Secció recomanada per

CANVI DE TENDÈNCIA

¿Quan s'utilitzen més dades al mòbil? El dia 1 a la tarda

La proliferació de felicitacions en vídeo desplaça les trucades i augmenta el consum de gigues

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Celebrat ja el canvi d’any, i en plena digestió de la ressaca, ¿qui no es queda al sofà mirant el mòbil? Així ho mostren les estadístiques de les operadores, que revelen que el principal consum de dades mòbils de Cap d’Any i de Nadal es dona el dia 1 a la tarda. Concretament, entre les set i les vuit de la tarda, segons Telefónica.

El trànsit de dades mòbils durant les dates nadalenques en la xarxa mòbil d’Orange es va incrementar la nit de Nadal i per Nadal un 36%, i un 35%, la nit de Cap d’Any i el primer dia de l’any, el mateix percentatge que es va anotar Telefónica en l’última nit de l’any en comparació amb les mateixes dates del 2017. 

La nit de Cap d’Any, Telefónica va registrar un 35% més d’intensitat de trànsit de dades que la jornada de Cap d’Any del 2017, i un 19% més, respecte a un dia feiner normal del mes de desembre.

Tot i que els usuaris prefereixen felicitar aquestes dates a través d’aplicacions de dades, en el còmput total del dia el consum de veu es va incrementar respecte al de la nit de Cap d’Any del 2017 un 1%, i va ser la franja horària de les dotze a la una de la nit la de més afluència de trucades, segons l’operadora.

El doble de whatsaps 

La xarxa mòbil d’Orange en els dies 31 de desembre i 1 de gener va registrar el pic d’ús a les dotze de la nit amb 328 Gbps, cosa que suposa un increment del 35% respecte al trànsit del 2017.

A aquella mateixa hora, coincidint amb les campanades del nou any, WhatsApp va registrar el moment de més ús i, en general, aquests dos dies l’ús de l’aplicació es va duplicar respecte a un dia normal i, en aquesta ocasió, el trànsit de WhatsApp va créixer un 17% respecte al 2017.

Quant al trànsit de veu, entre la nit de Cap d’Any i Any Nou va créixer un 22% respecte al 2017, tot i que va registrar una reducció general de l’ús de trucades de veu respecte a un dia normal.

Missatges abans que trucar

Pel que respecta a la nit de Nadal i Nadal, el trànsit de dades a través de la xarxa mòbil d’Orange va augmentar un 36% en comparació de les mateixes dates de l’any anterior i el pic es va produir a les onze de la nit del 24 de desembre amb 300 Gbps.

Tot i que el total de minuts de veu cursats els dies 24 i 25 de desembre va créixer un 11% respecte al 2017, va ser un 34% inferior als minuts de veu que es registren habitualment, perquè els usuaris prefereixen enviar missatges de felicitació en comptes de trucar, ha explicat la companyia.

Notícies relacionades

El trànsit de WhatsApp en els dies 24 i 25 es va duplicar respecte a un dia normal, amb un creixement d’un 17% en comparació al 2017 i l’hora de més ús d’aquesta aplicació de missatgeria instantània va ser a les vuit del vespre del dia 24.

I és que, segons Orange, l’ús cada vegada més estès per part dels espanyols de les aplicacions de missatgeria instantània i de les xarxes socials per felicitar el Nadal ha donat lloc, un any més, al creixement del trànsit de dades mòbils durant les principals festivitats.