Secció recomanada per

DURANT UNS DIES

Google va creuar vídeos privats entre usuaris per un virus informàtic

El gegant d'internet atribueix a un problema de seguretat la fallada al seu servei Google Takeout

FILE PHOTO:    FILE PHOTO: The logo of Google is pictured during the Viva Tech start-up and technology summit in Paris, France, May 25, 2018. REUTERS/Charles Platiau/File Photo - RC1C19D495F0

FILE PHOTO: FILE PHOTO: The logo of Google is pictured during the Viva Tech start-up and technology summit in Paris, France, May 25, 2018. REUTERS/Charles Platiau/File Photo - RC1C19D495F0 / Charles Platiau (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El gegant d’internet Google ha alertat aquest dimarts que ha enviat per error vídeos privats d’internautes a altres usuaris que no n’eren els propietaris, tot i que va assegurar que el problema va afectar només un 0,01% dels qui van utilitzar els seus serveis durant els dies en què es va produir l’error.

Segons va informar la companyia de Mountain View (Califòrnia, EUA), un cuc informàtic en el seu servei de descàrrega de dades personals Google Takeout va ser el responsable de la fallada, que va tenir lloc entre el 21 i el 25 de novembre de l’any passat.

Durant aquestes dates, alguns internautes que van descarregar les seves dades personals a través de Takeout també van rebre vídeos que altres usuaris havien penjat al seu compte de Google Photos, dissenyat per funcionar com un magatzem digital de vídeos i fotografies.

«Estem informant la gent sobre un cuc informàtic que podria haver afectat els qui utilitzessin Google Takeout per exportar el contingut de Google Photos. Aquests usuaris poden haver rebut arxius incomplets o vídeos –no fotografies– que no són seus», van apuntar des de la firma d’internet.

Anàlisi en profunditat

La companyia que dirigeix Sundar Pichai va assegurar que des d’aleshores han solucionat el problema i que han dut a terme una «anàlisi en profunditat» per evitar que una cosa així torni a passar. «Sentim molt que hagi passat», van lamentar.

L’única xifra que Google va oferir va ser la del 0,01% d’usuaris afectats, sense detallar nombres absoluts de quants internautes van rebre vídeos aliens o quants internautes van veure com els seus vídeos eren distribuïts sense la seva autorització.

Notícies relacionades

L’empresa del cercador ‘online’ més utilitzat del món es troba, al costat de Facebook, en el punt de mira de reguladors i organitzacions de drets civils a tot el món per la seva gestió de la privacitat dels usuaris, una cosa que aquest episodi podria augmentar.

El negoci de les dues companyies es basa a recollir tantes dades com sigui possible sobre els internautes per després oferir espais publicitaris als anunciants com més específics i detallats millor, fet que constitueix una font de conflictes permanent entre la protecció de la informació i la font d’ingressos més gran de l’empresa.