Secció recomanada per

GAMELAB 2019

El sector dels videojocs consolida el seu creixement a Catalunya

El nombre d'empleats en la indústria creix el 22% en un any

zentauroepp48805403 grafcat1377  l hospitalet de llobregat  barcelona   26 06 20190626174735

zentauroepp48805403 grafcat1377 l hospitalet de llobregat barcelona 26 06 20190626174735 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El sector dels videojocs està en auge a Catalunya. El millor exemple es pot veure des d’aquest dimecres i fins divendres al Gamelab BCN 2019, el congrés de desenvolupadors de lleure digital que se celebra a l’Hospitalet de Llobregat. Creadors, inversors i executius es congreguen en aquesta trobada, que un any més se celebra a Catalunya en un moment d’esplendor: la indústria catalana creix en empreses, ocupació i facturació.

Així ho assegura el 'Llibre blanc de la indústria catalana dels videojocs’, elaborat per l’Institut Català de les Empreses Culturals i l’associació DEV (Desenvolupament Espanyol de Videojocs). Segons aquest document, "Catalunya s’ha consolidat durant el 2018 com el principal pol tractor de la indústria de desenvolupament de videojocs de l’Estat. Amb el 30% de les empreses, concentra pràcticament la meitat de la facturació i de l’ocupació".

Així, actualment hi ha a Catalunya 140 empreses i estudis constituïts, xifra que representa el 30% del total d’Espanya, i 49 sense entitat legal però amb projectes en desenvolupament. La indústria catalana va facturar el 2017 un total de 367 milions d’euros (el 52% del total del país), el 15% més. A més, l’ocupació va créixer l’any passat el 22%, i va arribar als 2.982 treballadors (el 47% del total).

Notícies relacionades

Mostra d’aquest èxit es pot veure al Gamelab, un cita que congrega un miler de desenvolupadors disposats a escoltar estrelles del sector com el cofundador de l’estudi Blizzard, Mike Morhaime (Warcraft, Diablo); el creador de Prince of Persia, Jordan Mechner; el director de PUBG, Brendan Greene, o el director a Insomniac Games, Ryan Smith (Spider-man). També a intercanviar idees i, per què no, a fer negoci: una vintena d’estudis d’Espanya presenten les seves novetats en aquesta cita a la recerca de "mostrar el que estan fent, aconseguir ‘feedback’ i tenir visibilitat", va assegurar el director del congrés, Iván Fernández Lobo. Entre les novetats destaca també una consola portàtil anomenada Smach Z que permetrà executar jocs de PC.

Prova del bon moment del sector és la presència del ministre de Cultura i Esports, José Guirao, en la inauguració del congrés. El ministre va destacar que els videojocs són "la indústria cultural en emergència i amb una projecció més gran i futur", i va assegurar que el Govern es pren "molt seriosament" el sector, que va qualificar d’"estratègic".

Temes:

Videojocs