Secció recomanada per

NOVES EINES

Google millora la protecció de la seguretat i la privacitat

La companyia ha anunciat noves funcionalitats per protegir les dades personals i ha fet més senzill el mode incògnit de navegació

incognito

incognito

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Entre les novetats que Google acaba d’anunciar per millorar la protecció de les dades de l’usuari hi ha: el mode incògnit a Maps, l’eliminació automàtica de l’historial a YouTube, el control de privacitat mitjançant assistent i el reforç de l’administrats de contrasenyes.

Google Maps ja té mode incògnit

El mode incògnit ha sigut una de les opcions de privacitat més populars i després d’incorporar-lo a YouTube aquest any, ara s’integra a Google Maps. Amb aquesta funcionalitat, els llocs buscats deixaran d’emmagatzemar-se en el compte de Google i no s’utilitzaran per personalitzar l’experiència a Maps. L’opció es pot activar i desactivar en el menú d’accés. Estarà disponible a Android aquest mes i pròximament, també a iOS.

YouTube eliminarà l’historial de manera automàtica

L’esborrament automàtic de l’historial estarà disponible també a YouTube. L’usuari podrà establir un període de 3, 18 mesos o fins que s’elimini manualment.

Control de privacitat mitjançant la veu amb l’Assistent

En aquest moment Google facilita el control de les opcions de privacitat mitjançant comandos de veu senzills, però està previst que en les pròximes setmanes es pugui esborrar l’activitat de l’Assistent del compte dient: OK Google, esborra l’últim que t’he dit o, OK Google, esborra tot el que et vaig dir la setmana passada.

Més reforç per a les contrasenyes

Notícies relacionades

Eines com la Revisió de Seguretat són d’ajuda perquè, automàticament, es puguin detectar problemes potencials de seguretat en el compte de l’usuari a Google, fet que permet afegir proteccions addicionals.

L’Administrador de Contrasenyes pot ajudar a emmagatzemar de forma segura les claus per a diferents comptes, i coincidint amb el Mes Europeu de la Ciberseguretat, s’inclourà a la Revisió de Contrasenyes una funció que mitjançant un clic és capaç d’avisar si alguna de les que s’estan utilitzant és feble, si s’ha reutilitzat en múltiples llocs o si ha resultat compromesa (per exemple, en una bretxa de seguretat de tercers).