Secció recomanada per

NOVETATS EN TELEFONIA

Xiaomi pressiona els preus a la baixa amb el seu 'phablet' Redmi Note 3

El terminal té característiques de gamma alta però s'ha convertit en referent de la gamma mitjana pel seu preu

xiaomi-redmi-note-3

xiaomi-redmi-note-3

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia d'origen xinès Xiaomi està aconseguint revolucionar el mercat de telefonia al posar a disposició dels consumidors equips amb característiques de la gamma alta a uns preus que, vistos des del nostre mercat, s'enquadren en la gamma mitjana i mitjana baixa. Aquest és el cas del model Redmi Note 3, menys conegut que el seu vaixell Xiaomi Mi5 però no menys sorprenent, ja que supera aquest en temes tan importants com capacitat de bateria.

El Redmi Note 3 és un 'phablet' que es va presentar discretament fa pocs mesos a la Xina i que es pot comprar a la pàgina del fabricant, així com a les immenses botigues 'on line' del país asiàtic que ja donen servei internacional regular i ofereixen l'avantatge de ser molt competitives en els preus de venda finals. Disponible per uns 190 euros (preu, per exemple, a igogo.es)

AIXÍ ÉS EL NOTE 3

Pel que fa a la seva estètica, el Note 3 presenta un cos metàl·lic amb una imatge que busca satisfer el gust europeu. Integra una càmera principal de 13 megapíxels  amb el flaix dual led.

L'aplicació de la càmera suma filtres d'imatge, selecció d'escena, mode manual (per canviar el balanç de blancs i l'ISO), mode panoràmic, HDR, temporitzador i mode bellesa. La gravació de vídeo permet gravar a càmera lenta i en alta definició a 30fps.

Sota la càmera del darrrere hi ha el lector d'empremtes, amb un bon sensor que funciona ràpida i de manera precisa.

La càmera frontal és de 5 megapíxels, una mida òptima encara que no destacada donades les últimes tendències per millorar els 'selfies'.

L'aparell fa 76.0x150.0x8.7 mm, amb una superfície útil de pantalla del 72%. Pesa 164 grams, cosa que resulta una mica excessiva però s'explica per la notable bateria inclosa.

Té espai per a dues targetes micro SIM, però no té ranura per a targeta de memòria MicroSD. Per això és recomanable analitzar la capacitat que necessitem, ja que està disponible en capacitats de 16GB i de 32GB, aquesta última la més recomanable, per la poca diferència de preu.

La pantalla és de 5.5", resolució full HD amb 401 punts per polzada. Cal destacar l'òptima visibilitat des de qualsevol angle.

Pel que fa al processador, és un Mediatek de 8 nuclis amb unes magnífiques 3GB de RAM (1,3GB lliures) i 32GB d'emmagatzematge (27GB lliures per a l'usuari).

Pel que fa a connectivitat, té wi-fi i GPS, i cobreix les bandes 2G i 3G, en 4G hi falta la banda dels 800, com és habitual en la marca, però això no dóna problemes de cobertura al nostre territori.

Notícies relacionades

Els sensors de sèrie són acceleròmetre, de gravetat, giroscopi, de llum, de proximitat  i rotació.

Cal destacar l'autonomia de la bateria, amb els seus 4000 mAh, que amb un ús acurat de les dades arriba fins als tres dies.