Secció recomanada per

NOVETATS

Xiaomi treu a l'abril els nous models de 'smartphones' Mi 10, Mi 10 Pro i Mi 10 Lite 5G

Per primera vegada els tres membres d'aquesta família 'flagship' són compatibles de fàbrica amb xarxes 5G, cosa que facilita una connectivitat mòbil d'última generació

xiaomi / periodico

5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia Xiaomi acaba de presentar tres nous smartphones englobats en la seva reconeguda sèrie Mi, són el Mi 10, el Mi 10 Pro i el Mi 10 Lite 5G. Per primera vegada, els tres membres d’aquesta família flagship són compatibles de fàbrica amb xarxes 5G. En el mateix esdeveniment de llançament la firma ha presentat també cinc nous productes del seu ecosistema: Mi TV 4S 65”, Mi Air Purifier 3H, Mi True Wireless Earphones 2, Mi AIoT Router AX3600 i Mi AIoT Router AC2350.

Les noves càmeres

El sistema de càmeres del Mi 10 Pro aporta una impressionant configuració de hardware i software. Equipada amb una lent principal de 108MP, compta amb un dels sensors més grans del moment. A més de fer fotos de 108MP, permet capturar escenes en perspectiva completa amb l’ultra gran angular de 20MP. El dispositiu inclou, així mateix, dos teleobjectius que cobreixen una gamma de distàncies focals: des de retrats amb un zoom de 2x, fins a fotografies de subjectes llunyans amb un augment de fins a 50x mitjançant un zoom d’abast ultrallarg estabilitzat per OIS.

El mòdul d’enfocament automàtic làser de la càmera principal, l’IA 2.0, el mode nit 2.0 i flaix dual es combinen per capturar fotografies diürnes amb bon detall i fotos nocturnes clares. Gràcies a aquest sistema de càmeres el Mi 10 Pro obté una puntuació DxOMark de 124, que el situa en el lloc número 1 en el moment de la seva presentació, el febrer passat. La competició al llarg d’aquest any anirà definint posicions, ja que en aquest moment s’estan presentant molts dels equips que no es van llançar durant el MWC que s’hauria d’haver celebrat a Barcelona.

En l’apartat de vídeo, el dispositiu aconsegueix una excel·lent puntuació de DxOMark de 104 i es caracteritza per una gravació UHD 8K a 30fps. Incorpora modes de gravació com el vídeo vertical, enfocament de color, ShootSteady, Vlog i càmera lenta, per crear continguts de qualitat cinematogràfica. També incorpora un mode Pro amb opcions addicionals per software per als que busquen una qualitat més professional.

So

Tant el Mi 10 Pro com el Mi 10 compten amb un sistema simètric de doble altaveu a la part superior i inferior. Aquesta configuració inclou dos altaveus superlineals 1216 i una càmera amb una amplitud de fins a 0.65 mm i 0.5 mm, respectivament. Els dos dispositius s’han calibrat en cada rang, cosa que ajuda a produir el so d’una manera més fidel. La puntuació de DxOMark Àudio obtinguda és de 76, que el situa en el primer lloc mundial.

Pantalla

Tant el Mi 10 Pro com el Mi 10 compten amb superfícies frontal i posterior amb corbatura 3D, unes vores contornejades suaument i bisells laterals fins amb bona agafada. Integren Gorilla Glass 5 a la part davantera i posterior. El Mi 10 Pro presenta un acabat antireflectant, així com un plafó posterior de vidre esmerilat; mentre que el Mi 10 té un darrere brillant. La discreta càmera frontal minimitza els marcs i permet una àrea de visualització més gran.

Amb una pantalla AMOLED corbada de 6.67’’ i tecnologia TrueColor, el Mi 10 Pro ofereix una brillantor més alta (fins a un màxim de 1.200 nit) i millor eficiència energètica respecte al seu predecessor. Per la seva banda, la taxa de refresc de 90Hz ofereix una ràpida resposta de pantalla. Els sensors duals ofereixen una detecció de brillantor precisa, mentre que múltiples modes integrades vetllen pel confort ocular. Els dos dispositius estan certificats per TÜV Rheinland i per HDR10+, per la seva òptima experiència visual.

Processador

El Mi 10 Pro i el Mi 10 incorporen SnapdragonTM 865, la plataforma mòbil 5G flagship. Al millorar el rendiment de la CPU, la GPU, la intel·ligència artificial, aquest chipset de 7mm (amb el nou Kyro 585 basat en l’arquitectura ARM Cortex-A77) aporta una velocitat de processat màxima de 2,84GHz i incorpora millores en l’eficiència energètica. L’acompanya una combinació d’emmagatzemament i memòria RAM que garanteix capacitats d’escriptura i lectura de dades i computacionals d’un excel·lent nivell.

Valors afegits

Venen equipats amb LiquidCool 2.0, un sistema de refrigeració que combina una càmera de vapor, amb múltiples capes de grafè i grafit, que dissipen la calor generada després d’hores d’ús. Aquesta configuració de hardware ha atorgat al Mi 10 Pro una puntuació de 602.660 punts a AnTuTu. 

Xarxes

El Mi 10 Pro i el Mi 10 ofereixen connexió de xarxa 5G, i admeten 5G MultiLink per a la connexió simultània a tres xarxes (Wifi 2.4G/5G i dades mòbils), el que permet un canvi ràpid de connexió. Suporten Wifi 6: l’estàndard més avançat actualment disponible. Això augmenta la velocitat de càrrega i descàrrega, mentre redueix la congestió de la xarxa quan es connecta a múltiples dispositius.

Autonomia

El Mi 10 Pro incorpora una bateria de 4.500 mAh amb càrrega ràpida (per cable de 50W, càrrega sense fil de 30W i càrrega sense fil inversa). Per la seva banda, el Mi 10 té una bateria de 4,780 mAh i ofereix càrrega per cable i sense fil de 30W, així com càrrega sense fil inversa.

Diferencials

El sistema de vibració ultrarealista del Mi 10 Pro i el Mi 10 ofereix una resposta tàctil amb 150 opcions de vibració diferents. Aquests ajustaments hàptics actualitzats milloren la força d’acceleració i la consistència. També incorporen NFC multifuncional i port infrarojos per al control remot de certs dispositius de casa.

Preus i disponibilitat

El Mi 10 Pro 8GB+256GB estarà disponible a Espanya en dos colors (blanc alpí i gris solstici), a partir de 999 euros.  El Mi 10 estarà disponible en dos colors (gris crepuscular i verd corall) i dues configuracions. La variant de 8GB+128GB sortirà a la venda per 799 euros, mentre que la de 8GB+256GB tindrà un preu de 899 euros. Tant el Mi 10 Pro com el Mi 10 estaran en prevenda a partir del dimecres 1 d’abril i a la venda, des del 15 d’abril. 

I encara n’hi ha més: El Mi 10 Lite 5G 

Xiaomi ha anunciat un tercer integrant de la sèrie Mi 10: El Mi 10 Lite 5G. Equipat amb la plataforma mòbil 5G SnapdragonTM 765G de Qualcomm i amb el mòdem X52 integrat, ofereix connectivitat 5G i amb el seu processador Kyro 475 i una combinació de RAM i emmagatzemament, LPDDR4x i UFS 2.1, proporciona un rendiment destacat. 

Notícies relacionades

Té una configuració de càmera quàdruple IA de 48MP i una pantalla AMOLED de 6.57’’ TrueColor amb precisió de color optimitzada. Juntament amb funcions de fotografia i vídeo, com el mode nocturn 2.0, l’skyscaping dinàmic IA i el mode Vlog, permet als usuaris crear contingut audiovisual de primer nivell. Aquest ‘smartphone’ incorpora una bateria de 4.160 mAh i una càrrega ràpida de fins a 20W, així com un suport QC3.5 i FFC.

Estarà disponible a partir del juny des de 349 euros.