Secció recomanada per

VIDEOJOCS I TECNOLOGIA

Super Mario es fica a l'iPhone 7

Nintendo llançarà el videojoc Super Mario Run a l'App Store per Nadal

nueva-imagen

nueva-imagen

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La d'ahir a la nit va ser una vetllada intensa. Tim Cook, conseller delegat d'Apple,  revelava a l'auditori Bill Graham de San Francisco (Califòrnia) els nous terminals de la companyia, els nous iPhone 7, que arribaran al mercat espanyol aquest mateix mes de setembre, amb contenció en els preus.

Si en les presentacions que protagonitzava l'home mag d'Apple, Steve Jobs, sempre treia alguna cosa del barret de copa, en aquesta ocasió Cook ha anunciat l'arribada en exclusiva de Super Mario a l'iPhone, o el que és el mateix, el salt de Nintendo als jocs per a mòbil. La notícia també ha sigut molt ben rebuda a la borsa, que pocs instants després de conèixer-se ha reaccionat amb importants pujades, al voltant d'un 13%, en la cotització de Nintendo.

El videojoc, que estarà disponible a l'App Store per a iPhone iPad, es dirà Super Mario Run, entrarà al nostre mercat per Nadal i té com a característica el fet que es pot jugar amb una sola mà. El preu no s'ha desvelat.

El creador de Mario, el japonès Shigeru Miyamoto, ha assenyalat en la presentació d'Apple que és la primera vegada que Nintendo s'associa amb aquesta empresa per a la distribució d'un dels seus jocs, mentre que Cook ha apuntat: "Estem encantats que Nintendo hagi decidit portar Mario a iOS abans que a altres".

La col·laboració d'Apple i Nintendo s'estén també al popular Pokémon Go,Pokémon Go que es podrà carregar al nou Apple Watch.

EN EXCLUSIVA

El joc de plataformes Super Mario Bros, desenvolupat específicament per a mòbil, estarà disponible a finals d'any a la botiga d'aplicacions d'Apple. Shigeru Miyamoto ha explicat que els diversos nivells evocaran vívids records a milions de fans de tot el món. En el joc, Mario es mou cap endavant per si mateix, però necessita que el jugador faci un toc amb el dit per saltar sobre obstacles, evitar sinistres enemics i arribar al banderí al final dels nivells.

"Hem creat Super Mario Run perquè s'adaptés perfectament a l'iPhone", ha afirmat Miyamoto, que va dissenyar el personatge de Mario fa més de 35 anys. "Super Mario ha evolucionat cada vegada que s'ha enfrontat a una plataforma nova i, per primera vegada, els jugadors podran disfrutar d'un joc complet de Super Mario amb una sola mà, cosa que els donarà la llibertat de jugar mentre viatgen en metro o, millor encara, menjant una hamburguesa".

Segons Tim Cook, l'App Store estava incompleta sense Mario, “així que estem entusiasmats amb la seva arribada per primera vegada a iOS de la mà de Nintendo al desembre".

Notícies relacionades

Super Mario Run té un mode en què Mario recull monedes i es dirigeix cap a la meta, i un mode en què el jugador competeix contra els moviments acrobàtics d'altres persones que han completat el mateix nivell. A més, hi ha un mode en què pots crear el teu propi Regne Xampinyó basat en aquests resultats de joc. El joc 'vintage' tradicional de Super Mario Bros.

Els usuaris d'iOS es podran descarregar una part de Super Mario Run gratis i, després de pagar un preu fixat, podran accedir a tot el contingut del joc.