Secció recomanada per

REVISTA DE PREMSA

El ciberatac global espanta el quiosc

La invasió per un virus informàtic de desenes de milers d'ordinadors a tot el món encapçala les portades

La salutació protocol·lària de Rajoy i Puigdemont a Barcelona protagonitza les fotos dels diaris de Barcelona

portadavanguardia1305

portadavanguardia1305

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'atac cibernètic que ha afectat milers d'empreses a tot el món ha aconseguit fer un únic titular comú a la majoria dels diaris de Barcelona i Madrid. L'alarma provocada pel virus, que ha perjudicat diverses grans companyies espanyoles i ha envaït desenes de milers d'ordinadors a tot el món, comparteix protagonisme en diferents portades -sobretot les barcelonines- amb la salutació protocol·lària de Mariano Rajoy i Carles Puigdemont a Montjuïc.

El president del Govern espanyol i el de la Generalitat de Catalunya van participar en el dinar inaugural de l'Automobile Barcelona, la nova denominació del gairebé centenari saló internacional de l'automòbil de la capital catalana.

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"Un ciberatac global perjudica grans empreses espanyoles"; "Puigdemont llançarà a l'Ajuntament de Madrid la seva oferta final"; "Susana Díaz demana un model territorial que garanteixi la igualtat".

EL MUNDO

"Un ciberatac massiu posa en escac la seguretat mundial"; "Carmena presta Cibeles a Puigdemont perquè desafiï l'Estat"; "Donald Trump amenaça l'excap de l'FBI amb divulgar converses privades"; "El Govern aprova un altre decret de l'estiba i el sector crida a la vaga".

LA VANGUARDIA

"Un ciberatac mundial afecta milers d'empreses"; "Els Güell recuperen la històrica Kasa de la Muntanya"; "Trump amenaça que revelarà secrets de l'excap de l'FBI"; "Pacte entre el PP i el PDECat per aprovar la reforma de l'estiba".

ABC

"Ciberatac global. Espanya, Rússia, el Regne Unit i els EUA, entre els més de 70 països que ahir van ser víctimes d'un massiu segrest de dades a canvi d'un rescat en bitcoins, una moneda virtual. Telefónica i altres grans empreses espanyoles es van veure afectades pel virus, que també va paralitzar desenes d'hospitals britànics".

EL PERIÓDICO

"Ciberatac mundial. Delinqüents informàtics 'segresten' gairebé 50.000 ordinadors en almenys 74 països"; "Rajoy clama contra la desconnexió a Barcelona davant Puigdemont"; "Un grup racista atia els veïns contra les mesquites"; "Les ferides infantils dels desnonaments".

EL CORREO

"Un ciberatac obliga a apagar milers d'ordinadors en empreses i institucions"; "Euskadi disfrutarà d'una despesa extra de 360 milions després de l'acord sobre la quota"; "Primer cas a Euskadi del joc que incita al suïcidi els adolescents".

LA RAZÓN

"Ciberatac mundial. El pirateig que va patir Telefónica va ser part d'una amenaça global que ha afectat 72 països d'origen desconegut"; "La 'mare superiora' va obrir el seu primer compte a Andorra dies abans de la victòria de Pujol el 1992"; "Carmena lloga Cibeles a Puigdemont per vendre el seu referèndum il·legal".

Notícies relacionades

ARA

"Wannacry: ciberatac global"; "El 22 de maig: oferta final per al referèndum pactat"; "La Zona Franca, el barri barceloní que més creixerà".