Secció recomanada per

TECNOLOGIA PER ALS MÉS JOVES

La realitat virtual per a nens, estrella de la fira de la joguina de Tòquio

La tecnologia s'incorpora a les joguines per crear noves experiències d'oci per als més menuts

getthumbsbyfilename1

getthumbsbyfilename1
getthumbsbyfilename3
getthumbsbyfilename

/

2
Es llegeix en minuts

Viatjar a l'espai exterior, a les profunditats marines i fins i tot al passat serà un joc de nens gràcies a la nova generació de joguines amb tecnologia basada en la realitat virtual i els telèfons intel·ligents presentada aquest dijous a Tòquio.

Unes 35.000 joguines de més d'un centenar de companyies s'exhibeixen des d'avui fins al pròxim 12 de juny a la 55a Fira de la Joguina de la capital nipona, una de les més importants del món d'aquest sector on es barreja l'alta tecnologia i la tradició.

A més de peces clàssiques com els peluixos o els cotxes amb control remot, les companyies nipones Takara Tomy i Megahouse exposen el que, segons mantenen, seran les joguines dels nens que encara han de néixer: ulleres de realitat virtual que permeten a l'usuari interactuar en diferents escenaris.

Una passejada per l'espai per observar la Lluna o Mart, un viatge al passat per conèixer els extints dinosaures o una immersió al fons de l'oceà són algunes de les experiències de què podran disfrutar els nens i els adolescents amb aquests dispositius.

EXPERIÈNCIA GAIREBÉ REAL

"Es tracta de crear una experiència com més real millor i al mateix temps educar els nens. Amb aquesta tecnologia aprendran d'una manera dinàmica sobre les diferents espècies d'animals o els planetes del sistema solar, per exemple", va explicar a Efe Atsushi Ido, que va col·laborar amb l'empresa Takara Tomy en el desenvolupament d'aquest producte.

Per jugar a aquest passatemps d'última generació, l'usuari s'ha de col·locar les ulleres de realitat virtual, on s'introdueix un telèfon intel·ligent que el transporta a diferents escenaris, mentre amb les mans aguanta un comandament que li permetrà desplaçar-s'hi.

Aquests productes es comercialitzaran al Japó a partir del pròxim mes d'agost -en el cas del fabricant Megahouse- i del desembre -en el de Takara Tomy- per un preu al voltant dels 10.000 iens (al voltant de 82 euros), han detallat els portaveus de les dues companyies nipones.

Un preu "molt competitiu i relativament barat" ja que el producte s'abarateix al ser necessari per al seu ús un segon dispositiu -un 'smartphone'-, ha opinat Ido.

La vocació d'aquesta nova generació de joguines és educativa, tant que l'empresa Takara Tomy compta amb l'assessorament de l'Agència d'Exploració Aeroespacial del Japó (JAXA) per elaborar els viatges al cosmos.

Notícies relacionades

A més de les joguines del futur, la 55a Fira de la Joguina de Tòquio n'exposa altres de més clàssiques: pilotes, camions, jocs de cartes, figurins de la saga Star Wars o la factoria de superherois Marvel o jocs de construcció a l'estil de la marca Lego.

La indústria de la joguina japonesa, amb la vista posada en el passat i en el futur, va facturar 800.310 milions de iens l'any fiscal del 2015 (uns 6.610 milions d'euros), segons dades proporcionades per la Fira.