Secció recomanada per

SÈRIES 'ONLINE'

Netflix estrena les descàrregues automàtiques al mòbil

La firma detecta un increment del consum de sèries i pel·lícules fora de la llar

netflix-autodescarga

netflix-autodescarga

3
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Netflix continua evolucionant. La plataforma de vídeo per internet ha trobat una fórmula perquè els seus milers de fans no s’hagin de preocupar de descarregar els episodis de les seves sèries favorites: els capítols baixaran sols.

La companyia, que segons el director d’innovació de producte a Netflix, Cameron Johnson, ha detectat un "important increment" del consum de les seves produccions fora de la llar, ha decidit posar fi al problema que era que els usuaris s’haguessin de preocupar de descarregar més episodis d’una sèrie que segueixen. La solució es diu "Autodescàrregues", i arriba avui a tots els dispositius Android (s’espera que abans que acabi a l’any arribi a iOS).

"L’opció que estrenem permet que els usuaris deixin de preocupar-se de descarregar la continuació dels seus continguts preferits manualment. A partir d’ara, l’aplicació s’encarregarà automàticament d’aquesta descàrrega", va destacar Johnson en una conversa amb periodistes.

Pot semblar una solució senzilla, però igual que amb l’algoritme de Netflix, en realitat la firma ha reblat el clau en la qüestió. "Molta gent ens veu en dispositius amb memòria limitada, i per això només es baixen un o dos capítols", va assenyalar. Per això, aquesta funció tindrà en compte aquest espai, i les descàrregues "no ocuparan més megues". ¿Com es pot aconseguir? "Quan un usuari hagi vist un episodi baixat i arribi a un lloc on tingui wifi, automàticament es començarà a descarregar el següent i s’esborrarà el que ja s’ha vist", destaca el responsable de Netflix.

És a dir, que si un usuari tenia baixat l’episodi número 4 de La casa de papel i l’ha vist en el trajecte de metre cap a la feina, a l’arribar a l’oficina (i connectar-se el mòbil a la wifi) l’episodi 4 s’esborrarà i es descarregarà el 5. Quan l’usuari torni cap a casa i obri l’‘app’, podrà veure el nou episodi sense haver de fer res més.

Espanya, líder en veure Netflix fora de casa

Espanya serà, de fet, un dels països on els usuaris de Netflix més podran disfrutar d’aquesta opció, ja que, segons dades de la companyia, Espanya és el país d’Europa on als usuaris registrats més els agrada disfrutar de les sèries i pel·lícules favorites "fora de casa". "Segons revela un recent estudi de Netflix, un 78% dels seus usuaris espanyols ha vist sèries o pel·lícules en públic l’últim any. Els llocs on més es veu Netflix en públic són aeroports i avions (48%), trens (47%), autobusos (42%), cafeteries i restaurants (41%) i la platja (31%)", va afirmar l’empresa el juny passat.

Pendents del mòbil

Cameron va reconèixer en la conversa que la firma té molt en compte el públic que mira continguts al mòbil, tot i que de moment no es planteja produir productes específics per a aquest segment (vídeos més curts, menor qualitat, etc.). "Per a nosaltres la qualitat és un símbol d’identitat. Continuarem apostant per les produccions de gran qualitat que es puguin veure en qualsevol tipus de pantalla, des de la de casa al mòbil," va destacar. Malgrat això, sí que va destacar que una de les tendències és la "realitat virtual", i que la firma continua explorant "tots els camps".

Notícies relacionades

A més, Cameron va confirmar que continuaran treballant per agregar funcions al’app, com el carrusel de tràilers que ja es pot veure a Android i que, en pocs mesos, arribarà també a iOS. "La gent agafa el mòbil en vertical i havíem de donar-los una opció de visió ràpida. Però les nostres produccions continuaran sent 16:9", va agregar.

D’altra banda, el responsable d’innovació va afirmar que l’empresa continua treballant en noves maneres de codificar els capítols perquè cada vegada ocupin menys megues sense perdre qualitat.

Temes:

Netflix