Secció recomanada per

BATERIES EXPLOSIVES

Samsung endarrereix el llançament del Galaxy S8

La companyia aclareix la causa de l'incendi dels Galaxy Note 7

Samsung endarrereix el llançament del Galaxy S8, i no serà al Mobile World Congress de BCN. / SAMSUNG / ATLAS VÍDEO

3
Es llegeix en minuts

Samsung ha revelat aquest dilluns dades de la investigació sobre els incendis del Galaxy Note 7, que van obligar l'empresa a retirar del mercat el seu telèfon estrella. La firma va confirmar que les bateries van ser responsables d'aquesta avaria, que ha costat a la companyia més de 4.800 milions d'euros. A més, l'empresa va anunciar que endarrereix la sortida del seu pròxim telèfon.

El responsable de la divisió de telefonia mòbil, Koh Dong-jin, ha presentat a Seül els resultats de l'anàlisi després que durant mesos l'empresa guardés silenci sobre les causes del problema, fet que va contribuir a empitjorar encara més la seva imatge després del fiasco d'aquests dispositius.

En tot cas, les conclusions de l'estudi, elaborat per Samsung i tres entitats més (les consultores nord-americanes UL i Exponent, i l'empresa alemanya d'inspecció tècnica i certificació TÜV Rheinland), descartarien la teoria d'aquells analistes que consideren que es va esprémer fins al límit el disseny de l'aparell. Així, l'existència de problemes de 'hardware' o 'software' que farien pujar més els colors al fabricant mundial de mòbils quedaria aparentment descartada.

La crisi del Galaxy Note 7 va arrencar dies després que es comencés a vendre el 19 d'agost, quan la companyia va rebre queixes de bateries que s'incendiaven durant el procés de càrrega, fins al punt d'anunciar una retirada del producte el 2 de setembre. Després d'oferir als 2,5 milions de persones que havien comprat el taulèfon aparells de reemplaçament amb bateries fabricades per un altre proveïdor i que van tornar a donar problemes, Samsung va decidir l'11 d'octubre deixar de fabricar aquest model.

INVESTIGACIÓ

La investigació ha tingut durant un mes 700 tècnics i enginyers recreant als quatre centres de fabricació del Galaxy Note 7 (un a Corea del Sud, un altre al Vietnam i dos a la Xina) processos de càrrega i descàrrega amb uns 200.000 dispositius acoblats i unes 30.000 bateries d'ió-liti.

La conclusió és que la bateria dels primers Galaxy Note, fabricada per Samsung SDI (subsidiària del grup), es va fer amb un revestiment massa petit.

Això no va permetre a la pila expandir-se contraure's correctament durant els cicles de càrrega i descàrrega, i va fer que els elèctrodes positiu i negatiu entressin en contacte i curtcircuitessin.

La bateria de recanvi, fabricada per una empresa de Hong Kong, no presentava problemes originalment, encara que aquests van aparèixer quan la companyia va haver de multiplicar la seva producció a nivells inèdits per satisfer la demanda de Samsung. Això va generar errors en els controls de qualitat i va fer que diverses unitats es manufacturessin erròniament sense membranes d'aïllament, cosa que va facilitar que tornessin a curtcircuitar.

"Avui, més que mai, estem compromesos de cara a guanyar-nos la confiança dels consumidors", ha dit Koh en la presentació, on s'ha assegurat que el gegant tecnològic sud-coreà ja implementa una sèrie de processos de control de qualitat amb nous protocols i un nou examen específic de vuit punts per a les bateries.

ENDARRERIT EL GALAXY S8

Per rescabalar-se, l'empresa té previst el llançament del seu nou telèfon de bandera, el Galaxy S8. No obstant, Koh ha anunciat que el telèfon estrella no serà presentat en el marc del Mobile World Congress de Barcelona, a finals de febrer, com és habitual.

La firma també presentarà aquest dimarts els resultats financers de tot el 2016, en què s'espera una notable recuperació del seu benefici operatiu gràcies a l'increment de les vendes de xips i pantalles.

Notícies relacionades

Això suposaria un consol després del fiasco del Galaxy Note i la implicació de la companyia en l'escàndol de corrupció de la 'Rasputina' que ha sacsejat Corea del Sud.

Això últim va portar la fiscalia a demanar la setmana passada una ordre per detenir el número u del grup i vicepresident de Samsung Electronics, Lee Jae-yong, que finalment no es va materialitzar al ser desestimada per un tribunal, evitant així el que hauria sigut un duríssim cop per al conglomerat.

Temes:

Samsung Mòbils