Secció recomanada per

NOVETATS EN TELEFONIA

L''smartphone' Xiaomi Mi MIX 2S, a fons

El dispositiu arriba al mercat espanyol amb versions de 6 GB + 64 GB i 6 GB + 128 GB, per 499 i 599 euros respectivament

El nou model compta amb IA Beautify 4.0, que aporta un efecte de millora sobre la pell comparable a una sessió de maquillatge

mi-mix-2s

mi-mix-2s

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xiaomi ha decidit apostar fort en el mercat europeu, confeccionant una gamma de producte àmplia en tots els segments de preu i proporcionant a l’usuari terminals amb valors afegits propis i estètica diferenciada, sobretot, en el segment de preu més alt.

Són dues característiques: valors afegits singulars i estètica diferencial, el que aporta el nou Mi MIX 2S que ha estat guardonat amb l’or en quatre premis de disseny: IDEA, IF, Red Dot i Good Design, i reconegut per alguns dels museus més prestigiosos del món: el Museu Nacional de Disseny de Finlàndia, el Centre Pompidou de França, i el Die Neue Sammlung d’Alemanya, en alguns arribant a ser el primer mòbil afegit a una col·lecció permanent.

Destaca per la seva part posterior de ceràmica i una estructura corbada als quatre costats, que es fusiona amb el marc d’alumini al voltant d’una pantalla FHD+ de 5,99 polzades.

Càmera de 12 MP més 12 MP amb IA

El Mi MIX 2S funciona mitjançant un sensor Sony IMX363 amb 1,4μm píxels a la càmera posterior principal, fet que permet capturar més llum i captar imatges nítides, fins i tot en entorns amb poca lluminositat.

Es tracta d’un sensor que també incorpora la tecnologia Dual Píxel, utilitzada en càmeres SLR d’alta gamma, que permet un ràpid enfocament mitjançant dos fotodíodes per píxel que regulen la llum que arriba al sensor. Combinat amb una reducció del soroll per a exposicions múltiples, l’equip és capaç de fer fotos de qualitat en entorns foscos amb un enfocament ràpid.

DxOMark, font confiable en la indústria per a mesuraments i classificacions de qualitat d’imatge de càmera i lent, ha atorgat al Mi MIX 2 S una qualificació de 101 fotografies, la puntuació més alta rebuda per un mòbil de Xiaomi i de les millors del mercat.

L’ús de l’IA també ha potenciat de manera notable l’experiència fotogràfica del dispositiu.L’Efecte Retrat IA es pot activar tant a la càmera posterior com a la davantera. A través d’un model d’aprenentatge automàtic (machine learning) basat en centenars de milers d’autoretrats, és capaç de distingir entre el subjecte i el fons, que fa possible un desenfocament precís. Els usuaris poden agregar bokeh dinàmic a les fotos fetes en mode retrat, seleccionant entre sis efectes en total.

L’equip també compta amb IA Beautify 4.0, que aporta un efecte de millora natural sobre la pell comparable a una sessió de maquillatge. Amb la Detecció de l’Escena IA, la càmera pot optimitzar la imatge segons la il·luminació de l’entorn, adequada per a, per exemple, ocasions en què la llum es troba darrere del subjecte.

El processador més recent de Qualcomm

El Mi MIX 2S incorpora el processador Qualcomm Snapdragon 845, fabricat mitjançant tecnologia d’última generació amb 10 nm. Aporta una velocitat màxima de 2,8GHz i vuit nuclis Kryo 385, la CPU presenta una millora del 30% quant a la potència comparat amb la generació anterior. També incorpora el nou Adreno 630 GPU, que aporta fins i tot un 30% més de potència consumint un 30% menys de bateria.

La plataforma integra processadors d’IA per aportar una intel·ligència artificial tres vegades més potent que la generació anterior. En l’ús quotidià, el Mi MIX 2S ofereix un rendiment d’òptim nivell, sense talls ni escalfaments.

Tot pantalla

L’acabat ceràmic és senya d’identitat a la posterior, i el frontal destaca per l’efectivíssima reducció de marcs que esgarrapa unes dècimes al percentatge d’aprofitament del frontal, que se situa en un 81,9%.

Les vores laterals i superior són més fines. L’únic element que es col·loca a l’aresta superior és l’auricular, la càmera davantera s’ubica a la part inferior, la qual cosa exigeix girar l’aparell per als ‘selfies’. És fàcil acostumar-s’hi.

Òptim nivell de brillantor que es col·loca en 585 nits. Hi destaca que la resposta tàctil és molt bona i la part multitàctil està bastant aconseguida.

Memòria i capacitat

Amb fins a 6 GB de RAM i 128 GB d’emmagatzemament, pot operar aplicacions potents com ara jocs i retoc d’imatges i agilita la multitasca.

Connectivitat

És compatible amb 43 marques internacionals per poder utilitzar-lo a 226 regions del món.

Càrrega sense fil

El Mi MIX 2 S és compatible amb la càrrega sense fil de 7,5 W del’estàndard Qi i incorpora una bateria de 3400 mAh.

Gràcies a la potència del processador, els usuaris tindran un satisfactori nivell d’autonomia, ja que arriba a la jornada completa sense dificultat.

S’inclou el carregador ràpid, i a més estrena l’opció de la càrrega sense fil. Utilitzant el cable la càrrega és més ràpida, amb el terminal totalment descarregat, en els primers 15 minuts el dispositiu assoleix un 21%, un 47% en 30 minuts, 74% en 45 minuts i arribem al 100% en aproximadament una hora i mitja.

Valors afegits

Xiaomi és soci d’ARCore, de Google. Com a resultat, el Mi MIX 2 S és un dispositiu compatible amb aplicacions ARCore i aporta experiències de realitat augmentada.

Control per gestos de bon nivell, que evita utilitzar, si així es desitja, la barra de navegació.

Característiques

DISSENY: Cos ceràmic

Lector d’empremtes posterior

Cristal Corning Gorila Glass 4

Ràtio cos i pantalla 81,9%

PANTALLA: IPS LCD 5,99 polzades

Format 18:9

Full HD+ 2.160 x 1.080 píxels

Densitat 403 ppp

Brillantor 585 nits

Contrast 1500:1

NTSC 95%

PROCESSADOR: Snapdragon 845, 64 bits, 10 nm

Octa-core Kryo 2,8 GHz

GPU Adreno 630

RAM: 8 GB LPDDR4x (opció de 6 GB)

CAPACITAT: 256 GB + Micro-SD (versions de 64 i 128 GB)

SOFTWARE: Android 8.0 Oreig + MIUI 9.5

CÀMERA POSTERIOR: Doble amb sensor principal de Sony IMX363 12 MP, 1,4 µm, lent angular, obertura f/1.8, AF Dual Píxel

Sensor secundari: Samsung S5K3M3 12 MP, 1 µm, lent telefoto, obertura f/2.4

Funcions: zoom òptic 2x, funció retrat, selector d’escenes intel·ligent, estabilitzador òptic, flash LED doble to

CÀMERA FRONTAL: 5 MP, 1,12 µm, obertura f/2.0

CONNECTIVITAT: LTE 43 bandes globals, wifi 4x4 MIM, Dual nano SIM, NFC, Bluetooth 5.0, GPS, USB-C

BATERIA: 3.400 mAh

Càrrega ràpida 3.0

Càrrega sense fil Qi

DIMENSIONS: 150,9 x 74,9 x 8,1 mm

Notícies relacionades

PES: 191 g

PREU: versió 6/64 GB: 499 euros; versió 8/128 GB: 599 euros