyol, cosa que demostra que som un dels països més consolidats en el segment audiovisual. Per aquesta raó apostem pels equips d’alta gamma, per proporcionar una experiència diferencial», afirma Nacho Monge.

Mercat en positiu

La crisi provocada per la Covid-19 està afectant la majoria dels sectors i també el mercat de televisió, però també cal esmentar que s’ha disparat, en aquests últims dos mesos, el consum de continguts. Així mateix, les previsions que maneja Samsung apunten que en les últimes setmanes està remuntant la venda de producte, cosa que alleuja les expectatives de caiguda global per a final d’any. En aquest sentit, Monge indica que hi ha senyals que animen a ser optimistes: «La part positiva és que veiem que s’està recuperant ràpid la caiguda. Durant les primeres tres setmanes de la crisi es van registrar caigudes del voltant del 50% i ara només està caient a l’entorn del 5%».

Temes:

Samsung +Digital