GUERRA COMERCIAL

Huawei rebutja la idea que la Xina prengui represàlies contra Apple

Els resultats de la companyia tindran menys creixement del previst

zentauroepp47019625 files  this file picture taken on january 22  2015 shows hua190222201411

zentauroepp47019625 files this file picture taken on january 22 2015 shows hua190222201411 / FABRICE COFFRINI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fabricant tecnològic xinès Huawei ha expressat la seva actitud contrària que la Xina adoptés mesures de represàlia contra fabricants nord-americans com Apple en resposta a les pressions exercides contra empreses xineses pels EUA, afegint que Huawei continuarà creixent, malgrat les restriccions imposades per Washington.

"Els EUA no són la policia internacional. No pot dirigir el món sencer. Els altres països hauran de decidir si treballen amb nosaltres", ha assenyalat el fundador i conseller delegat de Huawei, Ren Zhengfei, en una entrevista amb Bloomberg, recollida per Europa Press. A més, apunta que si algunes empreses no volen treballar amb Huawei, "seria com un forat al fuselatge d’un avió, es provarà d’arreglar, però l’avió continua sent capaç de volar".

En aquest sentit, l’empresari ha remarcat la seva oposició que Pequín pogués prendre represàlies contra empreses nord-americanes. "Això no passarà, el primer de tot. I en segon lloc, si passa jo seré el primer a protestar", afirma Ren. "Apple és el meu mestre, és al capdavant. Com a alumne, ¿per què aniria contra el meu mestre? Mai", puntualitza.

Així mateix, l’empresari xinès adverteix que la meitat dels microprocessadors fets servir per Huawei procedeixen dels EUA, mentre que l’altra meitat són produïts per la mateixa companyia xinesa. Si els EUA imposen restriccions, “Huawei reduirà les compres als EUA i utilitzarà més els seus propis xips”, mentre que si les empreses nord-americanes tenen permís de Washington per continuar venent, Huawei els continuarà comprant.

Pot incomplir previsions

El fundador de Huawei admet que la companyia pot incomplir el seu objectiu de creixement previst per l’impacte de les restriccions. Encara així, l’empresa continua creixent, i remarquen que "continuar creixent en l’entorn més dur demostra que grans que som".

La setmana passada, SD Association, el consorci internacional de la indústria de fabricants de targetes de memòria SD i microSD, va retirar Huawei de la llista de companyies que poden utilitzar aquest estàndard d’unitats de memòria, la qual cosa podria treure a la companyia xinesa el dret a fer-les servir als seus dispositius.

Notícies relacionades

Referent a això, Huawei ha expressat la seva decepció amb aquestes decisions, tot i que ha remarcat que no afectaran les seves operacions diàries.

En aquest sentit, l’empresa recorda que és un membre actiu de més de 400 organitzacions d’estàndards, aliances industrials i comunitats de codi font obert, en què presta serveis, en més de 400 posicions clau.