Secció recomanada per

AJUDA A CASA

Anàlisi del robot de cuina Kitchen Gourmet KG200, preu i característiques

Prixton col·loca el seu robot de cuina a preus accessibles per acostar les possibilitats d'aquest tipus de productes a tota mena de famílies

prixton

prixton

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els robots de cuina es popularitzen pas a pas per dues raons principals: preus més accessibles i millores importants en la usabilitat que els fa més fàcils i versàtils.

L’últim model de la firma Prixton, el KG 200, arriba amb un preu ajustat però amb característiques significatives com una pantalla LCD, una potència de 1.000 W per escalfar i una potència per picar de 800 W, el que el converteix en prou funcional a l’hora d’elaborar la majoria de plats. Afegeix també 10 velocitats i una capacitat de Vas de 2,5 litres (2 litres en ús). El material del vas i de les fulles és d’acer inoxidable.

Altres aspectes destacats se centren en la temperatura ajustable 30 ºC - 140 ºC  amb un temporitzador de  0 a 99 minuts. Per facilitar el seu ús porta integrada una bàscula, receptari i diferents accessoris.

Estalviant temps i diners

L’avantatge destacat que proporciona pràcticament qualsevol model de robot és l’estalvi de temps a la cuina i un rendiment estàndard òptim. Actualment, el Prixton Kitchen Gourmet KG200, es configura com un dels més accessibles i, segons les proves realitzades, es pot afirmar que relació qualitat / preu és notable.

Punts a favor

Tot i que no és l’únic imprescindible, la potència de treball és clau en un robot de cuina. En el model que ens ocupa parlem de 1.000 W per escalfar i de 800 W a l’hora de picar. Aquesta configuració fa possible que les fulles girin fins a les 5.000 rpm, una xifra que permet enfrontar-se amb èxit a un bon nombre de plats. El fet que pugui treballar amb fins a 140º C també augmenta les seves possibilitats.

Compta amb 10 nivells de velocitat (més una mode de doble sentit) el que ofereix a l’usuari la possibilitat de seleccionar la que consideri més adequada a l’hora de preparar les seves receptes.

La capacitat de 2 litres hàbils és suficient per a 2 o 3 persones, tot i que resulta una mica justa per a quatre comensals.

Un altre punt positiu són els materials, ja que s’utilitza de manera generosa l’acer inoxidable. També plàstics d’alta resistència, amb els pros i contres d’aquest tipus de material.

La pantalla ofereix bona visibilitat (tot i que n’hi ha ja altres de millors al mercat), però, probablement, és la més adequada per mantenir els preus del producte continguts.

Inclou un interessant nombre de funcions: barreja, bat, remou, pica, polvoritza, fa puré, emulsiona, cuina al vapor, fregeix, estofa, pasta entre altres opcions, cosa que juga a favor del seu rendiment a la cuina.

Resultats

En ús, el robot de Prixton respon bé i és fàcil de manejar. Els controls per configurar els modes, establir la temperatura i les velocitats són còmodes. La pantalla reflecteix fidelment el que s’està fent, per la qual cosa es redueixen els errors en les preparacions.

El fet de disposar de modes automàtics facilita la preparació de receptes, mentre que el mode manual obre la porta a usuaris que vulguin experimentar amb noves receptes, ja que aquest programa dona llibertat per configurar l’aparell.

Preu

El producte es comercialitza per un preu de 149,95 euros.

Característiques tècniques

Potència per escalfar: 1.000 W.

Potència per picar: 800 W.

Capacitat: 2,5 litres en total (2 litres en ús).

10 velocitats + funció Doble Sentit.

Cubeta i fulles d’acer inoxidable.

Velocitat: entre 45 i 5.000 rpm.

Temperatura ajustable: 30 ~ 140 ºC.

Temporitzador regulable: de 0 a 99 minuts.

Pantalla LCD.

Bàscula integrada.

Mode manual i mode menús.

Inclou joc d’accessoris i llibre de receptes.

Dimensions: 43 x 41 x 35 cm, aproximadament.

Pes: 7 kg.

Valoració

Potència, Ok.

Rang de temperatures, òptim

Accesoris, excel·lent

Maneig fàcil

Preu molt competitiu. Un dels millors del mercat.

Notícies relacionades

Materials i pantalla, acceptable

Capacitat, suficient