Secció recomanada per

NOVA VERSIÓ DEL 'TOP' DELS VIDEOJOCS

FIFA 17: molt més que un joc de futbol

El nou motor gràfic del videojoc millora les expressions facials i els moviments dels jugadors

El títol d'Electronic Arts debuta sent un èxit de vendes

frostbite-reus-lg

frostbite-reus-lg

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Mantenir-se en el top dels més venuts i superar-se cada any no és fàcil. I més en el complicat sector dels videojocs, on les empreses inverteixen quantitats astronòmiques per crear títols que marquen la indústria de l’oci. És el cas d’Electronic Arts Sports i el seu FIFA 17, que va debutar ahir a les botigues d’Espanya sent un èxit de vendes i, encara més difícil, convencent els seus fans: nombroses novetats que fan d’aquest FIFA un dels videojocs de l’any.

La importància de la saga FIFA es veu a la llista de videojocs més venuts. Segons l’Associació Espanyola de Videojocs (Aevi), el més venut del 2015 va ser FIFA 16 per a PS4; el tercer, FIFA 16 per a PS3; el 14è, FIFA 15 (PS3), i el 19è, FIFA 15 (PS4). La versió anual del joc no només va ser el més venut per a PS4 i PS3, sinó que les seves versions van ocupar posicions destacades.

Transversal

FIFA 17 debuta amb la mateixa perspectiva: ser supervendes des del primer dia. No hi ha xifres oficials, però les reserves on line (premiades amb diversos incentius) i les cues que es van formar ahir als principals comerços fan presagiar un nou èxit. «Això és com l’avançament del Nadal: tothom vol el nou FIFA», explicava ahir un venedor de la FNAC al centre Arenas de Barcelona. «És un títol transversal, per a nois, noies, joves i gent gran. Qualsevol a qui li agradi el futbol sap què és FIFA», afegia.

Els fans celebren les millores del nou joc, una cosa que no és senzilla per a un simulador de futbol amb 24 títols. La principal és canviar el motor gràfic Frostbite, que han fet servir jocs com Battlefield Star Wars: Battlefront, i que suposa més qualitat dels gràfics: millors expressions facials, més naturalitat de moviments, millors camps.

Notícies relacionades

FIFA 17 també incorpora millores a l’hora d’utilitzar-lo, més escenes cinemàtiques i un nou mode de joc anomenat The Journey, en què es pot acompanyar durant tota la carrera una jove promesa des del seu debut, el futur del qual dependrà de les decisions que van prenent l’usuari del joc.

El joc arriba amb polèmica pel rànquing de millors jugadors. En un gir, EA Sports, que des de FIFA 2010 considerava Leo Messi com el millor futbolista del joc, ha relegat l’estrella culer al segon lloc, i ha situat Cristiano Ronaldo com el millor (94 de puntuació per 93 de Messi). ¿Hi deu haver tingut alguna cosa a veure que aquest any sigui el seu rival Pro Evolution Soccer 2017 (PES 17) el joc que té els drets d’explotació del Barça i de l’Atlètic, tot i que tots dos també estan en el joc d’EA?