Secció recomanada per

SOLUCIONS EN TELEFONIA

Doogee S40, un mòbil rugeritzat per emportar-se de vacances

El dispositiu d'alta resistència aporta una potent bateria de 4650 mAh a un preu inferior als 90 euros

doogee-s40

doogee-s40

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Doogee és una jove marca d’origen xinès que s’ha especialitzat en mòbils rugeritzats, és a dir, molt resistents a les condicions externes. Un dels seus últims dispositius és l’S40 un equip que respon bé en situacions de vida dura i que serà útil en els períodes vacacionals, ja que pot portar-se a qualsevol lloc i a qualsevol temperatura, fins i tot les més extremes.

Capacitats

El terminal ha aconseguit les certificacions IP68, IP69K i MIL-STD-810G d’estàndard militar, cosa que significa que és resistent a l’aigua, a cops i pols.

Una dada d’interès és que integra una bateria de 4650mAh, una de les seves millors cartes. A aquesta capacitat se suma l’assignació d’intel·ligència artificial, la qual cosa gestiona l’energia disponible perquè l’equip funcioni sense problemes durant més d’un dia, fins i tot amb un ús intensiu. Els valors que ofereix són un temps d’espera de 505 hores (21 dies), 16 hores de reproducció de vídeo, 18 hores de joc, 33 hores de trucades i 105 hores de navegació web.

Disseny

El model presenta un cos sòlid envoltat per una carcassa de metall reforçat i cantonades i fundes de TPU, per la qual cosa està totalment blindat. Per fer-se’n una idea, en ús suporta bé: 1,5 m submergit en aigua, 99% resistència a la pols, una pressió d’aigua de 100 bars, una temperatura de 80 ℃ i 1,2 metres de caiguda.

Integra un plafó LCD IPS amb un format 18:9. El terminal no és precisament prim, ja que el seu perfil arriba als 14,10 mm, el típic dels mòbils rugerizats. Està disponible en colors negre i negre-taronja.

Pantalla

 L’S40 té una pantalla IPS de 5,5 polzades que proporcionen una òptima experiència visual. El vidre precís i resistent de Gorilla permet accedir i veure escenes amb claredat. No és una pantalla excel·lent però suficient per a les tasques habituals.

Sistema operatiu

El dispositiu treballa amb Android 9,0 Pie que pot fer que l’S40 sigui més intel·ligent i ràpid, a l’adaptar-se a l’usuari gràcies a la tecnologia AI.

Processador

L’S40 està impulsat per una CPU de quatre nuclis d’eficiència energètica i xip de MT6739, cosa que permet realitzar múltiples tasques. Compta amb la funció NFC per a pagaments, compra d’entrades, transferència de dades, etc. El MT6739 treballa fins a 1,5 GHz de velocitat, amb un 30% eficiència energètica.

Es tracta, doncs, d’un sistema bàsic, però molt ben equilibrat.

Càmeres

La càmera principal del Dogee S40 és dual, amb sensors de 8MP + 5MP, obertures f2,2, lent de 80 graus i flaix LED. En relació amb la càmera frontal, aporta un sensor únic de 5MP per als ‘selfies’, una lent de 80 graus amb obertura f2,2.

Els resultats són òptims, tot i que no substituirà la qualitat d’una bona càmera personal.

Connectivitat

L’S40 funciona amb xarxes 2G, 3G i 4G, amb wifi i Bluetooth.  Compta amb GPS, com és sabut el sistema de navegació per satèl·lit que permet la determinació de la ubicació geogràfica exacta a pràcticament tot el planeta. Ve amb funcionalitat de comunicacions de camp pròxim (NFC) per transferir contingut amb altres dispositius habilitats per a NFC. Aquest smartphone de Doogee compta amb receptor de ràdio FM, així com amb connector per a auriculars 3,5 mm jack.

Bateria

Com hem esmentat més amunt la bateria del Dogee S40 té una gran capacitat de 4650 mAh. Com a accessori inclou el carregador 5V/2A, per això no compta amb tecnologia de càrrega ràpida. Aquesta característica farà possible utilitzar-lo durant un període prolongat amb uns quants minuts connectat a la xarxa, o a una bateria externa.

Característiques en ús

L’S40 té la capacitat de doble targeta, la qual cosa significa que pot inserir dues targetes SIM diferents i utilitzar-les des del telèfon. Inclou els sensors acceleròmetre, compàs, impressió dactilar, giroscopi i proximitat, la qual cosa multiplica les seves possibilitats en exteriors.

Disposa de les certificacions MIL STD 810G (militar, caigudes de fins a 1,2 metres, vibració) i IP69K (resistència a rajos d’aigua i temperatures extremes). També compta amb la clàssica IP68 davant d’aigua i pols. A aquestes especificacions s’afegeix una configuració blindada de vores amb suport metàl·lic i plàstic TPU a les cantonades i part posterior. D’altra banda, el frontal està cobert amb el vidre de Corning Gorilla Glass en la seva versió 4. Com a resultat el Doogee S40 és adequat per a usuaris amb una vida activa (esports extrems, viatges freqüents o excursions) o que exerceixen feines extremes o a l’aire lliure.

Dades tècniques

Sistema: Android OS v9.0 (Pie)

Processador: Mediatek MT6739

CPU Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53

GPU PowerVR GE8100U

Notícies relacionades

Pantalla: IPS de 5,5 polzades amb resolució de 720 x 1440 px és capaç de ‘multitouch’.

Memòria: 2 GB de RAM i 16 GB d’emmagatzemament que es pot ampliar amb una targeta microSD.

Temes:

Mòbils