Secció recomanada per

NOUS USOS

Samsung presenta un televisor vertical per veure continguts de mòbil

La firma coreana mostra al CES una pantalla que no té vores

ces-2020 first-look-2020 samsung-lifestyle-tv-the-sero-02-1024x682

ces-2020 first-look-2020 samsung-lifestyle-tv-the-sero-02-1024x682

1
Es llegeix en minuts
Efe

La multinacional sud-coreana Samsung ha presentat a la fira CES de Las Vegas un nou model de televisor que rota sobre si mateix i pot adoptar una posició tant horitzontal com vertical, aquesta última pensada per veure continguts dissenyats per a telèfons mòbils.

Batejat com a Sero (que significa ‘vertical’ en coreà), el nou televisor de Samsung té una pantalla de 43 polzades, resolució 4K i color QLED, i ve equipat amb un suport que la manté alçada i permet la rotació d’horitzontal a vertical i viceversa.

La idea és que els usuaris joves, que passen més temps mirant el mòbil que la televisió, consultin els continguts dels seus dispositius portàtils en una pantalla gran optimitzada perfectament per a aquests i que no inclogui barres negres laterals.

Així, n’hi ha prou amb tocar el televisor amb el telèfon perquè aquest reprodueixi els continguts del dispositiu mòbil i roti imitant els seus mateixos moviments (normalment, per exemple, la pantalla serà vertical si es consulta Instagram o Facebook, i horitzontal si s’està visualitzant un vídeo).

En el cas dels telèfons Galaxy de Samsung, aquesta rotació serà automàtica, mentre que si s’utilitzen altres dispositius caldrà activar-la manualment mitjançant un botó en el comandament a distància.

Teles sense vores

La firma sud-coreana va presentar Sero en el marc de la fira d’electrònica de consum CES que se celebra aquests dies en Las Vegas (Nevada, EUA), per a la qual estan registrats més de 170.000 visitants i 4.500 exhibidors (1.200 d’aquests, empreses emergents).

Al marge de Sero, Samsung també va presentar el model de televisor Q950TS, ultraprim i amb marcs pràcticament inexistents, de manera que aquests gairebé no s’aprecien a simple vista i el televident té la sensació que la pantalla QLED de 8K arriba fins a les vores.

La firma de Seül ha batejat aquesta pantalla com a Infinity (‘infinit’) i assegura que la ràtio pantalla/cos és del 99%.

Notícies relacionades

A causa de la falta de continguts en 8K al mercat (un problema que afronten en els últims temps els televisors tant de Samsung com d’altres marques), Q950TS se serveix d’intel·ligència artificial per «escalar» continguts en HD o 4K a 8K.

Junt amb aquests dos models, l’empresa sud-coreana va introduir també nous plafons de MicroLED de 88 i 150 polzades que s’uneixen als ja existents i permeten als clients crear a casa seva múltiples combinacions de diferents formes i mides.