Secció recomanada per

LLANÇAMENT

Pokémon Sol i Luna, ¿els millors jocs de la saga?

Nintendo posa a la venda a Espanya aquest dimecres l'última entrega de la saga per a la 3DS

pokem

pokem

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La llarga espera dels fans de Pokémon s'ha acabat. Nintendo posa a la venda aquest dimecres, 23 de novembre, Pokémon Sol Pokémon Luna (Nintendo 3DS), les últimes entregues d'aquesta popular saga que compleix 20 anys. Arriben amb retard, però l'ocasió s'ho valia: l'estudi desenvolupador, Game Freak, volia celebrar l'efemèride i ho ha fet amb uns jocs que són, per molts, els millors de la saga.

La setmana passada van arribar al Japó i als Estats Units, i aquest dimecres a Europa. Com en les últimes ocasions, la nova entrega de Pokémon arriba per partida doble, però amb grans novetats respecte dels anteriors llançaments. L'ocasió era especial, tant pel 20è aniversari com per la ressaca de l'èxit de Pokémon Go,Pokémon Go el joc per a mòbils basat en la franquícia. A la pràctica, tots dos tenen poca relació, però segur que porta nous jugadors a la 3DS, que inicialment llançarà uns 10 milions de còpies del joc. La saga al complet ha venut 280 milions de títols a tot el món.

Pokémon Sol i Luna són similars als títols anteriors pel que fa als objectius i el funcionament, però diferents pel que fa a l'escenari i la mecànica. Per començar, l'acció se situa en una nova regió anomenada Alola: quatre illes tropicals més una d'artificial que recorden Hawaii, on habitaran tota classe de Pokémons, i l'objectiu del nou videojoc serà caçar-los tots.

Però en aquesta nova entrega tot és una mica diferent. Al nou territori els Pokémon conviuen amb els humans, de manera que la relació amb els entrenadors també serà una mica diferent. En general, es tracta d'explorar aquestes illes, de prendre-s'ho amb calma. Adéu als gimnasos i a la competició pura i dura: hi ha combats, sí, però l'objectiu d'aquest joc és un altre.

MÉS ESPÈCIES A POKÉMON SOL I LUNA

Notícies relacionades

El món és molt més ampli, més complet, amb molts nous racons. I per descomptat, l'objectiu és el de trobar el màxim nombre possible de Pokémon, en especial les més de 70 noves espècies (xifra sense confirmar) que es poden aconseguir en el joc. Però també s'hauran de completar desenes de tasques secundàries, fins i tot després d'acabar el mode entrenador.

En general, és un joc molt més complet, més profund, amb moltes referències amb nostàlgia (a jocs anteriors), però que agradarà tant als que estan acostumats a jugar a Pokémon a la 3DS com als nous jugadors que, després de l'èxit de Pokémon Go, ho volen provar amb la saga original. Pokémon Sol i Luna no defrauden i són, probablement, els millors de la saga.