Secció recomanada per

A LA VENDA DEMÀ

Xiaomi Mi MIX 3 5G, el primer 'smartphone' 5G que es posa a la venda al nostre mercat

El preu del dispositiu és de 599 euros i destaca pel seu bon rendiment i un cos que pot lliscar de pantalla completa

xiaomi

xiaomi

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xiaomi ha anunciat que demà, 23 de maig, arriba al nostre mercat el Mi MIX 3 5G, el primersmartphone de la companyia que incorpora la tecnologia sense fil 5G, per la qual cosa serà el primer mòbil, compatible amb aquesta xarxa, que es podrà comprar a Espanya. Té un preu de 599 euros i està disponible en negre i blau.  

El terminal és un dels primers a incorporar la plataforma mòbil ‘flagship’ Qualcomm Snapdragon 855, que suporta un rendiment màxim i molt estable. Ve equipat amb el mòdem Snapdragon X50 5G i amb les solucions RF Frontal de Qualcomm, per assolir velocitats de descàrrega de classe Gigabit.

Ou Wen, responsable de Xiaomi a Europa occidental, ha declarat: “Xiaomi s’ha convertit en un dels primers fabricants de smartphones a portar els dispositius 5G a Europa, i el primer a posar-lo a disposició dels consumidors espanyols. Continuarem treballant amb els nostres socis per fer del 5 G una realitat que pugui arribar a encara més usuaris de tot el món”.

Enrico Salvatori, vicepresident sènior i president de Qualcomm Europe/MEA, Qualcomm Europe Inc. ha apuntat: “Després d’anys invertint i desenvolupant les tecnologies que fan que el 5G sigui una realitat avui, Qualcomm Technologies està orgullosa de recolzar Xiaomi en el llançament de Mi MIX 3 5G, un dels primers dispositius comercials 5G a arribar a Europa. Aquesta fita evidencia l’estreta col·laboració entre les dues companyies, que permetrà als usuaris disfrutar dels beneficis dels serveis 5G a Europa”.

Rendiment

A l’interior de Mi MIX 3 5G s’integra la plataforma mòbil Snapdragon 855, que s’ha fabricat seguint un procés de fabricació de 7 nanòmetres. La CPU Qualcomm Kryo 485 incorpora vuit nuclis per aconseguirl’equilibri entre el rendiment i l’eficiència energètica. Amb aquesta arquitectura s’ha aconseguit que el rendiment d’un sol nucli és fins i tot un 45% més gran, fet que suposa un salt respecte a la generació anterior. Per la seva banda, la GPU Qualcomm Adreno 640 experimenta una millora d’un 20% en el seu rendiment respecte a l’anterior generació. El processador Qualcomm Hexagon 690 multiplica per dos el nombre de processadors de vectors respecte a la versió anterior, la qual cosa resulta en un rendiment IA fins a tres vegades més ràpid.

Per suportar l’ús d’aplicacions que requereixen alts nivells de rendiment del dispositiu durant llargs períodes de temps, la firma ha desenvolupat un sistema de refrigeració híbrid basat en materials tèrmics que implementen un efecte de canvi de fase, que captura la calor generada pel dispositiu en escenaris exigents i retarda els augments de temperatura. Posteriorment, un tub de calor passiva format per sis capes de grafit dispersa la calor a una velocitat tres vegades més ràpida que l’habitual doble full de grafit.

Sistema de càmeres

Una altra de les exclusivitats del producte és que integra una doble càmera IA de 12MP que disposa de les característiques d’IA (intel·ligència artificial) que resulten més demandades en l’actualitat i entre les quals s’inclou la funció de vídeo a càmera lenta de 960 fps. Per als ‘selfies’, Mi MIX 3 5G ofereix una configuració de doble càmera frontal de 24MP+2MP, que fa un ús optimitzat del sensor IMX576 de Sony, per capturar més detalls. La càmera està administrada per Qualcomm Spectra 380 ISP, que brinda una experiència eficient i permet realitzar més disparaments per càrrega.

Mecanisme lliscant

Notícies relacionades

El dispositiu incorpora un mecanisme magnètic lliscant, que millora l’experiència tàctil i ofereix opcions de personalització. Els usuaris poden configurar-lo per a, per exemple, contestar trucades o activar l’aplicació de la càmera frontal. A més, gràcies aquesta configuració, els marcs del terminal es redueixen considerablement, optimitzant la relació pantalla-cos i aconseguint una sensació de full screen(tot pantalla). El plafó és de 6,39” polzades de 2340x1080 FHD+ fabricada per Samsung i compta amb una relació d’aspecte de 19,5:9.

Solucions 5G

Xiaomi va començar a treballar en solucions 5G el maig del 2016, establint un equip d’investigació per endinsar-se en els estàndards de la cinquena generació de xarxes mòbils. Va provar amb èxit la connexió del senyal n78 el setembre del 2018 i, un mes més tard, va completar la prova de senyal mmWave (ona mil·limètrica). Després de l’èxit que només ha estat a l’abast de moment d’uns quants fabricants, ha arribat a acords estratègics en 5G amb proveïdors de serveis clau de tot el món, com 3, Sunrise, TIM i Vodafone, entre d’altres. El següent pas era posar els dispositius 5G a disposició dels consumidors, la qual cosa passarà demà.

Temes:

Mòbils 5G