Secció recomanada per

INFORMÀTICA DOMÈSTICA

Chuwi llança el potent ordinador model AeroBook per menys de 500 euros

El dispositiu, d'excel·lents característiques tècniques i sistema tot-pantalla, es caracteritza per la seva òptima relació qualitat-preu

Entre els seus valors té una capacitat de 256 GB, 8 GB de memòria RAM i un processador amb una eficient capacitat de refrigeració

chuwi

chuwi

5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia d’origen xinès Chuwi, de la qual ja hem destacat més d’un cop alguns productes interessants del seu catàleg, ha posat recentment a la venda –a través de la pàgina web i algunes grans botigues de comerç electrònic– el seu potent ordinador portàtil AeroBook, que té com a principal interès, per als consumidors, una immillorable relació qualitat-preu. Ofereix un rendiment per sobre de la mitjana i configura una proposta original, amb bon disseny i prestacions poc comunes en la gamma de preu accessible, com és una capacitat de 256 GB de capacitat interna i 8 GB de memòria RAM, que fa possible una notable velocitat de treball. L’inconvenient és que el teclat està en format ANSI, no ISO, i no té ‘ñ’ visible, tot i que podem trobar-la a la tecla corresponent. El teclat ocupa tota l’amplada de la part inferior i deixa buit per altrackpad, gran i molt còmode d’utilitzar.

Tret d’això, és un equip que respon amb rapidesa i eficàcia als requeriments d’ofimàtica i multimèdia d’un usuari intensiu.

AeroBook, el portàtil que vola

A primera vista crida l’atenció la pantalla, que la marca tipifica com a full viewi que elimina pràcticament els marcs per deixar veure les imatges en reproducció d’extrem a extrem. Es tracta d’una pantalla panoràmica que han popularitzat els telèfons mòbils i que s’ha anat estenent als portàtils. L’avantatge de l’AeroBook és que aquest tipus de pantalla no se sol trobar per menys de 500 euros. En aquest cas, sí. Chuwi ofereix un ‘tot-pantalla’ per menys de 500 euros –concretament, per 425 euros.

Aquesta mena de pantalles es tradueix en un bisell de 5mm en els dos costats i un plafó que ocupa el 80% del frontal, una configuració que accentua el bon aspecte del model.

El segon aspecte clau és el teclat, que, com hem comentat, té el desavantatge que no integra la ‘ñ’, però que tret d’això és espaiós i complet, amb marcs molt estrets, cosa que ofereix un disseny més còmode i molt agradable a la vista.

La resta de prestacions es resumeixen en què està equipat amb un processador Intel Core M3-6Y30, 8GB de memòria RAM, SSD de 256GB, bateria de gran capacitat de 38Wh, inclou port USB de tipus C, USB 3.0 i sortida de vídeo micro HDMI. Especificacions dignes dels models de més preu.

En definitiva, estem davant un portàtil ‘full view’ per menys de 500 euros, amb conceptes innovadors com el doble bisell estret (pantalla més teclat), i amb bona atenció al concepte ‘user first’. Un producte estrella.

Possibilitats 

Chuwi Aerobook és un equip que per les seves característiques s’adapta bé tant al segment d’oci com de treball. El seu processador i sistema de gràfics, juntament amb una RAM de 8 GB, la presència dels quals millora molt el rendiment, són presents en dues versions, amb diferents capacitats d’emmagatzemament intern i amb preus també diferents.

Disseny

El teclat és complet i retroil·luminat, una opció reservada normalment a la gamma mitjana/alta i alta. És un ordinador que es pot portar sempre a sobre i utilitzar-lo en qualsevol lloc gràcies al seu disseny ultrafí de 8 mil·límetres de gruix i a un pes d’1,25 quilograms.

La seva estètica global és refinada i cuida cada detall, donant com a resultat un equipd’aspecte atractiu, segur i resistent. Està disponible en color gris i té les següents dimensions: 30.85 x 20.90 x 1.52 cm amb un pes d’1,2 kg.

Està fabricat amb un aliatge d’alumini i magnesi de doble cara on només s’aprecia el logotip de la marca a la cantonada superior de la cara frontal, cosa que li dona un toc minimalista.

Connectivitat

El dispositiu integra al costat dret un port USB 3.0, una interfície HDMI, i un USB tipus C, i al costat esquerre hi ha un lector de targetes micro SD i una interfície USB 3.0, així com un connector d’auriculars. És un producte ben complet en aquest aspecte.

Teclat

Ofereix un teclat sense vores amb retroil·luminació LED i amb tecles de 17 mm, cosa que permet una còmoda escriptura. Integra un ‘touchpad’ de notable precisió, que respon bé i amb velocitat als requeriments de l’usuari.

Pantalla

El model compta amb una pantalla de 13.3 polzades que ocupa el 80% de la part frontal del dispositiu, amb marcs fins i tecnologia capacitiva IPS. La seva resolució és de 1920 x 1080 píxels (FHD) i té un aspecte 16:9. Bona visibilitat i angles perfectes.

En aquest sentit, l’AeroBook és una de les millors opcions per a l’ús en mobilitat que podem trobar al mercat.

Valors afegits

Per a la refrigeració, compta amb finestretes per a la dissipació de la calor que emet l’aire calent i té una notable eficàcia, ja que genera un flux d’aire fresc que evita el  sobreescalfament de l’equip durant l’ús.

Processador

El dispositiu ve equipat amb un processador Intel Core m3-6Y30 dual core que treballa amb una freqüència Base/Turbo des de 0.90 fins a 2.20 GHz, amb un baix consum d’energia.

Afegeix una unitat gràfica Intel HD Graphics 515, combinada amb una memòria RAM de 8 GB, cosa que permet multitasca avançada.

Té una capacitat d’emmagatzemament SSD de 256GB amb prou espai per guardar tota mena de documents, siguin de la mida que siguin.

Arriba amb el sistema operatiu Windows 10.

Autonomia i connectivitat

L’AeroBook està alimentada per una bateria de polímer d’ions de liti que ofereix fins a 8 hores d’autonomia per a reproducció de vídeos, jocs o edició de documents. Finalment, es pot destacar que en tan sols 49 minuts pot carregar fins al 60% de la seva capacitat.

Disposa de les següents connexions: WiFi: Dual 802.11 a/c.;Bluetooth 4.0

Preus

Els preus actuals en diferents pàgines són:

Web del fabricant

Amazon

AliExpress

Característiques

Sistema operatiu     Windows 10 OS           

CPU                              Intel Core m3-6Y30           

Targeta gràfica            Intel HD Graphics 515           

Processador                  Dual-Core           

RAM                             8GB           

Emmagatzemament       SSD  256GB SSD           

Memòria externa       Lector de tarjeta

Conectividad              WI-FI  802.11 a/b/g/n/ac  Bluetooth  4.0           

Interfícies                    3.5mm Jack, micròfon, HDMI, USB tipus C, USB 3.0 x 4.           

Pantalla                      13.3 polzades, IPS, format 16:9 i resolució 1920 x 1080 (FHD)           

Tamaño                       30.85 x 20.90 x 1.52 cm           

Pes                             1,2 kg           

Bateria                        8 hores           

Resum

Notícies relacionades

Tot i que no és una marca gaire coneguda, Chuwi és un dels fabricants xinesos d’ordinadors portàtils, tauletes i convertibles que ofereix els millors productes en relació qualitat-preu.

L’AeroBook és un dispositiu ben concebut i de bon preu, una alternativa a considerar a l’hora de comprar un portàtil.  Si les necessitats de l’usuari se centren en un equip amb bona potència, mida petita i lleuger, és una opció excel·lent.