Secció recomanada per

'SMARTPHONES'

La firma de repetidors wifi TP-Link es llança al mercat dels mòbils

tplink

tplink

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El fabricant d'adaptadors, extensors de connexió, 'routers' i dispositius d'internet, TP-Link, salta al mercat dels mòbils i inicia la comercialització dels models marca Neffos. La seva oferta se centra en la gamma mitjana de preus, encara que s'ha dotat els terminals de prestacions destacades per poder competir en el duríssim segment en què s'integren.

Els plans de la companyia, segons Javier de la Asunción, responsable de màrqueting de la Divisió de Telefonia, se centren a oferir 'un producte satisfactori i funcional a preus accessibles, amb l'objectiu d'anar escalant posicions significatives del mercat'.

La marca es va presentar a nivell internacional en l'última fira tecnològica IFA 2016. Amb l'eslògan Close to you ('A prop teu'), Neffos busca crear en l'era digital un dispositiu mòbil personal i amb un costat més humà.

La companyia ha anunciat que en el pròxim MWC de Barcelona donarà a conèixer les seves dues últimes propostes: Neffos X1 i Neffos X1 Max, que combinen disseny 'premium' i treball artesanal amb un bon nivell de rendiment. Els dos telèfons estaran disponibles en colors gris i daurat.

CARACTERÍSTIQUES

Fabricats amb materials de qualitat, Neffos X1 i Neffos X1 Max es presenten amb una estètica d'una sola peça metàl·lica polida. Un disseny simètric que permet una òptima disposició del micròfon, la càmera i el sensor d'empremtes dactilars.

El sensor desbloqueja el telèfon 0,2 segons, gràcies a l'ús d'algoritmes sofisticats, de forma que com més desbloquegi l'usuari el terminal, més guanyarà el sensor en precisió. 

La forma corbada de la part posterior afavoreix que es pugui agafar millor i una posició més ergonòmica a la mà.

La pantalla ocupa el 76% del terminal gràcies a vores més fines i reduint la longitud del telèfon. El marc metàl·lic s'ha construït amb tècniques d'estampació i té un gruix de 7,85 mm, encara que visualment és de només 2,75 mm.

La pantalla IPS de 5 polzades per a Neffos X1 i 5,5 polzades per a Neffos X1 Max està protegida per una làmina de vidre de vora corbada de 2,5D que la protegeix.

Els terminals, que responen bé amb jocs d'alt contingut en gràfics, estan equipats amb una càmera posterior de 13 megapíxels, amb sensor Sony amb flaix de doble to, lents de cinc elements, il·luminació al darrere i autofocus (detecció de fase de 0,2 segons). La càmera davantera és de 5 megapíxels i porta lents de gran angular. S'incorpora el mode 'bellesa en temps real', per millorar els 'selfies'.

Estan equipats amb un xip de vuit nuclis de MediaTek, amb una memòria RAM de fins a 4GB i 64GB de memòria interna amb capacitat d'ampliar l'emmagatzematge fins als 128 GB. També inclou wifi de doble banda, així com suport per a veu sobre LTE (VoLTE), i múltiples freqüències LTE. 

Corren amb Android 6.0 Marshmallow. Aquests equips es presentaran al nostre mercat en el pròxim MWC  i arribaran a les botigues al març. Entre 200 i 300 euros segons model.

NEFFOS C5 MAX

Al mercat ja estan disponibles tres mòbils de la firma. Es tracta dels TP-Link Neffos C5L, Neffos C5, i Neffos C5 Max. El C5 Max es caracteritza per la mida gran de la pantalla i una òptima bateria de 3.045 mAh.

Disposa de pantalla de 5,5 polzades amb resolució Full HD (1920 x 1080 píxels) amb tecnologia IPS, cosa que ofereix detalls nítids des de pràcticament qualsevol angle.

Integra un processador MediaTek de 8 nuclis a 64 bit, amb 2 GB de memòria RAM, que ofereix fluïdesa i potència adequada. Té un espai d'emmagatzematge de 16 GB, ampliables mitjançant MicroSD fins a 32 GB més. Posseeix Dual SIM per a dues targetes tipus micro, i port MicroUSB a més de connector Jack 3,5 mm.

Es pot trobar, segons establiment, per menys de 200 euros.

El TP-Link Neffos C5 Max compta amb connectivitat Bluetooth 4.0, wifi i GPS amb Glonass.

Notícies relacionades

La càmera frontal té un sensor de 5MP i obertura F2.4. La càmera posterior porta un sensor de 13MP i obertura F2.0. TP-Link ha inclòs la seva pròpia aplicació de càmera, que respon bé en l'enfocament i en la captura.

Resum de característiques tècniques: pantalla FULL HD de 5,5", bateria de 3045mAh, memòria interna de 16GB, port per a targeta micro SD, 2GB de RAM, càmera posterior de 13MP i frontal de 5MP, GPU ARM Mali-T720, processador MediaTek MT6753 de 8 nuclis, sistema dual SIM, compatibilitat amb xarxes 4G, connectivitat Bluetooth i wifi.