Secció recomanada per

CITA AMB L'OCI DIGITAL

La fira de videojocs de Barcelona comptarà amb més de 1.000 consoles i 70 nous jocs

La Barcelona Games World se celebrarà a la Fira Montjuïc del 6 al 9 d'octubre

S'hi esperen més de 90.000 visitants

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Barcelona es convertirà en el centre europeu dels videojocs del 6 al 9 d'octubre. Debutarà una nova fira per al gran públicgran públic però també per als professionals del sector, la Barcelona Games World. En aquesta primera edició, que ocuparà 53.000 metres quadrats, s'aplegaran les principals empreses del sector, els jocs més esperats i també convidats internacionals de renom.

La fira, organitzada per l'Associació Espanyola de Videojocs (Aevi) i Fira Barcelona, ha aconseguit el suport gairebé al complet de les principals empreses del sector, que estaran presents amb estand (155 expositors) i amb les seves novetats: Activision, Bandai, Electronic Arts, Game, Microsoft Xbox, Nintendo, Sony, 2K o Warner, entre moltes altres firmes. Totes elles presentaran més de 70 nous títols, alguns en primícia, que es llançaran al mercat en la campanya de Nadal o el 2017.

De fet, l'experiència del visitant és una de les obsessions dels organitzadors: hi haurà més de 1.000 terminals de joc perquè els assistents puguin disfrutar de les novetats. Entre els títols exposats per les marques destaquen Mafia III, NBA 2K17, WWE 2K17 i Bioshock: The Collection (2K), Farming Simulator 17, WRC 6, i La Voz – Quiero tu voz (Badland Games), Dragon Ball Xenoverse 2, Little Nightmares i Tekken 7 (Bandai Namco Entertainment), Battlefield 1, EA Sports FIFA17 i Titanfall 2 (Electronic Arts), Resident Evil 7 Biohazard i Final Fantasy XV (Koch Media); Mario Party: Star Rush, Paper Mario: Color Splash o la consola Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System (Nintendo); GT Sport, Horizon Zero Dawn i The Last Guardian o el dispositiu PlayStation VR (Sony PlayStation).

La fira ocuparà 53.000 metres quadrats del recinte de Fira Montjuïc, dividida en quatre espais: Games Pro (activitats per a professionals), Games Expo (on els usuaris podran veure i provar les novetats), Games Arena (competicions de videojocs i e-sports) i Games Party (escenari per a concerts, youtubers, cosplay, etcètera). A més, completarà l'oferta amb la integració de Retrobarcelona, fira de videojocs antics.

Notícies relacionades

També assistiran a la fira convidats internacionals. Les estrelles seran Katsuhiro Harada (responsable de la saga Tekken), Hajime Tabata (director de Final Fantasy XV) i Charles Martinet (veu de Súper Mario), a més de nombrosos Youtubers que participaran en diverses activitats.

"La voluntat és que Barcelona es converteixi en un referent internacional", ha destacat el president d'Aevi, Alberto González. Els organitzadors esperen rebre la visita d'"almenys 90.000 persones" en els quatre dies de fira (el primer, només per a professionals). "El programa d'activitats que hem preparat farà que la fira sigui el millor esdeveniment possible per a professionals i jugadors", ha completat el director d'aquesta cita, Josep Antoni Llopart.