Secció recomanada per

ANÀLISI DE PRODUCTE

Així és el OnePlus 7T, un 'smartphone' amb pantalla de 90 Hz i triple càmera

Compta amb la tecnologia Warp Charge 30T, que permet carregar el telèfon en una hora, un 23% més ràpid

oneplus-7t

oneplus-7t

6
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«El OnePlus 7 T és una combinació d’estil i caràcter sumat a les últimes tecnologies de la indústria, incloent-hi la pantalla superfluida de 90 Hz, una nova configuració de triple càmera i una experiència d’usuari inigualable», diu d’aquest nou smartphone Pete Lau, fundador i CEO de OnePlus.

Amb aquesta contundent afirmació presenta la mateixa OnePlus una de les seves últimes creacions, un dispositiu amb una important càrrega diferencial quant a estètica –respecte d’anteriors productes– i amb una estratègia de millora pel que fa a les prestacions, sobretot en el sistema de càmeres i a la pantalla, afegint-hi algunes especificitats d’experiència d’usuari que fan d’aquest model un competidor destacat en el mercat. En aquest escenari s’han d’esmentar també les millores en la seva tecnologia Warp Charge 30T, que permet carregar el telèfon en una hora, un 23% més ràpid que amb Warp Charge 30.

OnePlus avança sense pausa cobrint etapes ben definides quant a estratègia de mercat, configuració de gamma i adequació al que demanen els seus usuaris (és una marca que escolta atentament la seva comunitat). Amb aquestes bases i després del llançament de la família OnePlus 7 a començaments d’any, la marca prepara la campanya de Nadal amb algunes destacades novetats, entre les quals hi ha el OnePlus7T, dotat de la seva reconeguda pantalla Fluid Display de 90 Hz. Però no és el seu únic valor.

Disseny del OnePlus 7T

Una dels aspectes més nous del model és un disseny que inclou la configuració de la seva triple càmera dins d’un mòdul circular polit, que recorda l’objectiu d’una càmera rèflex. S’ha fabricat en acabat mate que irradia suaus reflexos quan la llum rebota a la seva superfície de vidre. Per aconseguir aquest efecte, la companyia utilitza una tècnica patentada d’acabat de vidre (en la seva quarta generació) que arriba en dos nous colors: Frosted Silver (gris) i Glacier Blue (blau).

Característiques de la pantalla

Una de les notes més destacades del producte i en les quals la marca fa especial recalcament és la taxa de refresc de 90 Hz de la pantalla, de 6,55 polzades, a la qual s’afegeix l’última certificació HDR10+, característiques que s’uneixen per proporcionar una visualització realista i immersiva. La taxa de refresc de 90 Hz es veu reforçada per la utilització d’OxygenOS, que afegeix més sensibilitat i rapidesa en la resposta.  

El nivell de brillantor arriba fins a 1.000 nits, per la qual cosa el contingut es visualitza clarament, fins i tot sota la llum solar directa. La visió nocturna és òptima, ja que està certificada TÜV Rheinland Eye Comfort. Al ser HDR10+, el panell és capaç de produir negres purs i blancs brillants a l’hora de veure pel·lícules, jugar a videojocs o navegar per la galeria de fotos.

En definitiva, som davant d’un panell de molta qualitat amb molt bon contrast, i amb una sorprenent sensació de la fluïdesa que atorguen els 90 Hz. A l’optar per la resolució Full HD se’n beneficia l’autonomia, sense perdre els nivells adequats de visualització.

L’últim processador

El OnePlus 7T inclou el processador Qualcomm Snapdragon 855+, que, entre els seus avantatges, permet optimitzar les tasques quotidianes i fer front a característiques d’ús exigents. Això és possible també com a conseqüència de la incorporació d’un tipus d’emmagatzemament UFS 3.0 ultraràpid (128 GB i 8 GB de RAM), que afavoreix una transferència de fitxers ràpida i aporta un ampli espai per guardar documents addicionals, fotos, música i vídeos. A través de la RAM Boost optimitzada, la memòria s’assigna de forma intel·ligent, i com més s’utilitza aquest dispositiu, s’obté un millor rendiment de les aplicacions.

En l’ús quotidià, es pot constatar que aquest OnePlus respon amb velocitat, gràcies al seu repertori d’especificacions tècniques dirigides per un processador Qualcomm Snapdragon 855+, afegit a 8 GB de RAM i 128 GB d’emmagatzemament basats en tecnologia UFS 3.0. Ajuden a aquesta fluïdesa els 90 Hz de la seva pantalla.

Eines multimèdia

OnePlus 7T compta amb altaveus duals ‘stereo’ Dolby Atmos, que aconsegueixen un àudio més nítid i equilibrat, suficient per satisfer les expectatives sonores i les de comunicació de veu.

Sistema de càrrega

El dispositiu disposa de la nova tecnologia de càrrega ràpida Warp Charge 30T, per carregar el telèfon en una hora, un 23% més ràpid que amb Warp Charge 30, alhora que el manté sense sobreescalfaments i amb una velocitat de càrrega constant, fins i tot mentre s’executa, per exemple, un videojoc amb gràfics exigents.

L’autonomia del producte és més que correcta, ja que dura tot el dia malgrat donar un ús intensiu al dispositiu. I la càrrega ràpida s’ajusta a les especificacions del fabricant, i arriba a carregar de 0% a 100% en uns escassos 60 minuts, i de 25% a 70% en poc més de 20.

Sistema operatiu

OxygenOS reforça el sistema operatiu Android amb més de 370 optimitzacions oferint utilitats per a un control més precís. El OnePlus 7T compta amb Android 10 de fàbrica, l’última versió d’Android amb les aplicacions i serveis principals de Google.

 Sistema de càmeres

Es configura amb una Sony IMX586 de 48 megapíxels, un sensor d’imatge amb una mida d’1/2 polzades amb una lent de set elements i una gran obertura de f/1.6 i OIS. Aquest sensor proporciona bones imatges independentment de l’escena. L’objectiu principal es completa amb un objectiu zoom de 2x que ofereix varietat de rangs focals i integra un objectiu ultra gran angular de 16 megapíxels amb un camp de visió expansiu de 117 graus per a angles de visió més amplis. Quant al software, el conjunt de càmera està optimitzat amb UltraShot Engine, una tecnologia pròpia per aconseguir bones preses fins i tot en situacions amb poca llum.

Entre les opcions de la càmera hi ha el nou mode Macro, per enfocar a una distància de 2,5 cm,; també integra millores en el mode Paisatge Nocturn, i és possible capturar escenes nocturnes amb un canvi de visió més ampli gràcies a la lent gran angular. Quant al mode Retrat, inclou més ajustaments i l’opció de seleccionar dues distàncies focals.

En relació amb el mode de vídeo, s’ha de destacar que permet gravar clips intercanviant les tres lents mentre estabilitza la gravació, gràcies a la seva nova tecnologia d’estabilització híbrida. Aquesta superestabilització és un dels punts forts del telèfon a l’hora de gravar vídeos. 

Sistema de seguretat i accés

S’ha de destacar en aquest model un lector d’empremtes dactilars integrat en pantalla que és extremament veloç, millorat respecte a models anteriors en aspectes com la precisió i la velocitat. El desbloqueig facial també és correcte, però es queda una mica curt en relació amb la impressionant velocitat de l’empremta dactilar. Això és possible perquè s’han millorat els algoritmes de detecció per tal que el desbloqueig sigui «més ràpid que mai, més ràpid i més precís». La càmera davantera, oculta en el ‘notch’, és la responsable d’executar el desbloqueig facial en dues dimensions, per la qual cosa les dues opcions estan disponibles.

Característiques

Pantalla  Fluid AMOLED de 90 Hz de 6,55 polzades

Resolució i densitat Full HD+ (2.400 x 1.080 píxels); 20:9; 402 ppp

Processador Qualcomm Snapdragon 855 Plus amb 8 GB + 128 GB UFS 3.0

Càmera principal amb ultra gran angular de 48 MP

Zoom òptic 2x. Ultra gran angular de 117

Frontal: Sony IMX471 de 16 MP

Vídeo càmera posterior: Fins a 4 K a 30-60 fps. Super Slow Motion 1080p a 240 fps o 720p a 480/960 fps / Time Lapse i editor de vídeo inclòs. Càmera frontal: fins a 1080p a 30 fps / Time Lapse

Bateria de 3.800 mAh amb càrrega ràpida Warp Charge 30T

Sistema operatiu: OxygenOS 10 basat en Android 10

Dimensions: 161,2 x 74,5 x 8,1 mil·límetres / 190 grams de pes

Colors: Gris, blau

Preu: 599 euros

Valors destacats

Pantalla amb taxa de refresc de 90 Hz.

Notícies relacionades

Processador actualitzat a última generació. Un Snapdragon 855 amb vuit nuclis a una velocitat màxima de 2,96 GHz i una GPU Adreno 640 ‘overclockeada’ un 15%. Aquest es combina amb 8 GB de memòria RAM amb dues possibilitats d’emmagatzemament intern: 128 UFS 3.0.

Sistema de càrrega ràpida per omplir el dispositiu al 70% en mitja hora.

Temes:

Mòbils +Digital