Secció recomanada per

AGENDA

Tot el festival Primavera Sound de Barcelona en una app

juan-dean

juan-dean
juan-dean

/

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Primavera Sound de Barcelona, un dels principals festivals de músiques populars del circuit internacional, té tota la informació en una aplicació oficial del’App Store  per a dispositius mòbils. L’eina permet trobar la informació sobre artistes, actuacions i horaris, així com crear una ruta personalitzada. Utilitza el sistema d’alarmes per optimitzar el temps i no perdre’s cap de les activitats programades.

Entre les notificacions push més útils hi ha les novetats i canvis d’última hora; els mapes amb les localitzacions dels diferents espais; els perfils oficials a Twitter, Facebook i Instagram, i la compra d’entrades. Així mateix, permet escoltar la música dels artistes participants al festival amb Apple Music.

A l’escenari d’Apple Music

La implicació d’Apple en aquest festival continua sent alta. En la pròxima edició tindrà, de nou, el seu propi escenari. Al davant, quatre dies de música durant els quals una vintena d’artistes, inclosos alguns dels grups revelació del moment, trepitjaran les taules de l’escenari Primavera with Apple Music, on s’oferirà una proposta musical inèdita.

El dimecres 30, hi serà Holy Bouncer juntament amb els americans Starcrawler, la xilena Javiera Mena amb el seu electropop, els canadencs Wolfparade, que aportaran el toc rock, i, per tancar el primer dia, Belle and Sebastian com a plat fort.

El dijous 31, la jornada a l’escenari Primavera with Apple Music arrencarà amb el rock de Vagabon, que donarà pas a un dels grups de culte d’aquest Primavera Sound 2018: Sparks, l’última excentricitat del qual ha sigut articular el seu últim treball al voltant dels hipopòtams. Completaran el cartell Unknown Mortal Orchestra, la barreja d’estils i influències del qual és inabastable; el pop i els sintetitzadors de la sueca Fever Ray, i un final de festa per no deixar de ballar amb Nils Frahm.

El divendres 1, la rockera Waxahatchee donarà la benvinguda al cap de setmana, abans de viatjar al Brasil de la mà de Metá Metá i els seus groove tropical. Després, els escocesos Mogwai tornen al Primavera Sound un any després del seu concert sorpresa al Parc de la Ciutadella, malgrat que aquesta vegada han anunciat l’hora i el lloc: a les 21.20 h a l’escenari Primavera with Apple Music. Al punt de la mitja nit, Charlotte Gainsbourg farà sonar el seu últim treball, “Rest”. I tancarà la jornada Ty Segall and the Freedom Band, que, després del seu pas pel festival el 2016, tothom sap que en els seus directes qualsevol cosa és possible.

Notícies relacionades

El dissabte 2, Montero serà el primer a pujar a les taules del Primavera with Apple Music, seguit dels americans Lift to Experience, un altre dels grups de culte d’aquesta edició. Continuaran Slowdive, que, després de dissoldre’s el 1994, es van tornar a unir deu anys després al Primavera Sound, i aquest any repeteixen. Dead Cross posaran el hardcore. I el comiat anirà a càrrec de Beach House amb l’únic concert de festival que oferiran aquest any a Europa, una ocasió única de veure aquest duo revelació de la música indie.

L’iPad com a instrument

Als 20 artistes que passaran per l’escenari Primavera with Apple Music, s’afegirà Juan Dean, un jove creador que utilitza l’iPad com a mitjà entre la mirada de l’artista i el seu entorn. La seva sèrie d’imatges exclusives, creades amb un iPad Pro, seran els recursos gràfics que acompanyaran les comunicacions que vagi fent Apple sobre el Primavera Sound, per celebrar la fusió de música, art i tecnologia en aquesta nova edició del Primavera. Una experiència connectada amb el punt de vista de Juan Dean que “les noves tecnologies serveixen per renovar disciplines clàssiques com el dibuix i obrir nous camins al llenguatge artístic”.