Secció recomanada per

LLANÇAMENT

Huawei presentarà el seu sistema operatiu per a mòbils al juny

Les aplicacions d'Android seran compatibles

zentauroepp46287986 a man takes pictures of an open vending machine at a huawei 181218131641

zentauroepp46287986 a man takes pictures of an open vending machine at a huawei 181218131641 / THOMAS PETER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tecnològica xinesa Huawei ja té gairebé a punt el sistema operatiu que reemplaçaràAndroid. Internament es diu HongMeng, i s’espera que totes les aplicacions que funcionen a Android també ho facin en aquest nou sistema operatiu.

Així ho ha assegurat un directiu de l’empresa a la publicació especialitzada Techradar: "Huawei sàvia que això arribaria i s’estava preparant. El sistema operatiu estavaa punt el gener del 2018 i era el nostre pla B", va afirmar Alaa Elshimy, vicepresident de la divisió d’empreses de Huawei al Pròxim Orient. 

"Nosaltres no volíem llançar el sistema operatiu al mercat ja que teníem una forta relació amb Google i d’altres, i no volíem arruïnar aquesta relació. Ara, el presentarem el mes que ve", va afegir.

La resposta arriba després que Google hagi hagut de posar a fi a les relacions amb Huawei (i per tant, deixar de subministrar Android als telèfons de l’empresa) per la pugna comercial que mantenen els EUA i la Xina. El llançament d’aquest sistema operatiu serà, doncs, clau per al futur de la firma.

Notícies relacionades

El sistema operatiu, el nom comercial del qual podria ser ArkOS, funcionarà en tota mena de dispositius: mòbils, tauletes, rellotges intel·ligents, cotxes... 

També s’espera que les aplicacions d’Android siguin compatibles amb el sistema operatiu, tot i que s’haurà de veure el nombre d’apps que aconsegueix atraure aquesta nova proposta.

Temes:

Huawei Mòbils