Secció recomanada per

ORDINADORS PORTÀTILS

Així és el LapBook SE de Chuwi

L'equip costa menys de 250 euros, té una pantalla de 13,3 polzades, xassís d'alumini i un brillant processador d'Intel

chuwi-2

chuwi-2

5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Chuwi és una marca d’origen xinès molt popular al seu país d’origen, que està conquerint pas a pas el mercat europeu, fruit d’una estratègia comercial basada en productes d’una qualitat per sobre de la mitjana i un preu realment ajustat.

En el cas del seu últim ordinador portàtil, anomenat LapBook SE, que costa menys de 250 eurosLapBook SE, , s’ha de destacar que treballa amb un equilibrat processador Intel Celeron N4100 de 4 nuclis a una freqüència màxima de 2.40 GHz acompanyat dels gràfics Intel UHD Graphics, amb 4 GB de memòria RAM, i 64 GB d’emmagatzemament més un SSD de 128 GB de capacitat, que es compra per separat i que es pot ampliar fins a 256 GB addicionals mitjançant una targeta micro-SD. També es pot ampliar l’SSD fins als 512 GB.

Pel que fa a connectivitat, integra wifi 802.802.11ac i Bluetooth 4.0, dos ports USB 3.0, sortida de vídeo HDMI, connector d’auriculars, ‘webcam’ de 2 megapíxels i una bateria de 5.000 mAh de capacitat, que proporciona fins a 8 hores d’autonomia. Arriba de sèrie amb Windows 10.

Disseny

L’equip presenta un disseny compacte i lleuger, fabricat en alumini reforçat amb un marc metàl·lic, que és adequat per a usuaris en moviment. Les dimensions són 31,70 x 21,50 cm, un gruix de 15,9 mil·límetres i un pes d’1,43 quilograms, per això és un ‘ultrabook’ de fàcil transport.

S’ha d’afegir aquí que compta amb un bon panell Full HD de 13,3 polzades, que afavoreix tant l’ús per al treball com per al lleure.

Un valor destacat és que el teclat compta amb retroil·luminació ajustable, per això és fàcil treballar en condicions d’il·luminació precària. El seu ‘touchpad’ és de generoses dimensions, i és compatible amb els gestos multitàctils més utilitzats.

S’ha de destacar que el model integra quatre altaveus a cada cantonada, que generen so estèreo sense gairebé distorsions.

Pantalla

El panell d’equip ofereix un òptima visibilitat en el seu panell Full HD (1920 x 1080 píxels), de 13,3 polzades, que s’integra perfectament a la caixa (reduint a la mínima expressió els marcs laterals del portàtil), cosa que produeix una imatge molt actual.

Integra la tecnologia anomenada ‘in-plane switching’ (IPS), que, com és ben conegut, millora la qualitat dels continguts multimèdia gràcies als amplis angles de visió que permet.

Processador

LapBook ES compta amb un processador Intel Gemini Lake N4100, de 4 nuclis, que operen a una freqüència base de 1.10 GHz, i arriben a pics de 2.40 GHz. La memòria RAM és de 4 GB, que no es pot ampliar (aquesta és una de les poques pegues que es poden posar a l’equip), però, per compensar, disposa d’una arquitectura LPDDR4 que permet un important estalvi energètic.

Aquesta configuració resulta adequada tant per a aplicacions ofimàtiques, navegació web, reproducció de continguts d’alta definició i de jocs que no requereixin recursos gràfics complexos. En un ús normal, l’equip ofereix un bon acompliment a l’hora de veure imatges, vídeos, edició de fotos bàsica i jocs estàndars. 

Emmagatzemament

Integra una memòria flaix eMMC de 64 GB i un disc dur en estat sòlid (SSD) de diferents capacitats que s’adquireix per separat.  Es tracta d’una configuració suficient, tot i que, per als que necessitin alguna cosa més, s’hi pot connectar un disc dur extern als ports USB 3.0 integrats, o col·locar una targeta SD a la ranura habilitada a aquest efecte, cosa que proporciona fins a 128 GB addicionals.

Autonomia

La seva bateria, de 5.000 mAh, aporta una durada de fins a 8 hores d’ús continu en treballs d’ofimàtica i navegació web. Un ús més intensiu reduirà aquesta durada.

Connectivitat

Compta amb dues entrades USB 3.0, 1 port USB 3.1 tipus C, amb una velocitat de fins a 5 Gbps, que permet transferir continguts de manera ràpida.

Integra sortida HDMI per connectar monitors i televisors, la ranura SD de fins a 128 GB, una sortida d’àudio per a auriculars i altaveus externs, i una càmera web HD de 2 MP amb micròfon digital per a videoconferències en línia.

Per a connexió sense fil, l’equip compta amb Bluetooth 4.0 i wifi, aquest últim operant sota l’estàndard 802.11 ac de doble banda que afavoreix una connexió estable.

Valors destacats

Preu molt ajustat

Disseny lleuger i acabat en materials resistents i de qualitat

Panell Full HD IPS de 13,3 polzades amb òptima visibilitat

Bona capacitat d’emmagatzemament amb 32 GB (eMMC) + 128 GB (SSD)

Resum

El Chuwi LapBook SE és un portàtil de preu contingut i dels més interessants que s’ofereixen avui al mercat. La seva carcassa d’alumini, resistent i atractiva, el seu processador de quatre nuclis, que proporciona una òptima velocitat de treball, les vuit hores de durada de la bateria i la flexibilitat en la capacitat d’emmagatzemament configuren un equip satisfactori per a tota mena d’usuaris. La pantalla respon bé i ofereix bons angles de visió.

El teclat és precís i, com que està retroil·luminat, fa que sigui més fàcil treballar en condicions de poca llum.

El ‘touchpad’ funciona bé, té ‘multi-touch’ i funciona amb precisió, l’únic és que tant el clic esquerre com el dret són una mica durs, però res que resulti molest.

Característiques

Sistema operatiu Microsoft Windows 10. Windows 10 recupera el popular menú d’inici de Windows 7 i hi introdueix noves característiques, com el navegador web Edge.

Intel Gemini Lake N4100 Quad Core 1.1 GHz, fins a 2.4 GHz. La plataforma de voltatge ultrabaix i el processament de quatre nuclis proporcionen notable potència.

GPU Intel UHD Graphics 600. Gràfics de bona qualitat per a ús d’internet, edició de fotos bàsica i jocs casuals.

Pantalla de 13,3 polzades amb resolució de 1920 x 1080 píxels. Color i claredat adequades, i la tecnologia IPS proporciona bons angles de visió.

4 GB RAM LPDDR4. RAM de gran ample de banda per executar aplicacions de jocs, fotos i edició de vídeo, així com programes i pestanyes del navegador.

64 GB eMMC +  SSD segons necessitat. Ofereix prou espai per emmagatzemar fotos, vídeos, música i documents diversos.

Sortida HDMI que amplia les opcions de visió.

Càmera frontal per a fotos i xat de 2.0 MP.

Wifi de banda dual de 2.4 GHz / 5.0GHz. 

Memòria externa: TF targeta fins a 128 GB

RAM: 4 GB

Notícies relacionades

Dimensions i pes: 31,70 x 21,50 x 1,59 cm / 1,43 kg

Bateria: 5.000 mAh