Secció recomanada per

Un programa d'intel·ligència artificial ha guanyat cinc jugadors professionals de pòquer

ong9728

ong9728 / Alvaro Monge - Copyright

1
Es llegeix en minuts
Time / Bloomberg

Un programa d’intel·ligència artificial ha guanyat cinc jugadors professionals de pòquer en un torneig a Texas (Estats Units). Segons publiquen l’agència Bloomberg i el diari ‘Times’, el programa es diu Pluribus i ha estat creat per Facebook juntament amb la Universitat Carnegie Mellon, a Pittsburgh (Pennsilvània).

Segons ha anunciat Facebook, el programa ha generat guanys d’al voltant de 1.000 dòlars per hora, utilitzant fitxes d’1 dòlar, "un marge de victòria decisiu".

Notícies relacionades

Diferents programes d’intel·ligència artificial fa dos anys que competeixen –i guanyen–contra jugadors de pòquer de forma individual, però per primera vegada un programa ha aconseguit guanyar a sis bandes, cosa que l’empresa ha considerat una fita important.

"Cap altre joc comporta el desafiament de manejar informació oculta com el pòquer, on cada jugador té informació que els altres no tenen. Un programa d’intel·ligència artificial que jugui a pòquer de manera exitosa ha de raonar sobre aquesta informació que no té i equilibrar la seva estratègia per continuar sent impredictible mentre ha de continuar prenent bones decisions", consideren des de Facebook.