Secció recomanada per

VIDEOJOCS

FIFA 17 surt avui a la venda valorant millor Cristiano Ronaldo que Leo Messi

El simulador de futbol més venut del món està disponible per a PS4, Xbox One, PC, PS3 i Xbox 360 i presenta nombroses novetats

Cues dels ’videogamers’ per adquirir-lo. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

L'espera s'ha acabat per a milers d'aficionats al simulador de futbol més exitós del mercat. FIFA 17 es posa avui a la venda a les botigues amb nombroses novetats, entre elles una que causarà polèmica: en l'etern debat de qui és millor, si Cristiano Ronaldo o Leo Messi, aquest any Electronic Arts (EA) s'ha decantat pel primer.

Encara que en jocs de futbol els fans de PES 17 diran que aquest és millor que la franquícia d'EA, sembla que la crítica s'ha decantat aquest any pel títol que surt a la venda aquest dijous, 29 de setembre. I és que el FIFA 17 ha incorporat nombroses novetats per seguir enganxant, des del primer dia, els milers d'aficionats que compraran aquest històric títol.

NOVETATS

Una de les principals novetats del joc és que EA ha decidit començar de zero en l'aspecte gràfic i apostar per un nou motor gràfic, el mateix que la saga Battlefield. Es diu Frostbite, i a la pràctica permet una millor execució dels gràfics, especialment en elements com les expressions facials de jugadors i entrenadors.

El nou motor gràfic es complementa amb millores en la jugabilitat: desmarcaments, diagonals, protecció de la pilota i regats han incorporat novetats per fer el joc més real.

Una altra de les novetats és la inclusió d'un nou mode de joc anomenat “The Journey”, que permetrà, com si fos el mode Llegenda del PES 2017, controlar tota la carrera d'un jugador, partint pel seu debut i acompanyant-lo per tota la carrera, que dependrà de l'acció i les decisions de l'usuari.

A més, el joc incorpora també nombroses escenes cinemàtiques, és a dir, fragments animats per fer més realista l'evolució dels partits i també el mode The Journey.

I com cada any, una altra de les seves novetats són les noves qualificacions dels jugadors, les puntuacions que faran que els usuaris fitxin un jugador o un altre quan disposin del 'cash' necessari. En les últimes cinc edicions, l'estrella del joc, el més ben valorat, havia sigut Messi, per sobre de Ronaldo. ¿I aquest any?

Doncs a FIFA 17 hi ha hagut canvi de rei. Cristiano Ronaldo (94 de puntuació) supera Messi (93 punts), i això causarà si més no certa polèmica entre els fans. Tercer en la llista és Neymar (92 punts); quart, Suárez (92 punts) i cinquè, Neuer (92 punts).

ELS MILLORS JUGADORS DE FIFA 17

Aquesta és la llista dels millors jugadors del joc:

1. Ronaldo (94)

2. Messi (93)

3. Neymar (92)

4. Suárez (92)

5. Neuer (92)

6. Bale (90)

7. Ibrahimovic (90)

8. Boateng (90)

9. Lewandowski (90)

10. De Gea (90)

11. Agüero (89)

12. Ozil (89)

13. Courtois (89)

14. Ramos (89)

15. Modric (89)

16. Silva (89)

17. Griezmann (88)

18. Pogba (88)

19. Higuaín (88)

20. Pepe (88)

21. De Bruyne (88)

22. Lahm (88)

23. Godín (88)

Notícies relacionades

24. Iniesta (88)

25. Reus (88)