Secció recomanada per

INNOVACIÓ

Google aposta per la realitat virtual i un assistent conversacional

La companyia detalla en la conferència de desenvolupadors Google I/O 2016 nous detalls sobre Android N

gh livingroom

gh livingroom

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Google ha desvelat les seves línies estratègiques de futur en la Google I/O 2016, la conferència anual de desenvolupadors. Més enllà de les novetats d'Android, la companyia ha sorprès amb una doble aposta de futur: la realitat virtual i un assistent per veu que tindrà el seu espai a les llars en forma de gadget.

REALITAT VIRTUAL

Si al seu dia la companyia va intentar rellançar el vell concepte de la realitat virtual amb les Cardboard, ara l'empresa ha anunciat la seva plataforma de realitat virtual basada en Android, que es dirà Daydream. Ja està disponible per a desenvolupadors, i és un projecte d'“alta qualitat” de realitat virtual, i Google assegura que “juntament amb fabricants d'Android, estem treballant en nous telèfons i compartint dissenys amb ells per a un visor i un comandament de realitat virtual més immersiu, còmode i intuïtiu d'usar”. La firma diu que hi haurà jocs, aplicacions com YouTube, Street View, Play Movies, Google Photos i la Play Store. Hi haurà més novetats a la tardor.

ASSISTENT DE GOOGLE

Google ja té el seu Siri (ara sí, de debò). La companyia assegura que ha detectat que els usuaris interactuen de forma cada vegada més natural amb el que es busca (preguntes habituals, no forçades), i per això ha anunciat el llançament d'un assistent que és “conversacional ja que estableix un diàleg continu amb tu a partir del qual entén el teu món i t'ajuda a realitzar tasques”. “Per exemple, t'ajuda a comprar entrades al cine mentre ets al carrer, a trobar el bar perfecte per a un aperitiu abans que comenci la pel·lícula, i després t'indica com arribar al cine”, assegura.

Al mateix temps, i basats en aquest assistent, la companyia llançarà Google Home: un dispositiu activat per veu que porta l'assistent de Google a qualsevol ambient a casa teva. Simialr a l'Echo d'Amazon, funcionarà a través de comandaments de veu i permetrà “disfrutar de l'entreteniment, administrar les teves tasques diàries, i obtenir respostes de Google, tot plegat a partir de converses amb l'aparell”.

APLICACIONS

A més, altres complements de l'assistent són Allo i Duo.Allo Duo La primera és una versió xat de l'assistent, un robot que respondrà a les preguntes que els fem de manera intel·ligent, ja que podrà accedir a l'agenda o a les fotos i mostrar resultats. Per l'altre, Duo serà una aplicació de videotrucades tipus Facetime.

ANDROID N

La companyia també ha donat a conèixer detalls del nou sistema operatiu Android N, que inclourà un millor rendiment per a gràfics i efectes, consum de bateria i emmagatzematge reduït, a més de descàrrega d'actualitzacions en segon pla, notificacions millorades i 72 nous 'emojis'.

Notícies relacionades

Una altra de les novetats ha sigut un avanç de Wear 2.0, el sistema operatiu per a 'wearables', que inclou una “renovada experiència d'usuari i apps independents, que funcionen en el rellotge sense importar on estigui el teu mòbil o fins i tot si està apagat”.

Per últim, la firma ha donat a conèixer Android Instant Apps, que permet fer funcionar les apps d'Android instantàniament, sense necessitat d'instal·lar-les.