Secció recomanada per

AVENÇOS MWC19

La firma Oppo presentarà un zoom òptic 10x sense pèrdua de qualitat d'imatge

Està previst que la marca realitzi demostracions d'aquest avenç tecnològic a Barcelona durant el Mobile World Congress 2019

persicope-structure

persicope-structure

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La marca Oppo ha anunciat la seva pròxima tecnologia de zoom òptic lossless (sense pèrdua) 10x en el seu 2019 Future Technology Communication Conference, indicant que compleix els estàndards comercials i que, per tant, està preparada per a la seva producció massiva. Està previst realitzar una demostració d’aquest avenç tecnològic a Barcelona durant el Mobile World Congress 2019 (MWC2019).

Per posar en marxa aquesta nova tecnologia, ha desenvolupat una solució de triple càmera, que consisteix en la combinació de lents Ultra Wide Angle + Ultra Clear Master + Telephoto. La càmera Ultra Wide Angle té un rang focal equivalent de 15,9 mm, que aporta més capacitat al visor. La càmera principal gestiona els nivells de qualitat de la foto, i la Telephoto, amb un abast focal equivalent a 159 mm, pot suportar un zoom d’alta ampliació, per fer fotografies de llarga distància.

Les tres càmeres funcionen coordinades per maximitzar-ne els avantatges, optimitzant la nitidesa d’imatge en diversos rangs de zoom, i assolir un augment de 10x amb garanties. S’ha introduït l’estabilització òptica d’imatge dual OIS tant a les càmeres estàndard com en la Telephoto.

Zoom sense pèrdues

A més de l’estructura de triple càmera, la denominada periscope structure és fonamental per aconseguir un zoom 10x sense pèrdues. El disseny, inspirat en un periscopi, aprofita l’ample i el gruix de l’smartphone  a través de la disposició lateral i la refracció del conjunt de lents. D’aquesta manera, s’estalvia espai i el dispositiu pot utilitzar un component òptic més gran.

La companyia ha seguit els estàndards de referència de la indústria en les proves de caiguda per aconseguir la resistència del mòdul de la càmera. La part del prisma va aguantar dues rondes de proves de caiguda, que van consistir en 10.000 caigudes pels costats davanter i posterior, i 2.000 caigudes en els quatre costats restants, sumant un total de 28.000 tests de caiguda.

Repercussió en la seguretat

La marca mostrarà també a Barcelona una nova tecnologia de zona ampla per al reconeixement òptic d’empremtes dactilars, amb una àrea fins a 15 vegades més gran que la solució òptica actual. Els usuaris podran posar les seves empremtes en qualsevol lloc de la zona de reconeixement, la qual cosa permet una experiència més flexible.

Notícies relacionades

La zona ampla inclou funcions com l’entrada i autenticació simultània amb dos dits, la qual cosa millora la seguretat assolint un nivell 50.000 vegades superior al d’una sola empremta dactilar.

S’hi afegeix la funció Optical Encryption, que, en comparació amb les operacions tradicionals de dos passos en què els usuaris han d’activar l’aplicació de xifratge abans de poder desbloquejar-la, es poden activar, autenticar i desbloquejar amb un sol clic.