Secció recomanada per

INNOVACIONS

Insta360 treu la càmera Titan amb una resolució d'11K

Les seves vuit lents eleven la producció VR fins a estàndards cinematogràfics, combinant imatges d'alta qualitat amb un flux de producció senzill

insta360-titan

insta360-titan

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per aJK Liu, un dels fundadors de la companyia Insta360, la nova cambra Titan és la culminació de cinc anys d’I+D i d’una àmplia col·laboració amb la comunitat de creadors VR: 'Hem treballat mà a mà amb creadors VR per construir eines que ells necessiten, des de la qualitat cinematogràfica de la Titan fins a la versatilitat de la sèrie Insta360 Pro'.

La càmera Titan és estèticament singular i destaca pels seus vuit sensors de Micro Quatre Terços, de moment la quantitat més elevada en una càmera VR unibody. Aquests sensors fan possible un comportament molt millorat en baixa lluminositat, rang dinàmic i qualitat d’imatge, permetent als creadors arribar a cotes de realisme que són crucials per a contingut immersiu.

La Titan és la primera càmera 360 ‘unibody’ preparada per gravar 11K. Els modes de disparament principals inclouen 11K a 30 FPS, 10K 3D a 30 FPS, igual com fotos 360 11K en 3D i formats monoscòpics.

Capacitats

A part de la qualitat d’imatge, la Titan ofereix un rang de possibilitats dissenyades per eliminar colls d’ampolla en el flux de treball VR. L’estabilització FlowState permet als creadors capturar contingut com si la càmera estigués muntada en un gimbal sense necessitar equipament extra per a postproducció, i el sistema de monitoratge Farsight proporciona una previsualització a llarga distància i baixa latència que afavoreix dirigir les escenes des d’una distància de seguretat.

La integració amb Adobe Premiere Pro significa que els creadors poden passar a editar un nou projecte sense haver de perdre ni un segon en el procés de ‘stitching’.

Solucions

Notícies relacionades

Aquesta càmera ofereix més resolució que els  reproductors comuns com Youtube (normalment limiten la qualitat als 8K) i Insta360 ha intervingut en l’assumpte. El seu software de reproducció propietari CrystalView permet reproduir el contingut de la Titan a qualitat completa 11K als dispositius Android i iOS més populars. El truc per poder reproduir tanta quantitat de píxels és renderitzar només la part de l’escena que l’usuari vol veure, sense gastar recursos.

L’avantatge per als creadors és que poden compartir el seu contingut en la qualitat que ho van capturar.