Secció recomanada per

SOLUCIONS A CASA

Google millora el seu dispositiu Nest afegint un potent router

Nest Wifi es caracteritza per aportar més potència que Google Wifi, arribant fins al doble de velocitat i fins a un 25 per cent més de cobertura

El dispositiu, integrat per dos productes, ja està disponible al nostre mercat per un preu que s'acosta als 259 euros

nest-wifi-group

nest-wifi-group

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La wifi domèstica és avui més necessària que mai, més enllà de la conjuntura de teletreball i confinament imposada per la crisi sanitària actual, assistim a un impressionant augment en el nombre de dispositius, usuaris i serveis que necessiten accés a la xarxa.  Aquest increment de l’ús domèstic ha fet que molts usuaris hagin experimentat problemes, com el descens de la velocitat o la desconnexió dels mateixos dispositius.

És aquí on apareix la solució de Google denominada Nest Wifi que, segons ha anunciat avui la mateixa companyia, ja està disponible en 10 mercats a tot Europa, incloent Espanya. Inclou les característiques del model original i el millora afegint  un potent router i un punt Nest Wifi amb l’Assistent de Google, aquest conjunt de dos equips es comercialitza per un preu de 259 euros.

Més cobertura

El sistema Nest Wifi consta, com s’ha esmentat, de dos dispositius separats: el router, que s’endolla directament al mòdem i que és la base per a una xarxa domèstica més forta i potent; i un punt wifi, que amplia la cobertura de la xarxa fins on es necessiti. Es caracteritza per aportar més potència que Google Wifi, assolint fins al doble de velocitat i fins a un 25 per cent més de cobertura. El pack està preparat per donar cobertura a una casa de 210 metres quadrats, però com  que el sistema és escalable, es poden afegir més punts wifi per assegurar la cobertura necessària, fins i tot al jardí.

Configuració des de Google Home

En les proves realitzades a Nest Wifi es demostra que la instal·lació no és complexa ja que és suficient de connectar-lo i descarregar l’aplicació Google Home que, a l’obrir-la, va guiant pas a pas a l’usuari per realitzar la configuració. Des de l’aplicació es poden fer coses com compartir la contrasenya de la xarxa amb convidats, prioritzar l’amplada de banda per a dispositius seleccionats, comprovar la velocitat, configurar una xarxa de convidats o canviar la contrasenya.

Solucions per a la família

El sistema permet controlar, per exemple, el temps que els més petits passen davant de la pantalla. El botó de Pausar Wifi, permet suspendre temporalment la connexió a Internet per a un grup de dispositius o alguns dispositius concrets. També facilita als adults establir amb temps l’horari d’algunes rutines, com preparar-se per anar al llit o fer els deures. És senzill bloquejar els continguts per a adults en els aparells dels nens, utilitzant els grups i la tecnologia SafeSearch (recerca segura) de Google.

Control per veu

El punt wifi del sistema incorpora un altaveu amb l’Assistent de Google, cosa que significa que és possible fer tot el que fa Nest Mini perquè, de fet, l’altaveu és el mateix. El control pot realitzar-se mitjançant ordres de veu per escoltar la llista de música favorita a tota la casa o gestionar determinades situacions, n’hi ha prou de dir: ’Ok Google, interromp el wifi dels nens’ o també es pot utilitzar l’Assistent per obtenir més informació sobre la xarxa, només cal preguntar: ’Ok Google, ¿quin és la velocitat de la meva connexió a Internet?’.

Disseny

Quant a disseny, el producte aporta formes suaus i arrodonides, i una il·luminació discreta. Està dissenyat per col·locar-lo a la vista, on pugui desplegar el seu potencial decoratiu. Està fabricat amb materials sostenibles, i la carcassa del router i del punt wifi estan compostes en un 45% i un 40%, respectivament, per plàstics reciclats.

Intel·ligència

Nest Wifi ha sigut desenvolupat prenent en consideració els dispositius intel·ligents que poden entrar a casa en el futur. Té connectivitat domèstica local, cosa que significa que altres aparells poden sumar-se directament al sistema sense necessitat d’un hub, per la qual cosa es poden configurar llums i endolls, directament des de l’aplicació Google Home. En els pròxims mesos la companyia ha anunciat que habilités les capacitats de Thread per oferir connectivitat segura a certs dispositius domèstics intel·ligents, com sensors de portes i de moviment, i panys, entre d’altres.

El sistema en ús. Els valors

Igual com Google Wifi, el nou Nest Wifi inclou diversos dispositius que aprofiten la tecnologia de malla i treballen conjuntament per gestionar una connexió estable en qualsevol punt de la llar, no només a prop del router.  Això és possible perquè el nou router és millor i més potent. Amb el doble de transmissions wifi i més del doble de potència de processament, proporciona fins a un 25% més de cobertura i velocitats més ràpides de fins a 2.2 Gb/segon. El pack Nest Wifi té prou força per manejar més de 200 dispositius domèstics intel·ligents connectats i velocitat suficient com per transmetre diversos vídeos.

Notícies relacionades

És ben conegut que la mida, els materials i la disposició de la vivenda poden influir en la transmissió del senyal de wifi i que la velocitat d’aquesta també dependrà del proveïdor d’Internet de l’usuari. Amb l’ús de Nest Wifi, la majoria de les vegades un no s’ha de preocupar per ajustar la configuració del router, ja que el seu software funciona sempre en segon pla, ajustant configuracions complexes per mantenir la velocitat del senyal. Si detecta que hi ha congestió de dispositius pròxims, canviarà a un altre canal de wifi més espaiós i també seleccionarà automàticament la banda més ràpida per a cada dispositiu. El resultat és una connexió ràpida i estable.

Un altre avantatge és que un no s’ha de preocupar de si el router està actualitzat o no. Google envia automàticament les actualitzacions de seguretat i rendiment per salvaguardar la seguretat de la xarxa i fer que aquesta funcioni a ple rendiment.