Secció recomanada per

Tecnologia

El llegendari Jony Ive, dissenyador dels iPhone, deixa Apple a final d'any

Ive va ser el responsable de donar forma a l'iPhone i a l'iMac durant gairebé 30 anys

afp 1hx2w3

afp 1hx2w3 / JUSTIN SULLIVAN (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Durant molts anys, com és lògic, Apple va ser sinònim de Steve Jobs. Després de la seva mort, la companyia ha anat sempre associada al nom de Tim Cook. Però una empresa no és fruit de la feina d’una sola persona, sinó que bona part de l’èxit és del’equip. En el cas d’Apple, si algú ha tingut molt a veure en els productes estrella de la firma, aquest és Jonathan (Jony) Ive, cap de disseny de l’empresa. I ho és perquè del seu escriptori han nascut els dissenys dels productes amb més èxit de la marca: el de l’ordinador iMac, del telèfon iPhone, de les tauletes iPad, dels reproductors de mp3 iPod... i fins i tot del’Apple Park, la flamant seu circular d’Apple a Cupertino, on treballen prop de 12.000 persones. Ahir, Ive va anunciar que deixa la firma de la poma.

El va destapar el mateix Ive en una entrevista al Financial Times, i hores després ho va confirmar Apple en una nota: Ive deixa la firma de la poma per fundar el seu propi estudi: LoveFrom.

«No seré un empleat d’Apple, però encara hi estaré molt involucrat, espero que per molts anys», va afirmar en l’entrevista, en la qual revela que LoveFrom tindrà com a client Apple i que seguirà involucrat en el disseny de productes –va esmentar els wearables i la salut–, tot i que no especifica quins. El que sí que va explicar és que no només treballaran per a Apple, sinó també per a altres empreses.  

Notícies relacionades

«Després de prop de 30 anys i incomptables projectes, estic més que orgullós de la feina que hem fet per crear un equip, processos i cultura del disseny a Apple inigualables», remarca Ive en la nota. En aquesta nota també s’hi pronuncia Cook, conseller delegat de l’empresa: «Apple continuarà beneficiant-se del talent de Jony treballant directament amb ell en projectes exclusius i a través del treball del brillant i apassionat equip de disseny que ha creat». Es refereix a Evans Hankey (disseny industrial), Alan Dye (disseny d’interfície humà) i Jeff Williams (operacions), que podrien ser els successors d’Ive.

La sortida del directiu, que es completarà a finals d’any, és un dur cop per a Apple. Però també ho va ser la mort de Jobs i l’empresa va saber reposar-se a tots els que predeien que era el final de la tecnològica.

Temes:

Apple