Secció recomanada per

NOVA TECNOLOGIA

Amazon assaja poder pagar les compres amb un 'selfie'

La tecnologia del gegant del comerç electrònic demanaria a l'usuari, a més, fer una acció per confirmar el pagament, com picar l'ullet

jmberengueras27976429 madrid 27 11 2014 reportaje amazon espa  a  emplaz151215183156

jmberengueras27976429 madrid 27 11 2014 reportaje amazon espa a emplaz151215183156

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

A més del postureig, els 'selfies' podrien servir d'aquí poc per pagar les compres a Amazon. Així es desprèn del registre d'una patent que ha realitzat la companyia nord-americana, en què detalla com seria aquest sistema de pagament, consistent en la confirmació del pagament a través d'una autofoto i un acció extra de l'usuari.

Segons la sol·licitud de patent registrada dijous passat, la tecnologia serviria tant per a mòbils com tauletes (o ordinadors amb càmera) i utilitzaria la tecnologia de reconeixement facial per comprovar que és l'usuari titular del compte el que està davant del dispositiu. Després d'afegir l'article pretès al carro i clicar 'comprar', el sistema comprovaria amb una autofoto que es correspongui amb la imatge real del client.

Notícies relacionades

A més, com a mesura de protecció extra, l'aplicació de pagament d'Amazon requeriria a l'usuari una acció extra, com per exemple que somrigui o piqui l'ullet. D'aquesta manera, es confirmaria la compra.

Per accelerar les compres, Amazon permetria confirmar la compra assegurant-se que és l'usuari el que està davant del mòbil o la tauleta, cosa que evitaria que amb el robatori de contrasenyes es puguin demanar articles (gratis) a nom d'altres usuaris. També s'evitaria, per exemple, que els petits de la casa comprin articles sense voler o sense el consentiment dels pares.