Secció recomanada per

ENTRETENIMENT DIGITAL

Playstation VR, el casc de realitat virtual de Sony, costarà 399 euros

El nou dispositiu sortirà a la venda l'octubre d'aquest any

psvr3

psvr3

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Playstation VR, el casc de realitat virtual de Sony, arribarà al mercat a l'octubre amb un preu de 399 euros a Europa. Així ho ha anunciat la companyia japonesa, que també ha assegurat que a finals d'any tindrà disponibles uns 50 jocs.

La realitat virtual és un nou sistema d'entreteniment basat en unes ulleres amb una pantalla que submergeixen l'usuari en un entorn virtual, ja que el dispositiu compta amb sensors de tota mena que fan que aquest entorn reaccioni als moviments de l'usuari (si mira als costats, si es gira...).

Sony, com Oculus (Facebook), havia anunciat un dispositiu d'aquesta mena, i ja té data i detalls de llançament. PS VR, que comptarà amb una pantalla OLED amb resolució Full HD, funcionarà amb la consola de videojocs domèstica Playstation 4, i de moment ja hi ha desenvolupadors treballant en 160 jocs compatibles. Entre els títols que sortiran a la venda hi ha el 'shooter' espacial 'EVE: Valkyrie', el simpàtic 'Wayward sky' o el terrorífic 'Red dawn: rush of blood'.

Entre els estudis que estan desenvolupant jocs per al dispositiu hi ha CapcomUbisoftCrytekSquare Enix o 2K Games, assegura la firma. Sony, a més, ha deixat entreveure que hi haurà joc de realitat virtual de 'Star Wars'.

Amb la compra del casc s'inclou el joc gratuït 'The playroom VR', una recopilació de sis minijocs pensats per explorar les possibilitats del nou dispositiu de Sony.

Notícies relacionades

El PS VR també ofereix un mode cinemàtic amb funcions com 'Share play', que permet jugar amb altres usuaris que no es trobin al mateix espai físic i tenir la sensació de ser "a la mateixa habitació", segons ha anunciat Sony Computer Entertainment (SCE). Amb el casc també es poden reproduir fotos i vídeos en 360 graus.

COMPETÈNCIA

El casc de Sony lluitarà no només amb les Oculus de Facebook, sinó també amb altres dispositius com el Samsung Gear VR, HTC Vive o les ulleres 'low cost' de Google, les Cardboard, i el seu possible nou casc de realitat virtual.