Secció recomanada per

A LA VENDA DEMÀ

Apple presenta els auriculars AirPods Pro amb cancel·lació activa de soroll

apple airpods pro

apple airpods pro

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Apple posarà demà (30 d’ocubre) a la venda els AirPods Pro, l’última incorporació a la gamma AirPods i caracteritzats per la cancel·lació activa de soroll i so embolcallant amb disseny de tap. 

«Els nous AirPods Pro són uns auriculars de tap que ofereixen un so impressionant amb equalització adaptativa. A més, venen amb uns coixins flexibles que s’ajusten còmodament a l’oïda, una avançada tecnologia de cancel·lació activa de soroll i el mode de so ambient», assenyala Phil Schiller vicepresident sènior de Màrqueting Mundial d’Apple.

Característiques del nou model

Són sense fil i permeten, com ja és habitual en aquest tipus de productes, escoltar música, parlar per telèfon, veure pel·lícules, i interactuar amb la Siri. Es configuren de manera instantània a l’obrir l’estoig de càrrega prop d’un dispositiu iOS o iPadOS i donar un toc. Els AirPods Proes connecten a tots els dispositius que hagin iniciat sessió en el compte d’iCloud de l’usuari, l’iPhone o l’iPad, passant pel Mac, l’Apple Watch, l’Apple TV i l’iPod touch.

Nou disseny

Cada auricular ve amb coixins de silicona flexible en tres mides per adaptar-se a l’anatomia de l’oïda i poder donar bon ajustament i aïllament. Estrenen un sistema de ranures que equalitza la pressió i evita les molèsties que poden produir aquest tipus d’equips. Resisteixen a la suor i a l’aigua.

Cancel·lació activa de soroll

La cancel·lació activa de soroll dels AirPods Pro utilitza dos micròfons combinats amb software per adaptar-se a l’anatomia de l’oïda, que elimina el soroll de fondo.

El primer micròfon està orientat cap a fora i detecta el so extern per analitzar el soroll ambiental. Els AirPods Pro poden crear un antisoroll equivalent que cancel·li el soroll de fons abans que ho percebi l’oïda de l’usuari. El segon micròfon està orientat cap a dins i cancel·la la resta del soroll que detecta el micròfon. La cancel·lació de soroll adapta contínuament el senyal de so 200 vegades per segon.

So embolcallant

Integren un sistema d’equalització adaptativa, que adapta les freqüències baixes i mitjanes de la música a la forma de l’oïda per proporcionar so envoltant. Compten amb un amplificador d’alt rang dinàmic perquè la música soni nítida, millorar l’autonomia i alimentar un controlador d’altaveu d’alta excursió i baixa distorsió que optimiza el so i elimina el soroll de fons. El controlador ofereix baixos de fins a 20 Hz i òptima definició en l’àudio de mitjana i alta freqüència.

Mode de so ambient

El mode de so ambient permet escoltar música sense aïllar-se del món exterior, ja sigui per assabentar-se del trànsit quan se surt a córrer o per no perdre’s un canvi d’andana a l’estació de tren. Mitjançant el sistema de ranures d’equalització de la pressió i a un software especialitzat que utilitza la cancel·lació de soroll necessària. 

Rendiment i autonomia 

La mida i el rendiment dels AirPods Pro són resultat d’un disseny system-in-package (SiP) basat en el xip H1 d’Apple, que inclou 10 nuclis d’àudio. La latència de processament d’àudio del H1 és molt baixa i ofereix cancel·lació de soroll en temps real. Un millora addicional s’aconsegueix amb la tecnologia adaptativa i respon a les peticions «Oye Siri». 

Ofereixen fins a cinc hores de reproducció. Amb càrregues addicionals des de l’estoig de càrrega sense fil, donaran més de 24 hores de reproducció d’àudio i unes 18 hores de conversa.

Valors afegits

L’Ear Tip Fit Test  permet provar la qualitat de l’aïllament per identificar la seva mida de coixí. Després de col·locar-los a l’orella, algoritmes avançats treballen amb els micròfons de cada auricular per mesurar el nivell de so a l’orella i comparar-lo amb el que emet el controlador de l’altaveu. En segons, l’algoritme determina si el coixí té la mida correcta o si hauria d’ajustar més per aïllar millor.

Siri activat per veu utilitza el xip H1 per poder utilitzar Oye Siri en mode de mans lliures per reproduir una cançó, apujar el volum, fer una trucada o escoltar indicacions.

Notícies relacionades

Amb Àudio Compartit és fàcil escoltar una cançó o veure una pel·lícula amb una altra persona a l’acostar un segon parell d’AirPods a un iPhone o iPad.

Preus i disponibilitat

Els AirPods Pro estaran disponibles per 279 euros a Espanya.

Temes:

Apple +Digital