Secció recomanada per

SENSE DATA DE PRESENTACIÓ

Les novetats que ja no veurem al MWC 2020

Els nous dispositius s'assentaven en la compatibilitat amb el 5G, l'increment de la capacitat quant a bateria i millores a les càmeres

L'estratègia de les marques se centrava a augmentar els nivells de preu amb l'entrada d'una nova categoria de producte: els telèfons plegables

vivo-apex-1

vivo-apex-1

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Adeu Mobile, adeu. Ha sigut un llarg però esperat final, com correspon a les coses que no tenen solució però es van transitant per repartir els plats trencats. Tardarem una mica a saber què ha passat a les taules de negociació, quines han sigut les pressions objectives i les subjectives i com ha pesat el virus i, amb el virus, la guerra per l’hegemonia del 5G, la falta de novetats d’algunes marques, l’afany de protagonisme de grans operadores, i la lluita per acollir un esdeveniment que any rere any rep càrregues de profunditat. Se sabrà, però encara no.

De moment, el més evident és que haurem d’esperar una mica per conèixer els nous telèfons que queden, de moment, amb el precinte intacte i a dins de la seva capsa.

Novetats fallides

LG va ser la primera a replegar veles per raons sanitàries i perquè després de l’immens desplegament de novetats de l’any passat jugava a poques cartes, tot i que bones, del seu V60. Alguns mitjans han indicat que encara no era un producte acabat, però LG volia portar-lo al MWC  i donar a conèixer la seva gran bateria (5.000 mAh) i notables millores en el terreny multimèdia: fotografia, vídeo i so.

Xiaomi ha sigut d’aquelles que ha lamentat la decisió de no celebrar el Mobile. Portava sota el braç l’immens pa del Xiaomi Mi 10, un telèfon 5G amb la millor càrrega ràpida del moment, i una espectacular càmera de 108 megapíxels, tot això mogut per un processador Snapdragon d’alta potència. El preu serà bo, un avantatge al qual ja ens té acostumats la marca: «En el moment en què el Mobile s’ha cancel·lat, a la Xina estaven dormint, per la qual cosa encara no sabem quan presentarem el Dc 10», confirmen fonts de Xiaomi.

Huawei serà la gran perjudicada perquè la seva enorme capacitat i desenvolupament del 5G hauria enlluernat al Mobile. Era l’objectiu, ja que aquest esdeveniment era vist com el més propici per donar resposta pràctica als diretes  que arriben de l’altre costat de l’oceà. Les novetats de la marca s’han guardat amb sigil i ja no hi haurà sorpreses. Podria haver nascut l’esperat P40 i una nova versió del seu smartphone plegable. 

Sony tenia previst posar de llarg un nou Xperia dotat amb un processador Snapdragon 865, 12 GB de memòria RAM i una pantalla 4K de 6,6 polzades. Compatible amb 5G, la màquina perfecta estava servida. 

Nokia venia a intentar recuperar part del seu antic regnat amb una nova versió del Nokia 9 Pure View, compatible amb el 5G i més millores a la seva ja espectacular càmera.

Motorola havia declarat que atresorava un important assortiment de novetats, amb el successor del Moto G8, entre d’altres. Confiaven en el seu producte diferent i personal en un sector en el qual cada vegada els dispositius són més iguals.

Honor una jove i atractiva marca vinculada amb Huawei podria haver presentat el seu nou vaixell insígnia Honor 30, amb el processador Kirin 990 i algunes millores a les càmeres. Confirmats hi havia l’Honor View 30 Pro i l’Honor 9 X Pro. Ara sense agenda.

Notícies relacionades

De la Xina venien amb ganes de triomfar en el mercat occidental l’esperat Oppo Find X2 amb connectivitat 5G, amb càmera selfie sota la pantalla i processador Snapdragon 865. Realme una jove i atrevida nova companyia de mòbils tenia preparat, per sorprendre, l’X50 Pro 5G. Nubia arribava amb el Red Magic 5G i ZTE amb un dels catàlegs de 5G més amplis del moment

Tampoc veurem el que Vivo, el fabricant xinès que encara no té presència en el nostre país però que és el sisè fabricant de mòbils del planeta, portava a Barcelona. Es parla d’un espectacular mòbil conceptual denominat Apex 2020, que finalment presentaran més endavant en un esdeveniment del qual ja es desconeix gairebé tot.